miercuri, 24 iunie 2009

Telegondola ... Ridzi



Telegondola de la Piatra Neamt.




Ministrul Ridzi are o alta belea pe cap. "Telegondola", proiectul familiei asa cum spune ea pe blogul personal, o ambitie de intreprinzatori privati ajunsi in functii de decizie la nivel local si national. Treaba grea cu multe semne de intrebare.


Telegondola de la Mamaia.


Exista si o licitatie publica deschisa cu tema: "Dezvoltarea domeniului schiabil in zona turistica Parang". Licitatia are anuntul de participare nr. 80366/18.06.2009 din SEAP. Titular, Municipiul Petrosani. Presa, Jurnalul National, arata ca Ministerul Tineretului si Sportului a depus o garantie pentru derularea proiectului de 500.000 euro ! Daca mai traia Caragiale aveam o replica de genul "Curat-murdar coane Fanica !". Ce cauta in proiectul acesta MTS ?

Dupa ce ca se prevad cheltuieli de peste 80 milioane de euro, locurile de munca ce se presupun a fi create sunt de doar 300 ! Se pare ca Municipiul Petrosani va beneficia de efortul nostru, al tuturor celor care platim impozite, pentru ca statul sa rezolve problemele comune ale tuturor romanilor, in beneficiul muncipiului si in special al familiei Ridzi. Intre timp, fondurile prin care Guvernul trebuie sa asigure salarizarea bugetarilor de peste tot si asigurarea functionarii institutiilor statului - de ex. instantele nu mai au bani pentru indeplinirea procedurii de comunicare a citatiilor sau a hotararilor, situatie ce poate duce la alterarea actului de justitie - se duc pentru tot felul de promovari turistice, garantii pentru contracte locale in beneficiul clienteli politice a PD-L si PSD. Mai zilele trecute am citit ca exista un HG prin care Flutur Gheorghe de a Suceava a primit in jur de 26 milioane euro din rezerva la dispozitia premierului pentru platile restante ale Consiliului judetean in contracte ale aceluiasi consiliu !

Iar Boc si Basescu ii tot dau cu restrangerea cheltuielilor bugetare si responsabilizarea ordonatorilor principali de credite. Se pare ca aceasta Ridzi nu are obligatia de a se responsabiliza in vremuri de criza, cand toata tara este fortata de Guvernul "Traian" Boc sa renunte la paine si "sa manance cozonac" ! Probabil ca este vorba despre "cozonacul" de sub unghii.

Dar cand vrei, ca ministru PD-L, sa favorizezi o zona din banii publici in defavoarea tuturor celorlalti (obiectiv familial - sa concureze Valea Prahovei !), inclusiv in defavoarea obiectului de activitate al ministerului, se poate. Mai ales cand esti una din favoritele lui "Zeus Cotrocenensis".

update, 20.44

Se pare ca Ulena Udrea a depus din conturile Ministerului Turismului in conturile Primariei "Ridzi" Petrosani suma de 30 milioane euro ! De ce nu s-or fi dus banii astia la invatamant, cercetare etc. ?!

Niciun comentariu: