joi, 16 mai 2019

Mitingul PNL de la Oradea, 16.05.2019

Alături de imaginea luată din albumul celor de la „Bihoreanul”, care au și un articol interesant (aici), pun discursul lui Ludovic Orban.

Bine v-am găsit, dragi bihoreni și dragi orădeni!

Mă bucur să fim astăzi împreună. Vă mulțumesc că sunteți astăzi aici și mai ales, vă mulțumesc că de când a început campania ați fost implicați în campanie pentru a-i convinge pe locuitorii din fiecare localitate din Bihor, că pentru binele lor nu există altă soluție decât să voteze Partidul Național Liberal și sunt convins că și până în 26 mai, fiecare dintre dumneavoastră veți continua această bătălie pentru a-i convinge până și pe cei care astăzi nu sunt convinși că este spre binele lor să voteze Partidul Național Liberal.

Eu, astăzi, am să vă vorbesc mai puțin despre europarlamentare, am să vă vorbesc despre referendumul convocat de președintele României, Klaus Iohannis. Fug infractorii din fruntea PSD-ALDE de acest referendum ca dracu de tămâie. Le este frică pentru că știu că românii nu sunt de acord cu corupția, că românii consideră corupția cel mai mare pericol la adresa dezvoltării României, la adresa bunei funcționări a societății românești și la adresa normalității și dreptății care trebuie să guverneze o societate democratică.

Fac tot ce pot să nu se discute nimic despre referendum. Suntem în situația în care mai avem o săptămână și ceva până la ziua alegerilor și la ziua referendumului și nici până astăzi Consiliul Național al Audiovizualului nu a luat decizia prin care să dea drept de antenă la televiziuni și posturi de radio pentru campania pe referendum. Este la cheremul fiecărei televiziuni să decidă dacă vor sau nu vor să dea mesaje despre referendum.

Autoritatea Electorală Permanentă, care face de regulă clipuri de informare a cetățenilor privitor la vot, a făcut clipul de informare pentru alegerile europene, în schimb, nici până astăzi, nu au făcut clipul de informare privind referendumul. La toată media care este controlată de PSD, aproape că nu se vorbește un cuvânt despre acest referendum. De ce fac lucrul asta? Pentru că ei știu foarte bine faptul că 90% dintre români vor să interzică amnistia și grațierea pentru faptele de corupție și noi trebuie să-i determinăm să meargă la vot.

Le este frică pentru că ei știu foarte bine că românii s-au săturat să stea cu inima la gură în așteptarea oricărei ședințe de Guvern, că poate PSD-ul oricând, la orice ședință de Guvern să mai dea o Ordonanță de Urgență în care să calce în picioare drepturile și libertățile fundamentale, independența justiției, liberul acces al cetățeanului la justiție și să facă o vraiște generalizată din justiția din România cu un singur scop, să nu fie pedepsiți pentru furăciunile pe care le-au făcut.

Am o vorbă, nici pecenegii, nici cumanii, nici tătarii, nici turcii, nici fanarioții, nici rușii, care au călcat țara asta, nu au jefuit România așa cum a fost jefuită în ultimii 30 de ani de comuniștii travestiți care și-au bătut joc de noi și țin țara pe loc.

Ce o să creadă toată Europa despre noi dacă noi, ca cetățeni români, europeni, nu mergem să votăm „DA” la acest referendum?
Ce o să facă PSD și ALDE dacă românii nu vin la vot și nu asigură cvorumul și mai ales, nu vin să-și exprime voința pe care o au cu adevărat? O să-și permită să facă orice de acum înainte. De acum înainte, oricine intră în politică va înțelege că poate să fure liniștit, că nu va fi pedepsit pentru că oricând, o majoritate poate să dea amnistie și grațiere.

Putem noi accepta așa ceva, să acceptăm corupția să guverneze țara aceasta și cei care fură din munca noastră, din taxele și impozitele noastre să scape nepedepsiți?

Așa ceva nu se poate! Munca noastră, proprietatea noastră, tot ceea ce clădim și construim trebuie să fie pentru binele fiecăruia dintre noi și nu avem voie să-i lăsăm pe cei care și-au bătut joc de munca noastră și în loc să construiască spitale, și-au făcut lor vile, în loc să construiască autostrăzi, si-au făcut ei proprietăți în afara țării sau și-au pus pe picioare firme abonate la contractele statului, în care se plătește nu realizarea de lucruri ci nerealizarea de lucruri, adică nimic.

Nu putem accepta asta și trebuie să-i spuneți fiecărui bihorean cu care vă întâlniți că stă în puterea lui să decidă ca România să revină la normalitate, stă în puterea fiecăruia să decidă că trebuie să dăm afară hoții din fruntea țării, că stă în puterea fiecăruia dintre noi să-i pedepsim pe cei care ne-au jefuit și mai ales să recuperăm toate averile pe care și le-au pus ei deoparte, din furăciunile pe care le-au făcut din funcții publice.

Trebuie să dăm mesajul clar:  Toleranță zero față de corupție, în România!

Nu acceptăm să ne fure nimeni munca, nu acceptăm ca taxele și impozitele noastre să fie folosite pentru altceva decât pentru autostrăzi, șosele, spitale , dezvoltarea rețelei de educație și toate investițiile publice care creează cu adevărat normalitatea într-o societate.

Să fim alături de președintele României pentru că președintele României a făcut ceea ce trebuia să facă, a convocat referendumul, dar el nu poate să voteze pentru fiecare roman în parte, este împiedicat să se exprime public, este sabotat și boicotat acest referendum de cei din PSD-ALDE și de alții, nu numai de cei din PSD-ALDE.

Este misiunea noastră ca alături de președintele României să-i informăm pe toți cetățenii că trebuie să vină la referendum și să voteze „DA” la ambele întrebări, să interzicem amnistia și grațierea, să nu mai permitem adoptarea  de reglementări din domeniul justiției prin OUG.

Oameni buni,  tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău–Borș este aproape la fel cum era în 2008, când am plecat de la Ministerul Transporturilor, iar în zona Suplacu de Barcău, știți foarte bine că toți banii băgați în viaduct, se duc în apa respectivă pentru că se distruge investiția.

Ce să mai  vorbim de alte tronsoane care să ne ducă până la Gilău, astfel încât Oradea să fie legată de capitala României pe tronson de autostradă, așa cum este normal și firesc. DN76, Oradea, Deva, am obținut finanțare prin credit de la BEI. Am lăsat contracte semnate pe trei tronsoane din cinci și pe celelalte două pe fază de final semnarea contractelor de construcție. Nici astăzi nu este gata drumul.

Ce să mai vorbim de centura Beiuș-Ștei , de centura Aleșd, care au fost promise de ăștia și  nu le-au făcut niciodată. Între Cluj și Oradea calea ferată nu este încă electrificată, la 30 de ani de la revoluție. Este ceva absolut incredibil și de neacceptat. Am lăsat drumul expres Oradea-Arad, un drum fundamental, care să facă legătura între cele două axe de autostradă ca să permită cu adevărat un trafic în acest areal extrem de dezvoltat al României.

Ăștia n-au făcut nimic și nu sunt în stare să facă nimic și tare mi-e mie teamă, dragii mei, că acesta e un plan al lor, să alunge investitorii, să ne lase fără locuri de muncă, să ne alunge copiii, pentru că ei niciodată n-ar vota PSD și atunci decât să voteze cu partidele de dreapta sau cu noi, mai bine îi alungă din țară pentru că nu le permit să-și creeze viitorul în țara asta.

Îmi este teama că ei, de fapt, vor pentru români sărăcie, subdezvoltare, umilință, lipsă de demnitate. Vor să-i țină în stare de  dependență ca după aceea să îi mâne la vot ca pe oi, așa cum îi mână la mitinguri pe liste de la fiecare instituție publică.

Îmi doresc ca instituțiile publice să nu mai fie filialele de partid ale PSD, să nu mai vedem angajați din instituțiile publice care să fie mânați de șefii lor cu liste și amenințați că sunt dați afară.  Îmi doresc în România ca oamenii de afaceri să fie sprijiniți de instituțiile publice în orice proiect pe care îl fac, nu să fie amenințați.

Vreau ca tinerii, copiii care intră în școală, să primească garanția că vor primi tot ce au nevoie ca să reușească în viață, oferindu-li-se fie o meserie, fie o calificare care să li se  potrivească și care să le permită să aibă o viață decentă, o viață normală.

Îmi doresc să nu mai avem mortalitate evitabilă de 40%, așa cum se întâmplă astăzi în România, să nu-i ducem pe români la spital, să-i ducem la bal, să sprijinim medicina preventivă, să sprijinim medicii de familie, să sprijinim cu adevărat policlinicile cu specialiști care pot, într-adevăr, să ofere diagnostic în fazele incipiente ale bolii, să nu mai facem nicio discriminare între sistemul privat și sistemul public de furnizare a serviciilor medicale. Îmi doresc, cu adevărat, în România să reinstaurăm meritocrația, să readucem piramida cu vârful în sus, să nu mai stea cu vârful în jos, așa cum este astăzi, în care să-i vedem în capul trebii pe toți codașii, pe toți repetenții, pe toți neaveniții, pe toți oamenii care n-au fost în stare să facă nimic în viața lor pe propriile picioare și au ajuns în fruntea țării doar fiind slugi la niște baroni și numai executând comenzile pe care le dau acești baroni.

Vreau ca România să reîncapă pe mâna oamenilor corecți și cinstiți, cu șapte ani de acasă, educați, cu frica Lui Dumnezeu, a oamenilor care își iubesc țara asta și care au puterea, cu adevărat, să o ridice și să o readucă acolo unde îi este locul.

România, în primul rând!

Niciun comentariu: