luni, 15 iunie 2009

Am intrat in campania prezidentiala

Eu zic ca oficial, chiar daca onor Guvernul Boc-Poloboc care face poc nu o declara.

Basescu a mers la o sedinta de Guvern pentru a da semnalul ca el, adica El, este salvatorul patriei. In toate sursele de stiri sunt date detalii despre reuniunea FSN de la Guvern si despre cum "Parintele Natiei" i-a apostrofat pe ministri ca arunca banii aiurea. Ne-a anuntat ca este recesiune, urmand a fi declarata de Guvern la finele lunii dar o da si cu bata'n balta luand la tinta BNR pentru scenariul optimist din al doilea semestru. Adrian Vasilescu i-a raspuns elegant, in stilul bine cunoscut.

Daca mergem cu ceva timp in urma, cand Tariceanu anunta criza ce va lovi Romania onorabilul Traian Basescu declara ritos "Este regretabil si fara precedent ca insusi primul-ministru sa alimenteze nejustificat imaginea unei crize apocaliptice, in conditiile in care Romania are mijloace si resurse pentru a diminua efectele crizei economice mondiale Traian Basescu Presedintele Romaniei".

Dupa ce s-a dat in stamba, Basescu vine, la ceas de seara si atrage atentia asupra politizarii participarii lui la sedinta de Guvern. Ipocrit cat incape.

Ca sa nu fie singur, este urmat de Boc care o da cotita cu ordonanta minune (aici). Explicatiile lui sunt penibile, ordonanta minune fiind o minune juridica. Nu poti abroga ceva ce nu a intrat in vigoare si nu a produs efecte. Dupa mintea in colturi a profesorului de drept constitutional Emil Boc se poate si asa ceva iar avocatul Predoiu, ministrul justitiei, autorul ordonantei vine si ne abureste. Vorba juristilor. Oare de ce ne mai trebuie Parlament daca este nevoie sa vina Guvernul si sa emita actul normativ prin care Parlamentul sa isi faca o treaba ? Problema lui Boc si a feseneilor este ca sunt acte normative care au indeplinit procedura parlamentara, au fost promulgate insa, atunci cand a venit minunea Macovei la justitie s-au emis legi de prorogare a termenului de intrare a acestora in vigoare pentru ca onorabila procuroare stalinista sa isi impuna propriile acte normative in materie. De aici tot circul.

Cireasa de pe tort revine tot lui Basescu. Omul are el o problema cu lipsa de calificare a ospatarilor si, ca atare, in plina sedinta a Guvernului la care a fost invitat de Boc (vezi ce spune Boc, Videanu) a atras atentia ministrului invatamantului, Dna Andronescu ca invatamantul romanesc produce prea multi filosofi si prea putini tinichigii si ospatari. Individul este de coma. Reactiile oamenilor de cultura merg de la sublim la ridicol. De fapt, ne intoarcem la anii 1968-1970 cand PCR cerea muncitori si nu savanti ! Fostii colegi din liceul militar pot intelege mai bine acest lucru, noi fiind anuntati la sfarsitul liceului ca viitorul nostru nu este la facultate ci la scolile de ofiteri (cei care luau examenul), ministrul Salajean spunand ca are nevoie de ofiteri de front si nu de savanti. Facultatile militare (umaniste, tehnice - mai putin Academia militara) au ramas deschise, un timp, absolventilor liceelor civile, pana au fost desfiintate.

Niciun comentariu: