vineri, 20 martie 2015

Demagogie la PSD așa cum le este Firea.


A reapărut, în forță și cu chef de harță. Gabriela Vrânceanu Firea măritată cu Pandele de la Voluntari.

Tema: alocațiile pentru copii. Primul-ministru Victor Viorel Ponta s-a apucat să se laude că a mărit alocațiile pentru copii. Că le-a dublat. Că au ajuns la suma enormă de 84 de RON ! Realitatea este alta. Nu a făcut așa ceva. A mai dat un ajutor de la stat, absolut minor, familiilor fără venituri, acelor familii care deja primeau ajutor de stat. Nu s-a preocupat să vadă care este cauza pentru care oamenii nu au venituri, să lucreze - de aceea este prim-ministru -, pentru a stimula în acele localități, zone, spații activități lucrative pentru ca oamenii să aibă locuri de muncă și astfel să aibă venituri, a luat o măsură pur și simplu comunistă. Le-a mai dat niște lei. Ca Ceaușescu la balcon. Vă mai dau 100 de lei.

Realitatea este aceasta. Alocația pentru copil a rămas tot 42 lei. Cuponul este din 15 februarie acest an.

Lauda de sine în varianta Ponta a primit replica celor din PNL. Cristina Ancuța Pocora, cea care se ocupă intens cu problemele de muncă, familie și asistență socială (specialistă) îi dă peste nas mincinosului național Victor Viorel Ponta într-un comunicat care ridică părul din cap oricărui om de bună credință (aici).

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, arată, fără dubiu, că Ponta minte (aici).

Dl Victor Ponta susține, în scris, pe Twitter, că Guvernul a dublat alocația pentru copii. Fals. Nu a dublat alocația pentru copii, aceasta este tot 42 de ron. Guvernul a majorat nu alocațiile copiilor, ci pe ale familiilor, nu pentru toate, ci doar în cazul acelora care au un venit net lunar de până la 530 de lei pe membru de familie. Aceasta informație falsă, aruncată de dl Ponta în spațiul public, este dovada că prim-ministrul României nu se poate opri în a minți populația României”.

Dacă a văzut că a fost prins cu minciuna, Ponta a lăsat pe Gabriela Vrânceanu Firea să „răspundă” acuzelor care i se aduc:

Constat cu regret că, în loc să vină în spațiul public cu o viziune proaspătă, doamna Alina Gorghiu preia de la cei din PDL același model ipocrit și demagogic de a face politică.

Măsura prin care Guvernul Ponta a dublat alocația pentru 500.000 de copii din familiile sărace este una cât se poate de bună și necesară. Doar o persoană rău-voitoare ar putea vedea lucrurile altfel!”.

Este o vorbă românească: prostul, până nu'i fudul, parcă nu este prost destul.

Guvernul Ponta nu are cum mări alocațiile doar pentru unii copii. Ar fi un act de discriminare socială care ar avea drept consecință declararea actului normativ ca neconstituțional. Acest argument este suficient pentru a vedea că acest Guvern nu a mărit alocațiile pentru copii. Ele au rămas neschimbate.

Ca senator al României, cum se pretinde mahalagioaica Firea, ar fi trebuit să știe acest lucru. Dar, în fața presei, ea suferă de amnezie, se comportă ca o țață în călduri și debitează tot felul de tâmpenii. Oamenii simpli care nu au informațiile necesare, unii chiar nu pot asimila astfel de informații (rezultatul educației de mântuială pe care au primit-o în școli), o cred pe apucată în loc să îi creadă pe cei care le spun adevărul.

În concluzie, Ponta minte de îngheață apele. Cei care au primit o majorare a ajutorului social vor trăi tot în sărăcie cât timp nu vor avea un loc de muncă, cât timp la nivelul localității în care trăiesc nu se preocupă cineva de crearea de locuri de muncă. Guvernul Ponta ar trebui să se preocupe de așa ceva dar ... nu are timp. Acum este foarte preocupat să își salveze miniștrii și parlamentarii proprii dar și pe ai aliaților de mâna lungă a legii. Bașca „oamenii de afaceri” din curtea proprie vânați de procurori pentru devalizarea bugetului de stat.

De peste trei ani la guvernare este Ponta și ai lui. Firea a rămas pe placa veche. De vină este guvernarea PDL. Măi frate, mai ! Ce are sula cu prefectura ? Ia veniți voi mai d'incoace, mai d'incoace ! Ce se petrece rău acum în țară, este consecința guvernării voastre, a deciziilor luate acum un an, acum doi ani, acum trei ani. Decizii care au dus țara din rău în mai rău.

Văzând cum se comportă cei din PSD am mare dorința de a vedea pe cei din DNA terminând treaba. Când o vor termina ei, nu voi mai vedea pe Ponta, Firea sau alte figuri sinistre pe la televizor.

Niciun comentariu: