marți, 21 mai 2019

Discursul lui Ludovic Orban la Ialomița, 20 mai 2019

DISCURSUL PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, SUSȚINUT LA IALOMIȚA, ÎN CADRUL EVENIMENTULUI DE PREZENTARE A CANDIDAȚILOR PNL PENTRU ALEGERILE EUROPARLAMENTARE (20 MAI 2019)

Bine v-am găsit!

Ăștia zic că vor să intrăm în Schengen, adică să circulăm liber prin toată Europa și ei de fapt ne interzic să circulăm liber și în România.  În timpul mitingului PSD de la Târgoviște mașinile nu au putut să intre în Târgoviște decât pe bază de parolă. Ăștia și-au pierdut mințile, le-a luat Dumnezeu mințile. Pe ce lume trăiesc nebunii ăștia? Sunt disperați, eu așa ceva n-am văzut în viața mea.

Nu mai au frică de nimic, dar nici noi nu trebuie să avem frică de nimic și mai ales să îi convingem pe oameni de un lucru simplu: decât să suferi patru ani de zile, nu-i mai bine să te duci un sfert de oră la vot, să votezi cu Partidul Național Liberal, că doar Dumnezeu vede cu cine votezi. Asta e o spaimă care li se induce, că știm noi cum votați. Nu e adevărat. Nimeni nu poate să vadă cum votează oamenii, doar  Dumnezeu. Votezi cu PNL, te duci acasă și ai făcut un lucru bun pentru România.

 Spuneți-le tuturor celor pe care îi întâlniți lucrul asta. Și am să vă spun un lucru. În fiefurile PSD-iste, le pun o întrebare mai ales celor mai în vârstă pe care îi simt că au votat cu PSD-ul tot timpul sau cu FSN, PDSR. Zic, domnule, ați încercat vreodată cu noi? Nu. Încercați domnule și cu noi, că Sibiu  era un oraș prăfuit în care era șomaj de 30%, în care fuseseră puse pe butuci toate fabricile și oamenii au încercat cu Iohannis și Iohannis a făcut boboc Sibiul.  Este un oraș cu zero șomaj, care a atras forță de muncă de pe întreg  arealul regional și care a făcut un bibelou din Sibiu care la ora actuala  este vizitat de peste un milion de străini cu un nivel de venit net peste nivelul de venit net din România.

Oradea, când a fost ales Ilie Bolojan primar, credeți că Oradea era cum este astăzi (..)dar ce a făcut Ilie Bolojan este o minunăție. Ați fost în Oradea în ultima vreme? Vă sfătuiesc să mergeți. Uitați-vă la renovarea tuturor clădirilor istorice, uitați-vă, gândire arhitecturală din spații. În 100 de ani, peste Criș, până la Bolojan s-au făcut 4 poduri. Bolojan a făcut, în 8 ani de zile, încă 4 poduri peste Criș. Centură de profil aproape de autostradă, realizată de Primărie, pe banii Primăriei nu pe banii altora. Ilie Bolojan a fost campion de absorbție a fondurilor europene.

Să vedeți ce o să facă Florin Oancea, primarul din Deva. Vă sfătuiesc ca peste 2-3 ani să mergeți spre Deva. Un oraș în care nu a mai venit nicio investiție până la alegerea lui Florin Oancea, un oraș care nu a luat aproape deloc fonduri europene, care, astăzi,  după un an de mandat a depus proiecte și are aprobate proiecte în valoare de 70 de milioane de euro și a convins investitori, care investesc peste 100 de milioane de euro (.. )într-un an de zile.

Reșița, Ioan Popa și Reșița era în moarte clinică, vă spun de acum să vedeți ce va face Ioan Popa, primarul nostru ales la primul mandat, ce va face din Reșița. Are proiecte aprobate de 150 de milioane de euro.

Nu are rost să vă mai spun de multe altele. Sinaia, ați fost, ați văzut cum arată Sinaia. Sinaia este, de fapt, orașul care are cea mai mare absorbție de fonduri europene pe cap de locuitor. După asta urmează Alba Iulia, care este campioană pe municipiile de reședință de județ și Sinaia și Alba, de cine sunt conduse? De liberali, fraților. Spuneți-le asta tuturor locuitorilor din Slobozia și spuneți-le că nu suntem condamnați la sărăcie, dar spuneți-le în tot județul, nu suntem condamnați la sărăcie. România este o țară bogată.

I-au întrebat la Bruxelles câți vizitatori au la Vulcanii Noroioși. Au spus că au 10-12.000. Vulcanii Noroioși, fenomen unic, care nu există în nicio altă țară din Europa. Drumul național și drumul județean până acolo îți face mașina praf. Cum să se ducă cineva să viziteze Vulcanii Noroioși, își face mașina praf, dar mai ales nu știe de ei. Statul Român, Ministerul Turismului, cam cei care ar trebui să se ocupe de dezvoltarea turismului, nu fac promovare turistică pentru destinațiile turistice din România pe online sau prin alte forme. Fac vechile târguri turistice, care sunt un mijloc de mangleală pentru organizatorii târgurilor turistice la care se duc doar câteva firme, care își permit să plătească taxele piperate pe care le cer la aceste târguri turistice. Să nu faci promovare online, tu ca Minister al Turismului în România. De ce plătim 120 de funcționari acolo, care stau și freacă menta și nu fac nimic pentru turismul românesc.

Am fost ieri la Sălaj, nu știu dacă știți, la Sălaj lângă Zalău este Castrul Porolissmul, care este Castrul roman de la marginea Imperiului Roman, cel mai avansat Castru roman de la zona de Nord-Est, care este în mare parte în picioare și care poate să fie restaurat. Singura problemă este următoarea, drumul roman care este conservat în jurul Castrului este într-o stare mai bună decât drumul comunal, care te duce de la drumul național până la Castrul Porolissmul și de asemenea, nu este promovat. Cum să nu promovezi un asemenea diamant pe care îl ai, unic, lucruri unice în România. Am fost la Ulpia Traiana la Sarmizegetusa sau la Sarmizegetusa Regia. La Sarmizegetusa, la Ulpia Traiana, directorul ne-a spus că banii care sunt dați de Ministerul Culturii le ajung să plătească doua persoane pentru întreținerea sitului, gândiți-vă că situl este descoperit, a intrat în contact cu oxigenul și trebuie întreținut, dacă nu trebuiesc lucrări, în mod normal, acolo, ar trebui să facem un proiect european de restaurare a Ulpia Traiana de la Sarmizegetusa. Să facem o reconstituire a capitalei Romane, a Daciei, care ar fi într-adevăr o unică atracție turistică formidabilă, plin de cultură, plin de legătur[ cu latinitatea pe care o avem ca și popor.  Directorul mi-a spus, noroc cu studenții străini la arhitectură și cu studenții din România că vin și fac practică și în mod voluntar vin și ne ajută să curățăm și să conservăm diferitele lucruri din situl istoric.

Avem gaz, pe locul 2 în Uniunea Europeană și populația României este conectată în proporție de 36% la rețeaua de gaz. Ne încălzim în continuare cu lemne, rumeguș sau mai știu eu ce. A venit PSD la putere în 2012 și a spus că localitățile nu mai fac concesiune pe înființarea de distribuție de gaz, ne ocupăm noi, Ministerul Economiei. Câte localități credeți că au fost conectate la rețeaua de gaz din 2012 până în 2019? Zero, ca să nu mai zic că există obligația firmei care distribuie gazul într-o localitate, dacă nu este întreaga localitate conectată este obligația legală a firmei să asigure conectarea tuturor locuințelor la rețeaua de gaz. Sunt obligați să finanțeze ei, după aceea, branșamentele s-au dublat pentru că a asta a vrut PSD, dar nu sunt obligați oamenii să plătească branșamentele. Ce este mare lucru să îi ajuți pe oamenii care au venituri mici să le plătești branșamentele.  România, care este pe locul 2 la gaz, are 36% din populație conectată la gaz. Ungaria, care mai are puțin de gaz prin nordul Pustei Maghiare are 92% din populație conectată la gaz. Asta facem, ne-a dat Dumnezeu gaz si gazul asta nu știi unde se duce. Producem energie electrică, doar 14% din energia electrică e produsă de gaz, în condițiile în care sistemele de cogenerare care folosesc ca sursă de producere a energiei electrice gazul, au cele mai mari randamente de peste 85% și noi continuăm să producem energia electrică la niște prețuri astronomice. Numai zic  că ne-a pus pe butuci toate combinatele de îngrășăminte, mai puțin Azomureș și mai e încă un combinat care mai e în funcțiune, noi avem gaz și materia primă fiind gazul. Putem continua să povestim extrem de mult pe tema asta.

