sâmbătă, 14 martie 2015

Conjurații.

Mare tămbălău, mare. Procurorii DNA au încurcat borcanele. Au avut îndrăzneala să pună în referatul de urmărire penală a lui Marean Vanghelie o înregistrare a unei convorbiri telefonice în care este pomenit Rareș Bogdan, ca realizator Tv, capabil să controleze pe Președintele Klaus Iohannis în vederea stopării dosarului penal al lui Vanghelie !

Reacția lui Rareș Bogdan este de domeniul prostiei cu diplomă. Amenință procurorul de caz cu judecata, amenință DNA-ul și pe Laura Kovesi.

O fi Vanghelie o legendă a lipsei de instruire (celebrul „almanahe” face audiență) însă se vehiculează și varianta că Vanghelie nu minte. Hait !

Agerpres (aici). Vanghelie „dă asigurări” iar procurorii sintetizează:

(...) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a înțeles, în încercarea sa de a o determina pe o persoană să dea declarații favorabile acestuia, să o convingă pe aceasta de faptul că are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rareș Bogdan, să exercite presiuni asupra președintelui țării, presiuni care, în aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influența cercetările în prezenta cauză”.

Agerpres (aici). Rareș Bogdan se transformă în „leu-paraleu”:

„„Asistăm la un nou abuz, abuzul înfiorător al procurorilor. N-ar fi primul. Abuz al procurorului de caz în cazul Vanghelie, care încearcă să creeze o presiune suplimentară pe Înalta Curte prin introducerea numelui meu și al președintelui României în această ecuație. N-am nicio legătură cu această ecuație, președintele României nu are nici atât vreo legătură. (...) Nu știu ce zicea Vanghelie sau nu zicea Vanghelie, nu e treaba mea. Dar să mă introduci pe mine într-o ecuație ca asta spunând, făcând speculația că eu aș fi nu știu ce și dând înregistrarea în referatul prin care Marian Vanghelie este dus pentru judecată (...) mi se pare un abuz înfiorător. (...) Îl voi da în judecată pe procurorul de caz și cer acum (...) să fiu chemat la DNA să îl văd față în față pe acest individ. Eu vreau să stau față în față cu individul care m-a băgat în acest caz”, a spus Rareș Bogdan, într-o intervenție telefonică la Antena 3”.

Acum, întrebarea care mă chinuie este următoarea: de ce nu cere să fie pus față'n față cu Vanghelie, cel care a generat situația ?! Ce treabă are el, Rareș Bogdan, buricul pământului la Realitatea Tv, cu procurorul de caz ? Procurorul construiește referatul cu ce are la dispoziție nu cu grija ca, nu cumva, pomenind pe unul să aibă o reacție a de frondă a respectivei persoane.

Păi are treabă. Încerc eu să înțeleg. Dacă se confirmă ce spune Vanghelie, este de rău. Tare rău. Înseamnă că Rareș Bogdan devine candidat la studii aprofundate în penitenciar. Un capăt de ață există. Rareș Bogdan a recunoscut că este prieten cu Vanghelie. Bârfa televizată spune că Vanghelie i-ar fi dat lui Rareș Bogdan niște bănuți, ca între „oameni de bine”, la pungă - România Tv (aici). Ia'uzi brâul : „I-am dat 350.000 de euro la pungă lui Rareş Bogdan că se ruga de mine că nu are după ce să bea apă. E pungaş mare, n-are mamă, n-are tată. Îmi place de el, este conectat şi la Mircea Geoană şi la Klaus Iohannis”!

Treaba este tare ... neplăcută. Pentru individul Rareș Bogdan. Se pare că cineva a promis sau a lăsat să se înțeleagă că este conectat la Președintele Klaus Iohannis și că are puterea de a influența deciziile acestuia. Schema asta seamănă a naibii de mult cu schema Mircea Băsescu, Căpățână, Bercea Mondial.

În afara necazului viitor cu procurorii, Rareș Bogdan intră direct în colimatorul Cotrocenilor. Nu de bine ! De la rău la foarte rău în sus. Treaba asta pute a complot împotriva Președintelui României. Din câte îmi dau eu seama, procurorii vor fi mult, mult mai aplecați asupra problemei, pentru că este vorba despre Președintele României care, după mintea lui Vanghelie, poate fi influențat de un terț, cum este Rareș Bogdan și să intervină pentru a stopa acțiunile Justiției ! Treaba este tare periculoasă.

SRI are acum obligația de a cerceta, în profunzime, posibilele legături. Declarația lui Vanghelie și reacția vinovată a lui Rareș Bogdan investesc, fără nici un dubiu, SRI și Ministerul Public cu cercetarea cauzei. Avem o cauză cu Președintele României la mijloc. Este Klaus Iohannis un infractor sau nu ? A promis Klaus Iohannis lui Rareș Bogdan că va interveni atunci când Rareș Bogdan îi va solicita intervenția ? Ce legături sunt între Klaus Iohannis și Rareș Bogdan. Legături periculoase, desigur. A spus Rareș Bogdan că nu are nici o treabă cu Klaus Iohannis dar ... cine îl mai crede fără o cercetare serioasă a declarațiilor lui Vanghelie.

O altă legătură periculoasă în urma declarațiilor lui Vanghelie este cea potrivit căreia el, Vanghelie, era destinat să asigure, în folosul lui Klaus Iohannis (?!), o majoritate în Senat. Stop. Vanghelie nu spune că a vorbit el cu Klaus Iohannis pe această treabă dar dă de înțeles unei interlocutoare că legătura lui cu Iohannis este prin Rareș Bogdan ! Să fie Rareș Bogdan cel care a avut inițiativa creerii unei majorități parlamentare favorabile lui Klaus Iohannis iar vanghelie să fie instrumentul ?

Treaba asta va avea consecințe. Trebuie să aibă consecințe. Klaus Iohannis va trebui să aibă nu doar o reacție publică, ea nu va fi crezută, va trebui să ceară clarificarea deplină a situației de către SRI și procurorii Ministerului Public. Este, până la urmă, o agresiune asupra statului.

Când toată lumea se aștepta ca Vanghelie „să dea pe goarnă” din PSD, observăm că prima lui acțiune este îndreptată împotriva lui Klaus Iohannis și în favoarea PSD.

Geoană a anunțat că noul partid va merge înainte. Va merge pe naiba. Fără Vanghelie și relațiile lui va muri și ce s-a încropit. Iar PNL se va feri ca dracu de tămâie de o înțelegere cu Geoană și ai lui. Ar fi ilogic ca PNL să facă pași care să creeze impresia că ar fi alături de Vanghelie și Rareș Bogdan.

Este de urmărit. Va fi interesant.

Niciun comentariu: