joi, 20 iunie 2013

Băsescu la summitul PPE de la Viena. Pe cine reprezintă ?

Agerpres. Băsescu participă la summitul PPE de la Viena unde se va stabili poziția partidelor ce umplu haznaua PPE față de problemele europene. Înțeleg că vor participa și liderii partidelor membre chiar dacă statele din care provin nu sunt membre ale UE.

Bun, Băsescu participă. Dar în ce calitate ? Până la momentul din imagine unde își ia „adio” de la PDL pentru că „impertinenții” nu au ales-o pe Udrea președinte, era considerat liderul de facto al PDL. Dar acum ?

Bănuiesc eu că la summit vor participa și Blaga, liderul PDL, Pavelescu, liderul suspendat al PNȚ-CD care, cumva, va avea de înfruntat pe Lupu, liderul temporar al PNȚ-CD, posibil să meargă pentru a se afla în treabă MRU și Neamțu. Posibil. Evident va fi prezent și Hunor, din partea UDMR.

În afara lui Blaga care ar putea avea un cuvânt de spus ca singurul lider al unui partid cu membri reali în PE din partea PDL și a lui Hunor care il are pe Tokes, nu văd ce putere ar avea ceilalți.

Înclin să cred că Băsescu vrea, cu această ocazie, să se impună în fața tuturor liderilor de partide române ca reprezentantul lor în PPE și, mai ales, să îi facă un loc pe listă partidului Mișcării Populare conceput în eprubetele cotroceniste însă încă nenăscut.

Sunt curios cum vor arăta mesajele liderilor partidelor românești membre ale PPE sau candidate la aderarea în această construcție europeană. Îi vor recunoaște lui Băsescu calitatea de reprezentant al lor ? Acolo, la summit, vor accepta că Băsescu vorbește în numele lor ? Vor accepta că ei sunt în PPE de umplutură iar Băsescu, liderul fără de partid, va avea parte de un regim preferențial ?

Niciun comentariu: