sâmbătă, 21 martie 2015

Dacă nu este doar demagogie, atunci este prostie calificată.


Iar a apărut Gabriela Vrânceanu Firea - Pandele.

Declarația dată de ea presei în numele PSD este fie o culme a prostiei, fie una a demagogiei.

Gabriela Firea (PSD): PNL se face de râs. PSD a luat decizii ferme în zona integrității, cu aplicare imediată, în timp ce liberalii așteaptă

Am văzut că pedeliștii de rit nou, conduși de doamna Gorghiu și de domnul Blaga, s-au apucat să își dea cu părerea pe tema integrității, lansând atacuri la PSD. Noi astăzi am adoptat o rezoluție cu prevederi clare pe zona de integritate, a căror aplicare nu așteaptă modificarea Statutului. Cei din PNL au făcut niște propuneri despre care promit că vor fi adoptate, cândva, prin modificarea Statului.

Poate colegii din opoziție se uită mai atent la propunerile noastre și le adoptă pe acestea. Propunerile noastre înseamnă sancțiuni reale, nu' suspendări', așa cum prevăd cele ale PNL. Deci, în loc să vorbească, liberalii poate ar trebui să ia învățăminte de la PSD și să își reunească rapid forurile de conducere pentru a impune criterii cel puțin la fel de ferme că cele adoptate de noi.

Gabriela Firea,

Purtătorul de cuvânt al PSD
vineri, 20 Mar 2015, 19:54”.

PSD moare de grija PNL. PSD plusează. Ponta a declarat că în 5 ani de zile PSD va ajunge cel mai curat partid din România.

După ce PNL a propus măsuri privind starea propriilor membri în funcție de acțiunile în Justiție ale procurorilor, PSD a trecut la contraatac și a luat măsuri, spun ei mai dure, cu aplicabilitate imediată. Stop.

PNL va supune propunerile avansate BPN organismelor statutare competente să modifice Statutul. Statutul fiind „constituția” partidului. Orice acțiune a membrilor PNL sau a organizațiilor acestuia sunt statutare doar în măsura în care statutul le prevede. Nu sunt prevăzute în statut, acțiunile devin nulă. Nulitatea este opozabilă „erga omnes”, reținută ca atare și de către instanțele de judecată competente în cazul în care se ajunge la un proces civil. Normal, din moment ce un statut de partid este valabil doar după ce Tribunalul îl admite. Practic, un statut de partid devine o normă legală prin acceptarea de către instanța de judecată competentă.

La PSD se poartă „suspendarea”. Din declarația lui Firea, statutul PSD este suspendat de facto din momentul în care au luat aceste decizii la Consiliul Național al PSD.

Legând acum declarația șocantă a renumitei habarniste Firea de situația juridică a unui statut de partid, mă întreb cum vor rezolva PSD-iștii eventualele litigii. Degeaba vor lua ei anumite măsuri din moment ce instanța de judecată le poate anula ! Sigur le vor fi anulate dacă cei în cauză vor acționa partidul în judecată.

Imaginea este din ce în ce mai clară. De o parte este PNL, un partid care are respect față de lege și acționează riguros doar în interiorul prevederilor legale , de cealaltă parte este PSD un partid care atât în practica internă cât și la guvernare încalcă legea sau o suspendă pentru realizarea unui obiectiv imediat, politicianist.

Măsurile luate acum de PSD - doar propuneri până când organul lor competent va aproba modificarea statutului lor -, sunt din categoria „copy-paste”, domeniu în care Ponta și ai lui sunt deja experți cu o largă recunoaștere internațională. PSD știe că fără aceste măsuri clamate atât de zgomotos, nu vor primi voturile la alegerile viitoare. Vom vedea ce fac pesediștii în aceste zile, când vor trebui să voteze ridicarea unor imunități în Senat și la Camera Deputaților. Cât de profund sunt ei angajați să aplice o părticică din angajamentul asumat ieri.

Niciun comentariu: