sâmbătă, 22 iunie 2013

Profesiune de credință. Dan Andronic al EvZ.

EvZ. Dan Andronic cu o profesiune de credință.

N-am încetat să publicăm anchete şi să cotrobăim prin vieţile puternicilor zilei, fiind convinşi că asta aşteaptă cititorii noştri. Că asta este datoria noastră de ziarişti”.

Acesta este de fapt EvZ. O publicație care „cotrobăie prin viețile puternicilor zilei” pentru a specula și a induce în eroare cititorii cu privire la adevăr. Pentru că unor fapte sau „bucăți” de fapte, jurnaliștii „reputați” ai acestei fițuici adaugă propriile interpretări care denaturează însăși esența informației.

EvZ s-a specializat în hărțuirea oamenilor. Citind eu despre Voltaire, am aflat că a fost, ani buni, în tinerețe, secretar al unui procuror la Chatelet unde s-a inițiat în arta hărțuielii, artă de care s-a folosit, mai apoi, fără limite, toată viața. EvZ și jurnaliștii săi au devenit experți în hărțuirea oamenilor, de multe ori făcând jocurile murdare ale procurorilor. Și acum am bănuiala, formată în timp, că EvZ a fost „mâna din presă” a procurorilor politici. Pentru că de la EvZ au pornit unele dintre cele mai nedrepte și ilogice acuze cu privire la viața privată a unor oameni. Trebuie să recunosc totuși că, probabil în contra-partidă, EvZ a făcut și unele dintre cele mai bune anchete sociale, aducând în atenția publicului drepturile și libertățile civile încălcate de companiile care trăiau din serviciile oferite populației.

Una peste alta, nu am fost un fan al EvZ. Era să fiu însă. Atenție ! Era să cad în plasă. Chiar am cumpărat, conștiincios, ziarul. Când însă am analizat rezultatele cotrobăielilor lor am ajuns la concluzia că EvZ nu mai trebuie urmărit. Rar, foarte rar, îl deschid pe net.

De un timp însă, EvZ a căzut într-un con de umbră. Din cauza B1 Tv care i-a luat „macaroana”. Pentru o parte dintre cititorii săi, EvZ a rămas același pentru că aici, la EvZ, se adună toată floarea „nemulțumiților neamului”, oameni cărora „le curg balele” citind bârfele jurnaliștilor bulinei. Bârfe, nu adevăruri, bârfe proaste pentru că sunt construite din vorbe proaste și minți tuburi.

Din jurnal de calitate, odată, nu când Cristoiu ne anunța că o găină a născut pui vii sau că au apărut iepuri cu cinci picioare (?!), EvZ a ajuns o simplă fițuică care rămâne pe tarabe.

Se vede că reputația „bulinei roșii” ca aducătoare a dezastrului nu se dezminte. Ce a fost și ce a ajuns. La jurnaliștii care au reprezentat-o nici nu putea ajunge altceva.

Niciun comentariu: