luni, 24 iulie 2017

PSD dă lege ca funcționarii să nu își îndeplinească atribuțiile ?

Câștigând alegerile din 2016 cu minciuni, PSD devine din ce în ce mai stupid când încearcă să continue cu minciuna. Observ că „la bară” a trecut Marian Neacșu, secretarul general al PSD. El vrea să fie doct dar reușește cu mare chin să se mențină, măcar, la nivelul unui sfertodoct.

Marian Neacșu răspunde astăzi unui comunicat dat presei de PNL vineri, 21 iulie 2017 (aici). În comunicat, PNL atrage atenția că măsura pe care PSD și ALDE o iau prin această OG este nu doar neconstituțională, dar este și „o inginerie fiscală aberantă”, consecințele adoptării ei ducând la afectarea veniturilor celor care desfășoară activități lucrative part-time (specifice profesiei lor !) cât și la încărcarea nejustificată a cheltuielilor cu munca în cadrul firmelor, mai ales a celor mici, putând duce și la închiderea unora dintre ele. În loc să aducă mai mulți bani la buget, măsura va duce la mai puține locuri de muncă, la mai puțini bani la buget, la alte cheltuieli pentru sistemul de asigurări sociale de stat.

Sinistră este concluzia care a ieșit în evidență din analiza specialiștilor PNL. Ministerul muncii, condus de Lia Olguța Vasilescu, cel responsabil cu descoperirea și sancționarea unor practici ilegale pe piața muncii este „salvat” prin intermediul unui act normativ ! Este absolut aberantă ideea să dai un act normativ cu putere de lege pentru a scuza, a apăra incompetența unei autorități de stat !
Ordonanța simplă adoptată ieri de Guvernul Tudose demonstrează preocuparea exclusivă pentru taxarea întreprizătorilor, prin orice mijloace, dar fără a fi preocupat în vreun fel de situația veniturilor nete ale persoanelor care vor fi afectate de acest act normativ.
Dacă actualul Guvern ar fi fost interesat de eventualele situații în care angajații sunt plătiți în parte printr-un contract part-time, iar restul sumelor sunt achitate la negru, soluția nu era să impună otova astfel de inginerii fiscale aberante.
De altfel, instituția cu atribuții în prevenirea unor astfel de practici este Inspecția Muncii, care se dovedește prin acest act normativ incompetentă. Iar prețul pentru incapacitatea statului trebuie plătit, în viziunea PSD, din nou, de mediul privat.
Răspunsul lui Neacșu este halucinant ! Agerpres.
Este o măsură pe care o și avem în programul de guvernare. Are un impact financiar pozitiv asupra bugetului de stat și, în opinia mea ca specialist, chiar apreciez că era necesară. V-a fost explicată la momentul acela, eu cred că este foarte bine ca ea să rămână în continuare. Nu cred că vor avea câștig de cauză, chiar dacă domnul Ciorbea va face o sesizare la CCR
Răspunsul PNL l-a primit astăzi prin declarația lui Ludovic Orban:
Ludovic Orban
36 de minute · București ·
Am hotarat sa sesizam Avocatul Poporului pentru atacarea la CCR a ordonantei guvernului Tudose care obliga angajatorii la plata CAS si CASS la nivelul salariului minim brut garantat in plata pentru angajatii care lucreaza part-time sau in acord.
Nu mă pot abține. Să dai lege care să încurajeze funcționarii statului să nu își execute atribuțiile pentru care postul lor a fost înființat și pentru care sunt plătiți mi se pare absolut halucinant ! Doar la PSD poți găsi astfel de idei !

Niciun comentariu: