sâmbătă, 17 noiembrie 2018

O guvernare Dragnea-Dăncilă a dezastrului bugetar

Senatorul PNL, Florin Cîțu are o postare pe pagina lui de Facebook foarte dură cu privire la dezastrul bugetar al guvernării Dragnea-Dăncilă sub administrarea „specialistului” Eugen Teodorovici.

„Rating-ul agentiei Fitch confirma dezastrul bugetar!

Ce nu spune asa zisul ministru al finantelor publice:

- ATENTIE !!! Fitch estimeaza (si confirma estimarea mea) un deficit bugetar de 3.4% din PIB in 2018.

In aceste conditii Eugen Teodorovici ar trebui sa pregateasca DEMISIA!

“Fitch does not believe this can be sustained, and expects Romania's budget deficit to widen towards 3.4% of GDP in 2018 and 3.6% in 2019. This contrasts with the government's budget deficit target of 2.96% of GDP for 2018…”

- Fitch estimeaza (si confirma estimarea mea) cresterea deficitului structural. Romania intra astfel in procedura de deficit excesiv!

“Fiscal loosening with an increasing positive output gap will lead to further deterioration in Romania's structural fiscal deficit in 2018”

- ratingul Romaniei este acelasi din 2012. Economia nu s-a imbunatatit in acesti ani in viziunea Fitch.

- ratingul Romaniei este cel mai slab in categoria “Lower medium grade” si imediat deasupra “Non-investment speculative grade”. Adica timp de 6 ani Romania nu a reusit sa se indeparteze de zona speculativa si riscanta pentru investitori.

- In ianuarie 2008 Romania avea acelasi rating ca acum. In cateva luni Romania a fost lovita de o criza economica

- Tari cu acelasi rating ca Romania : Indonezia, Maroc, Turcia.

Acestea sunt lucruri pe care Dragnea si gasca lui nu le vor spune despre anuntul Fitch de astazi.

Il cer public asa zisului ministru al finantelor publice:

1. sa puna pe site-ul MFP intreg comunicatul agentiei de rating,

2. sa prezinte istoricul rating-ului cu aceasta agentie

3. sa arate care este legatura intre rating si probabilitatea de a avea o criza in urmatoarele luni. Daca nu poate sa calculeze probabilitatea o sa-l ajut eu.

#2020RomaniaFaraPSDsiALDE #FaraCompromisuri”

***
Așa nu se mai poate continua. Ne-au mințit continuu. Creșterea economică este, de fapt, un mare fals. Continuând astfel, se va ajunge la fundul sacului, când nimeni nu va mai împrumuta Guvernul sau împrumuturile vor fi atât de scumpe încât nu ni le vom mai putea permite din cauza risipei de foloase viitoare. Pentru că asta face această guvernare iresponsabilă. Angajează resursele viitoare ale țării pentru a da pomeni electorale. Iresponsabili!

Niciun comentariu: