luni, 31 iulie 2017

Infractorul Dragnea decide, Parlamentul se supune, averea țării va fi administrată de alții

Infractorul Liviu Dragnea nu se mai oprește.  Este pornit să facă afaceri la nivel mare. Foarte mare. Ideea este pornită de mai mult timp, a fost clocită cu prietenii săi de peste hotare iar acum suntem în faza în care, se pare că prietenii au fost de acord, zilele trecute fiind terminate „negocierile” între infractorul Liviu Dragnea și „investitori”, undeva la „adăpost” de presa română, pe o insulă greacă, din arhipelagul Cicladelor. Infractorul Liviu Dragnea fiind, oficial, în vacanță.

Parlamentarii din Camera Deputaților au fost anunțați că sinistrul lor conducător vrea o sesiune extraordinară. Precum „Zmeul” din povești, înainte de a ajunge acasă, infractorul Liviu Dragnea și-a „aruncat buzduganul” care a lovit năprasnic porțile Parlamentului din România. Veste mare și cumplită: se întoarce stăpânul și are chef de „treabă”.

Guvernul s-a pregătit exemplar. Cum-necum, a emis o cerere de urgență pentru o sesiune extraordinară a Parlamentului. Știau ei PSD-iștii ce știau ! Au găsit un motiv „lămuritor”: grija față de soarta bucureștenilor care din cauza ELCEN (băgat în insolvență) și a RADET (băgat în insolvență de sinistra Gabriela Vrânceanu Firea) au marea șansă ca la iarnă să tremure sănătos, firmele fiind în incapacitate funcțională asigurată de conducerea PSD-ALDE atât la guvernare cât și la administrarea Bucureștiului.

Au motivul de fațadă, urmează însă surpriza. Iar ea vine ca un tăvălug. O parte a presei, cea încă neinvadată de puterea PSD-ALDE, dar și politicienii din opoziție au informații care spun că treaba nu este de loc kasher/cușer. Se pare că ținta acestei acțiuni foarte, foarte grăbite, este aceea de a adopta în regim de urgență o lege care să „nască” Fondul Suveran de Investiții, cel țintit de infractorul Liviu Dragnea de mai mult timp, ținut sub obroc până când a convenit detaliile cu „prietenii” lui din străinătate. De aceea am spus că se pare că negocierile au fost finalizate de infractorul Liviu Dragnea cu prietenii lui din Israel. Bănuiesc, nu sunt sigur, că nu sunt doar din Israel, cei din Israel fiind, la rândul lor, și aliați pentru a atrage alte fonduri din altă parte. Mare lucru dacă nu sunt și fonduri de pe la est prin zonă !

Cum-necum, infractorul Liviu Dragnea face ce face și depărtează economic și comercial România de Uniunea Europeană. Eu am impresia că infractorul Liviu Dragnea este vârful de lance al unui grup anti-UE pentru că toate acțiunile lui și ale PSD plus ALDE nu sunt îndreptate către o mai mare integrare a României în spațiul economic comunitar ci către alte zone, către terțe țări care au un interes major să fie prezente cu produsele lor în spațiul Uniunii Europene. Am această senzație mai ales după ce PSD și ALDE s-au opus și încă se opun la integrarea industriei de armament și tehnică militară române în industria europeană. Construcția mașinilor de luptă ale infanteriei în colaborare cu germanii, construcția corvetelor la Galați în colaborare cu olandezii, construcția elicopterelor în colaborare cu francezii etc.

Am dubii mari cu privire la direcția în care coaliția roșie PSD-ALDE duce România. De aceea înclin să dau mult credit reacției lui Cătălin Predoiu, deputat PNL și vice-președinte al Camerei Deputaților, după ce a aflat de surprinzătoarea convocare a Parlamentului de către infractorul Liviu Dragnea după ce și-a terminat „vacanța”.

În două postări succesive pe pagina lui de Facebook, Cătălin Predoiu pune cu insistență niște întrebări care dau mult de gândit:

„L.Dragnea convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară. Tudose a anunțat că ar fi vorba de o lege privind fuzionarea ELCEN cu RADET. 

Înclin să cred că poate fi vorba și de ceva mai serios ținut deocamdată în secret. De aceea, îl întreb public pe L.Dragnea câteva lucruri:

Intenționează să propună un proiect de lege privind crearea Fondului Suveran de Investiții acum în sesiunea extraordinara? 
A avut discuții pe această temă, recent, în Grecia? 
Daca da, cu cine a avut acele discuții și ce a hotărât să facă în urma lor? 
Este adevarat ca a avut discuții și pe teme de Justiție și ce a hotărât în urma lor? 

În Fondul Suveran ar urma să intre, conform declarațiilor anterioare ale lui L.Dragnea, acțiuni ale statului la cele mai profitabile societăți de stat. 

Publicul din România, cetățenii români, au dreptul să afle răspunsurile la aceste întrebări.”

„Dacã e adevãrat cã L. Dragnea intenţioneazã sã treacã prin Parlament legea Fondului Suveran de Investiţii în sesiunea extraordinarã, îi cer sã renunţe la acest plan. 

Motive: 
1) Ar fi un subiect mult prea important pentru a fi discutat atât de rapid; 
2) Trebuie dezbătut public, o cere Legea privind tehnica legislativã; 
3) E nevoie de studiu de impact, o cere aceeași lege; 
4) Deputații și senatorii trebuie sã o dezbată atent īn comisiile parlamentare; 
5) Trebuie pusã în acord cu legislația UE; 
6) Trebuie informați acționarii minoritari din companii; 
7) Trebuie consultat Oficiul Concurenţei. 

Înființarea acestui fond echivalează cu o privatizare īn bloc a tot ce-a mai rămas profitabil īn portofoliul Guvernului, cui transferãm pe cale ocolitã averea statului? 

Poate ne raspunde L. Dragnea. 

Și "încã o īntrebare" pentru L.Dragnea, dublã: este adevãrat cã acest subiect a fost discutat recent cu entități private străine într-o insulã din arhipelagul Cicladelor? Întreb, deocamdată. 

Pentru dl. Grindeanu: e adevărat cã aţi fost presat de L. Dragnea sã adoptaţi OUG pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții, refuzul dvs. fiind adevăratul motiv al demiterii din funcția de prim-ministru?! Răspundeți, domnule Grindeanu, nu vã dați "pe dupã piersic"! 

Dragi români, Fondul Suveran de Investiții este "afacerea deceniului" īn România, în joc sunt active de o valoare imensã și profituri viitoare greu de estimat! E vorba de controlul unei bune părți din economia naționalã! Aveți dreptul sã știți cui vor fi transferate societățile statului, pentru cã fondul va fi probabil majoritar de stat, de ochii lumii, dar managementul lui va fi privat. De aceea, totul trebuie făcut cu maximã transparenţã și legalitate. Cinstit!”

Ce fel de „uniune” urmărește infractorul Liviu Dragnea ? Cui face servicii infractorul Liviu Dragnea folosind România ? Ce folos are România din „afacerile” infractorului Liviu Dragnea ? Și, ca să fie tacâmul complet, cum poate justifica după aceste acțiuni cu israelienii (probabil și cu alții !) grija PSD-ALDE pentru „capitalul românesc” și oamenii de afaceri români ?

O știre care ajută, este la „cursdeguvernare” unde vedem că infractorul Liviu Dragnea a fost în Israel pe 13 iulie 2017, acolo a vorbit despre „atragerea capitalului israelian la Fondul Suveran de Investiții” dar și către industria de apărare iar la sfârșitul lui iulie 2017 aflăm că și-a terminat concediul și hodoronc-tronc cere o convocare a Parlamentului !
Am avut plăcerea de a discuta cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Statului Israel şi ministru al Afacerilor Externe, despre oportunităţile de a consolida cooperarea noastră prin atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, dar şi în alte sectoare ale economiei româneşti” - Liviu Dragnea pe Facebook.
Bine, el în calitate de președinte al Camerei Deputaților nu ar fi avut nici o treabă cu astfel de negocieri, nici în calitate de șef al PSD, neavând aceste competențe ! Este treaba Guvernului dar, „urmaș” al lui Traian Băsescu (altă figură sinistră a politicii românești), încălcarea atributelor constituționale ale unei instituții care reprezintă una dintre puterile statului nu este un impediment când ai în Parlament o majoritate umilă, docilă, sfertodoctă !


Niciun comentariu: