vineri, 21 iunie 2013

Da, da, da. Sesizarea DNA pentru datoriile de la CFR Marfă anulate de guvern.

Agerpres. Crin Antonescu solicită, făcând publică ideea, sesizarea DNA pentru datoriile CFR Marfă anulate de guvern.

Nu este doar normală o astfel de cerere, este absolut necesară.

Până când se va finaliza privatizarea, începerea cercetărilor cu privire la proveniența datoriilor CFR Marfă, pe timpul cât a fost companie de stat, este imperios necesară. Cum a ajuns o companie de stat pe profit în 2007 să aibă un astfel de volum al datoriilor în condițiile în care investițiile au lipsit ? Are interesul Victor Ponta să facă pasul ? Pentru că PNL îl are. Îl are prin ceea ce a exprimat președintele partidului. PSD îl are ? Sau, nu cumva, actul de coabitare cu Băsescu are undeva, pe acolo, o interdicție cu privire la anumite acte ale guvernărilor catastrofale Boc ?

Pe de altă parte, având în vedere principiul potrivit căruia poate face o plângere penală persoana care are un interes într-o cauză, ar trebui ca ministerul transporturilor să inițieze procedura. Aici însă va trebui să vedem dacă primul ministru va fi de acord deși, în această cauză, premierul nu ar trebui să aibă un cuvânt de spus. Să mă aștept, ca o continuare a acestui anunț, la o acțiune declanșată de ministrul Fenechiu ? Ar fi tare bine.

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

Nu trebuia facut asta inca din timpul guvernului Ponta 1 !? Si nu numai aici dar parca si la Oltchim, Hidroelectrica si alte capuserii pe care USL promitea sa le dea in vileag? Stiu, coabitarea este destul de obositoare ...

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Din ce știu eu, s-a făcut audituri la mai toate companiile. Ponta a anunțat că au sesizat și procurorii însă nu mai au informații despre ce au găsit sau dacă au început să cerceteze. Chestia asta de care spune Crin este nouă.