duminică, 21 iunie 2009

Perversiune pesedisto-pedelista. Ca intre fratii de sange ajunsi frati de cruce.


In Parlamentul Romaniei se pune in discutie regimul strainilor. Mai direct, deputatul PSD Tudor Pantiru ales in circumspcriptia electorala Nr. 43 DIASPORA, spune ziarul Timpul din R. Moldova, ia la intrebari Ministerul Afacerilor Externe pe motivul sumei de bani pe care un strain (cu adresa la moldoveni !) trebuie sa o prezinte la intrarea in Romania. Mai mult, senatorul PD-L Viorel Badea, vicepresedinte al Comisiei pentru Politica Externa a Senatului cere chiar mai mult. Modificarea OUG 194/2002 astfel ca "obstacolele" din aceasta sa nu mai stea in calea accesului in Romania a cetatenilor R. Moldova. Populism crunt. Sortit esecului. Mai jos pun extrasul din ziarul Timpul.

"În acelaşi context, senatorul PD-L Viorel Badea a solicitat, vineri, modificarea Ordonanţei de Urgenţă 194/2002, care prevede că orice cetăţean din afara spaţiului european care intră în România trebuie să facă dovada faptului că are un cont bancar de minimum 500 de euro, considerând că, prin acest act normativ, se limitează accesul cetăţenilor R. Moldova în România. „Solicit modificarea de urgenţă a Ordonanţei 94/2002, pentru că eu consider că se operează o limitare iraţională a accesului în România a cetăţenilor moldoveni, în condiţiile în care cea mai mare parte a instituţiilor statului român doresc o flexibilizare atât a regimului vizelor, cât şi a introducerii unor modificări la Legea cetăţeniei”, a declarat vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Viorel Badea. În opinia sa, adoptarea unor măsuri din această ordonanţă de urgenţă, în speţă, solicitarea unui decont bancar de la cei care doresc să obţină o viză, „a fost făcută fără o comunicare intrainstituţională, absolut normală într-un stat în care autorităţile trebuie să funcţioneze după reguli precise”. „Uniunea Europeană a impus nişte condiţii-cadru, condiţii pe care noi le putem discuta. Se pot face mai multe excepţii de la condiţiile care sunt impuse de UE. Aceste excepţii s-au făcut şi în cazul Ungariei, înainte de a intra în UE”, a spus Viorel Badea".

Stupid populism, stupida abordare a unei persoane care reprezinta un colegiu electoral senatorial pentru a munci in vederea ducerii Romaniei cat mai aproape de valorile europene.

In esenta, prevederile mult criticate de deputatul socialist Pantiru, sunt conforme cu un principiu al UE potrivit caruia strainii care intra intr-un stat UE trebuie sa faca dovada ca detin mijloacele necesare pentru intretinerea personala pentru intreaga perioada pentru care au obtinut viza, in cazul calatoriilor de scurta durata - excursii, petrecerea concediului, vizite la rude etc. Fiecare tara a stabilit o suma de bani in valuta pe care strainul este obligat sa o detina. La noi s-a prevazut, prin OUG 194/2002 suma de 50 euro/zi, dar nu mai putin de 500 de euro sau echivalentul in alta valuta. De ce suma de 500 euro ? Pentru ca se ia in calcul, o vizita minima de 5 zile, 2 zilele de drum si trei zile de vizita propriu-zisa. In relatia cu R. Moldova exista asa-numitul mic trafic de frontiera pentru reglementarea caruia Romania a inaintat R. Moldova un proiect de Conventie refuzat de Voronin si Guvernul lui. Intr-adevar, in cazul micului trafic nu avem doar vizite ci treceri de sub 24 de ore, pe baza unui permis de treceri simple insa, persoanele care vin din Moldova nu au voie sa depaseasca o limita, posibil limita teritoriala a judetelor care sunt la frontiera cu R. Moldova. Depasirea acestei limite duce la considerarea ca persoana respectiva a incalcat prevederile Conventiei si devine un infractor la regimul frontierei de stat. Astfel de reglementari sunt la toate statele membre ale UE care au regim de mic trafic cu statele vecine. Astfel de conventii se comunica UE pentru ca celelalte state sa stie ca atunci cand gasesc pe teritoriul lor un strain cu permis de mic trafic pentru o alta tara UE sunt in fata unui migrant ilegal.

Senatorul PD-L Viorel Badea face niste afirmatii destul transante cu privire la reglementarile UE vizavi de suma de bani pe care strainii sunt obligati sa o prezinte la intrarea intr-un stat UE. Eu cred ca individul este paralel cu subiectul, si nu ma mira. Doar este pedelist.

Prevederea UE se gaseste in Conventia de punere in aplicare a Acordului Schengen, la art. 5 alin (1) lit. (c) : "prezintă, dacă este cazul, documente care justifică scopul şi condiţiile şederii lor şi care confirmă existenţa unor mijloace suficiente de subzistenţă, atât pentru perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul într-un stat terţ în care există siguranţa că vor fi admişi, sau sunt în măsură să deţină astfel de mijloace pe cale legală;"

La alin. (2), se prevede ca persoanelor care nu indeplinesc toate conditiile de la alin. (1) li se va refuza intrarea in tara cu exceptia cazurilor umanitare, a unui interes national sau a unor obligatii internationale. Pai, sa fiu iertat, cetatenii R. Moldova, luati ca atare si nu cazurile exceptionale, nu se incadreaza la nici una din exceptii.

Avand in vederea ca la aderarea Romaniei la UE se prevede in Anexele la Acordul de aderare ca Romania va aplica prevederile acquis-ului Schengen mai putin cele referitoare la SIS si anumite forme de cooperare legate de SIS si SIRENE, interventia senatorului PD-L Viorel Badea este de tot rasul. El s-a hotarat sa rediscute ceea ce s-a batut in cuie, sa puna la indoiala principiile UE daca acestea nu servesc interesele populiste ale PD-L ! Halal vicepresedinte de Comisie de politica externa in Senatul Romaniei. Mai mult, insasi interventia lui il da de gol ca este "gol pusca":
"Aceste excepţii s-au făcut şi în cazul Ungariei, înainte de a intra în UE". Aloooooo ! Domnu pedelist, senator, Romania a intrat deja in UE ! Poate va mai documentati ! Ce naiba !

Niciun comentariu: