sâmbătă, 11 mai 2019

Discursul lui Ludovic Orban la mitingul de la Iași

DISCURSUL PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, SUSȚINUT LA IAȘI ÎN CADRUL EVENIMENTULUI DE PREZENTARE A CANDIDAȚILOR PNL PENTRU ALEGERILE EUROPARLAMENTARE (11 MAI 2019)

Bine v-am găsit, dragi moldoveni! Hristos a Înviat!

Suntem, aici, în Piața Unirii, unde avem în față statuia lui Alexandru Ioan Cuza. Comuniștii lui Ceaușescu i-au numit pe tinerii curajoși care ne-au scăpat de regimul comunist ieșind în stradă, huligani. Comuniștii lui Iliescu i-au numit pe tinerii frumoși și liberi care au ieșit în Piața Universității, golani. Comuniștii lui Dragnea i-au numit pe cei care au ieșit pe 10 august, derbedei și drogați. Comuniștii lui Dragnea au îndrăznit să vină la Iași și să-i numească pe ieșenii liberi care au ieșit să protesteze față de nenorocirea adusă pe capul României de această clică de derbedei  politici care își bat joc de România, derbedei.

Alexandru Ioan Cuza, când Moș Ion Roată a venit la el și i-a povestit plângându-se că un boier l-a scuipat pe obraz, știți ce a făcut Alexandru Ioan Cuza? L-a sărutat pe obraz! Îi sărut pe obraz pe toți ieșenii care au avut curajul să iasă la luptă împotriva ciumei roșii și să-i spună lui Dragnea că nu mai are ce să caute la putere în România. Îi sărut pe obraz pe toți românii care au curaj să le spună acestor oameni lipsiți de caracter, de educație, de bun simț și de cei 7 ani de acasă, că trebuie să plece de la putere.

Oameni buni, avem un examen electoral extrem de greu și am văzut pe niște afișe și pe niște panouri, sloganul „Patrioți, în Europa”. Ce fel de patriot este Dragnea, dacă n-a venit pe 24 ianuarie la Iași, alături de ieșeni și de moldoveni să serbeze Unirea Principatelor? Ce fel de patriot este Liviu Dragnea dacă pe 27 martie nu a pus piciorul la Chișinău în Basarabia să serbeze Centenarul Unirii cu Basarabia? Ce fel de patriot este Dragnea și cu ceata lui, care pe 28 noiembrie nu a călcat în Bucovina să aniverseze Centenarul Unirii Bucovinei cu România? Ce fel de patriot este Liviu Dragnea, care pe 1 decembrie 2018, când am sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire, nu a călcat în Alba Iulia, capitala Unirii? Aceștia nu sunt patrioți. Aceștia sunt trădători de neam și țară. Aceștia sunt niște oameni care vor să distrugă România. Aceștia sunt niște oameni care vor să ne țină în servitute și slugărnicie. Nu mai avem nevoie de ei. Nu există decât o singură forță care are capacitatea să înfrângă ciuma roșie, aceasta forță este Partidul Național Liberal.

Oameni buni, pentru prima oară alături de noi în această campanie, pentru prima oară alături de noi adresându-se  miilor de oameni, de liberali, de simpatizanți care au venit să susțină Partidul Național Liberal, să susțină Referendumul pe Justiție, pentru prima oară alături de noi, campionul democrației din România. Pentru prima oară alături de noi aici, la Iași, omul care impune respectul întregii Europe față de România. Doamnelor și domnilor, astăzi, la Iași, alături de noi, să-l salutăm pe președintele Klaus Iohannis!

Niciun comentariu: