miercuri, 12 iulie 2017

Comisia de Hărțuire a Justiției condusă de Oana Florea (PSD) ne duce în ... absurdistan


Citesc la Digi24 următoarea știre: Parlamentul îi cere lui Lazăr dosarul clasat pe alegerile din 2009

Vă rugăm să transmiteți comisiei parlamentare de anchetă o copie după Dosarul nr. 213/P/2017 înregistrat pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, precum și declarațiile persoanelor audiate, acestea fiindu-ne necesare la aflarea adevărului în cauza care formează obiectivul activității comisiei, se arată în cererea semnată de președintele Comisiei parlamentare de anchetă, Oana Consuela Florea (PSD).

Procurorii au deschis un dosar pe baza sesizării individului Dan Andronic într-un articol din Evenimentul Zilei că alegerile din 2009 au fost fraudate acasă la Gabriel Oprea, după ce s-au închis urnele de vot. Urmărirea penală desfășurată in rem, cu privire la faptă, nu au scos în evidență elemente de natură penală.
Din coroborarea probelor administrate, s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că s-ar fi încercat/iniţiat de către persoanele nominalizate, acte/acţiuni ce ar intersecta sfera ilicitului penal, respectiv ce ar contura textul incriminator al infracţiunii de abuz în serviciu (...) şi al infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale (...)
Din acest motiv, procurorii au clasat dosarul cu bine-cunoscuta formulă legală „fapta nu există” și au comunicat soluția pe 27 iunie.

Practic, procurorii au lipsit de obiect toată zbaterea sinistrei Comisii comune a Camerei Deputaților și Senatului ! De aceea s-a cerut ca activitatea sinistrei Comisii să înceteze. Ei bine, nu. Nu se vrea. Pentru că scopul real al sinistrei Comisii nu este aflarea adevărului cu privire la alegerile prezidențiale din 2009 (nici nu ar mai avea ce face astăzi, chiar dacă ar descoperi că unele procese verbale ar fi fost fraudate !) ci hărțuirea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, considerată „capul răutăților” pentru soarta amară a unor politicieni și a unor oameni de afaceri care au pompat bani pentru ca respectivii politicieni să obțină puterea politică iar ei, „oamenii de afaceri”, să fie conectați la „biberonul” care îi ducea la bugetul de stat sau la bugetele autorităților locale.

Cred că ar fi o altă premieră demnă de Cartea Recordurilor să vedem că Procurorul General satisface cererea sinistrei șefe a Comisiei parlamentare, Oana Consuela Florea (PSD), fostă salariată a lui Dan Voiculescu la Fundația F.A.C.I.A.S. Ar fi cea mai gravă încălcare a drepturilor și libertăților civile ale celor care au dat declarații în cadrul urmăririi penale in rem (asupra existenței faptei) ! Din moment ce declarațiile lor nu au fost urmate de o inculpare a lor, ele nu mai pot apare în public. Legea le conferă confidențialitatea, le oferă protecția prevăzută de Constituție.

Hai să judecăm. Să spunem că sinistra Comisie va primi dosarul și declarațiile persoanelor care au răspuns întrebărilor puse de procurori. Ce va face sinistra Comisie cu ele ? Care este finalitatea investigației unor indivizi ajunși în Parlament și deveniți membri ai Comisiei ? Au puterea de a stabili altceva decât au stabilit procurorii ? Au puterea de a cere procurorilor să redeschidă cauza pentru că ei, membrii sinistrei Comisii au altă părere ?

Absurditatea cererii este imensă. Dacă Augustin Lazăr le refuză cererea, ce vor face siniștrii membri ai Comisiei ? Îl vor reclama ministrului Justiției, cum au reclamat-o pe Laura Codruța Kovesi că nu vrea să facă „sluj” în fața lor ? Va propune cumva darea în judecată a Procurorului General că nu dă sinistrei comisii spre verificare un dosar penal clasat ?

Mă întreb, ce spun judecătorii CCR sub conducerea lui Valer Dorneanu ?

Niciun comentariu: