miercuri, 12 iulie 2017

Sisteme „Patriot” în România ?

Se pare că analizele s-au terminat, cererea s-a făcut iar presa care a obținut informația utilă, ne spune că mai este un „hop”. Congresul SUA trebuie să își de acordul.

AgerpresUPDATE SUA: Departamentul de Stat a aprobat o posibilă vânzare a unor sisteme de rachete Patriot către România

Ei bine, asta este o veste nu bună ci foarte bună. Cu cât o țară face dovada că este capabilă să se apere, cu atât interesul antreprenorilor crește. Banul este fricos și fuge din țara care se dovedește incapabilă.

Reuters și AFP confirmă informația.
Statele Unite vor vinde României, țară membră a NATO, pentru aproape patru miliarde de dolari, sisteme de apărare antirachetă Patriot, au anunțat marți Pentagonul și Departamentul de Stat”, transmite pe același subiect și AFP.
Să preiau de la AFP, prin intermediul Agerpres, restul informației.
Pe lângă suma foarte mare, anunțul este semnificativ căci privește o țară europeană din fostul bloc sovietic pe care chiar președintele american, Donald Trump, a dat-o ca exemplu în iunie pentru eforturile sale vizând aducerea cheltuielilor de apărare la 2% din PIB”, remarcă AFP.
"această propunere de vânzare consolidează politicile externă și de securitate națională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat NATO"
 "Această propunere de vânzare de sisteme Patriot va contribui la necesitățile României în termeni de autoapărare și va răspunde obiectivelor NATO în materie de apărare", subliniază Pentagonul și Departamentul de Stat în comunicatul lor.
 Aceasta va permite de asemenea Bucureștiului "creșterea capacităților defensive ale forțelor armate române în fața unei agresiuni și protejarea aliaților din NATO care se antrenează cu regularitate pe teritoriul României", mai arată AFP.
După aprobarea de către Congres, vor începe negocierile și semnarea contractului. O parte din acei 2% își vor găsi locul în achiziția acestui echipament deosebit de important, verificat sub aspectul funcționării și performanțelor de peste 2.500 de ori (așa  am citit).

Înțeleg că România va mai achiziționa și alte sisteme. Vom trăi și vom vedea. Important este faptul că achiziționarea acestor sisteme completează sistemul de la Deveselu și îi asigură acestuia un anumit grad de protecție. Achiziția altor sisteme împotriva altor mijloace de atac aerian va completa sistemul de apărare anti-rachetă.

Parcă intrăm în altă lume !

Un comentariu:

Anonim spunea...

"New York Times citeaza o echipa de experti in domeniul rachetelor care sustin ca focosul rachetei lansata de rebelii Houthi ar fi zburat neinterceptat deasupra fortelor Saudite si aproape si-a atins tinta, lovind aproape de capatul pistei aeroportului din Riyad, in zona terminalului de curse interne."

http://mobile.hotnews.ro/stire/22159017