De ce v-am spus de lucrul acesta? Știm problemele României. Ne-a dat Dumnezeu Marea Neagră, o poartă de intrare în Europa și nu știm să o valorificăm în interesul României, astfel încât mărfurile să treacă pe aici. Ne trebuie numai să închidem autostrada, să închidem coridorul feroviar și să asigurăm navigabilitatea Dunării. Ce e mare lucru? În total te mai costă vreo 4-5 miliarde de euro. Uniunea Europeană ne-a dat 10 miliarde de euro (..), iar Guvernele astea nenorocite din 2014, nu au fost în stare să înceapă un singur mare proiect de infrastructură. Nici Sibiu-Pitești, nici autostrada de centură, nu au fost în stare să facă Craiova-Pitești, nu mai vorbesc de autostrada Unirii. Nici măcar n-au acceptat, se roagă de noi Comisia Europeană să finanțeze studii de fezabilitate pe autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni și ăștia nu vor să accepte banii europeni.

Avem enorm de multe lucruri de făcut. Avem un program extrem de serios și spuneți-le oamenilor, nu ne place să mințim. PSD le-a promis că le crește pensiile, au crescut pensiile pe hârtie. Avalanșa de creștere a prețurilor, în special pentru prețurile care fac parte din consumul zilnic, mâncare, medicamente, energie electrică, gaz, combustibil, gândiți-vă că motorina a ajuns de la 4,6 la 6 lei, asta au făcut. Deci, au crescut veniturile pe hârtie. În realitate puterea de cumpărare a veniturilor așa crescute cum sunt ele pe hârtie e mai mică decât puterea  de cumpărare la 1 ianuarie 2017.

Noi nu vrem să ne batem joc de oameni. Noi nu promitem din burtă că vom crește pensiile, așa cum promit ăștia. Vom crește pensiile, dar atunci când vor crește pensiile nu vor crește pe hârtie, ci va crește puterea de cumpărare a pensiilor, pentru că principalul inamic pe care îl avem este inflația. Inflația care este extrem de periculoasă, inflația, de fapt, e o altă formă de taxare asupra populației, pentru că ia niște bani în plus sub formă de prețuri crescute la produsele pe care le consumă fiecare. Și, de fapt, să știți,  inflația este provocată cu bună știință  de cei de la PSD ca să îi mintă în continuare pe oameni în această spirală a minciunii în care ei zic că cresc, dar de fapt cresc numai pe hârtie și după aia iar cresc si după aia iar le anulează prin inflație, dar ei continuă să crească, să mintă cu nerușinare și, de fapt, omul când stă și vede ce poate cumpăra din banii pe care îi primește ca leafă, ca pensie sau din dividendele pe care le încasează sau din veniturile pe care le ia din profesia liberală își dă seama că de fapt poate cumpăra mult mai puțin.

Dezvoltarea nu se poate produce decât eliberând energiile individuale ale românilor, decât încurajând orice om care vrea să facă ceva în domeniul economic, în domeniul cultural, în domeniul social, în orice domeniu, care are o inițiativă, care vrea să pună pe picioare o afacere, trebuie să găsească un partener în administrație și în Guvern. Orice român trebuie să fie susținut în orice demers pe care vrea să-l facă pentru a putea pune pe picioare o afacere sau pentru a putea să construiască ceva serios.

Poporul român e un popor plin de inovații, un popor creativ, un popor cu o adaptare remarcabilă, un popor  care are o capacitate înnăscută de a găsi drumuri noi, de a găsi soluții noi. Trebuie să încurajăm inovarea și cercetarea.  România e pe ultimul loc la accesarea fondurilor de la Uniunea Europeană prin inovare și cercetare, pentru că nu sunt învățați toți cei care au invenții, toți cei care au teme de cercetare, cum să ceară acești bani europeni, cum să răspundă exigențelor. Avem atâtea resurse pe care nu știm să le folosim  în interesul unei vieți mai bune pentru România și închei prin a vă spune un lucru.


Nu e simplu să câștigăm alegerile. Ne batem cu un partid comunist. Un partid care știe să își folosească toate pârghiile de constrângere pe care le are la dispoziție. Știți foarte bine cum își adună voturile PSD. Îi amenință pe oameni, pe aia care sunt beneficiari ai ajutorului social că nu își mai iau ajutorul social, îi amenință că nu le mai dau adeverințe ca să primească subvenția de la APIA, îi amenință pe pensionarii sociali că nu le dă pensie socială, îi amenință pe proprietarii de mici magazine, dacă nu sunt primarii PSD, că le retrag autorizația, îi amenință pe toți cu diferite forme de amenințare. Toți angajații instituțiilor publice sunt amenințați. Asta este adevărul și cine e mai slab de înger cedează la amenințare. Ca să nu zic că oamenii ăștia sunt în stare să dea bani pentru vot și să fure la vot. Deci noi trebuie să fim extrem de  atenți, extrem de vigilenți și mai ales trebuie să fim activi  în ultima perioadă de campanie. În fiecare localitate echipele noastre trebuie să facă campanie din casa în casă să ajungă să vorbească cu fiecare locuitor pe care putem să-l convingem să vină la vot și să voteze Partidul Național Liberal.

Trebuie să scoatem frica din inima oamenilor, pentru că amenințările pe care le proferează PSD nu pot fi puse în practică. Sunt de fapt niște amenințări, niște minciuni. Dacă îi prindem că vor să dea bani, fac plângere la poliție, fac plângere penală împotriva celor care vor să dea bani. Ba mai mult, vă spun un lucru limpede și clar, că deja m-am întâlnit cu mulți care de-a lungul timpului au fost obișnuiți cu să ia bani. Le-am zis următorul lucru,dacă vine unul de la PSD și îți dă bani, i-ai domnule banii, că ăștia sunt bani furați tot de la tine sau de la mine sau de la fiecare dintre noi, că niciun om cinstit care trăiește din muncă cinstită nu are să dea bani, un milion, la fiecare pentru vot. Ăștia sunt bani furați și, de fapt, sunt bani dați pentru a obține voturi ca să poată să fure în continuare aia care dau bani. Luați-le banii da nu mai votați niciodată cu ei. Votați așa cum vă dictează inima, pentru că doar Dumnezeu vă vede ce faceți în cabina de vot.

Încă ceva, referendumul. Fundamental, să le spuneți oamenilor lucruri simple. De ce președintele a convocat referendumul? Foarte simplu. Ca să nu mai fie permisă amnistierea și grațierea faptelor de  corupție. Adică, cine a furat în funcție publică, ca e ministru, că e primar, că e prim-ministru, trebuie să fie pedepsit, pentru că fură de la noi, de la fiecare dintre noi din munca noastră.

Votând „DA” la referendum, practic, oferim garanția că toți care fură și sunt prinși vor fi pedepsiți și mai mult decât atât, și asta e un lucru la fel de important, Doamne ferește să nu treacă referendumul, dacă nu trece referendumul, vă spun, că oricine intră în politică și ajunge într-o funcție publică ce va înțelege dacă referendumul nu trece? Ca e liber la furat, fraților! Vreți în țara asta să dăm liber la furat? N-avem voie să dăm liber la furat. Trebuie să votăm „DA” la referendum și la prima întrebare și la a doua întrebare. Cine a furat să fie pedepsit.

Închei prin a vă garanta, Rareș Bogdan, Cristian Bușoi, Tinel Gheorghe, echipa noastră, de două luni jumătate este implicată de dimineață până noapte într-o campanie extrem de dificilă, o campanie la firul ierbii, în care am  participat la zeci de evenimente, la zeci de campanii directe, la zeci de zile ale localităților în care am interacționat cu zeci  și sute de mii de oameni.

Vă spun, în schimb, clar, nu putem câștiga alegerile fără voi. Voi sunteți infanteria, armata Partidului Național Liberal. Împreună, doar cu voi, putem să câștigăm această bătălie și vă garantez că și cei care mai aveți îndoieli și cei care mai aveți temeri, veți fi părtași alături de noi la una dintre cele mai strălucitoare și glorioase victorii ale Partidului Național Liberal, 26 mai, PNL VICTORIE!

Niciun comentariu: