sâmbătă, 15 iulie 2017

Explicațiile și amenințările lui Carmen Dan sunt ca o frecție la un picior de lemn. Documentul „inexistent” produce efecte


AgerpresCarmen Dan: Documentul DGIPI invocat de RISE Project nu se regăsește înregistrat în nicio structură a MAI

Pe scurt, ministrul de interne Carmen Dan spune că documentul nu este unul oficial, că nu este în arhivele DGIPI, că nu a fost întocmit „legal” la IPJ Teleorman etc. Pot să îi dau dreptate. Oficial, acest document nu există. Pentru că „oficial” nu s-a dorit existența lui. Este simplu.

Din câte am înțeles eu din investigația Rise Project, documentul a fost o „notă de informare”, făcută de un ofițer de informații al MAI activ în „câmpul tactic” al afacerilor ilegale din județ, pentru șefimea din MAI cu privire la matrapazlâcurile din Teleorman ale puternicilor zilei, ale baronului local de atunci și acum, infractorul Liviu Dragnea, a altor indivizi care au format, împreună cu acesta, un grup de acțiune. Faptul că nota de informare a mers „pe burtă” în sistem, nu cred că este o noutate. Controlul politic al PSD asupra instituțiilor de forță este o realitate pe care eu o confirm în privința MAI. Iar cei care au trecut prin MAI și care nu au depins de PSD pentru a munci și trăi în instituție pot depune mărturie. UM 215 a fost creat cu un scop și a devenit, în timp, „spionul” puterii politice împotriva opozanților dar și a propriilor membri, în zona cea mai sensibilă din punct de vedere financiar: economia și comerțul. „Spionii” aflau, polițiștii de la economic sau crimă organizată cercetau iar șefii politici „tăiau și spânzurau”. Rețeta succesului !

Ministrul Carmen Dan se ține de un pai: caracterul formal al documentului. Ei bine, din momentul în care documentul, formal sau nu, plecat de la un fost polițist produce efecte juridice, pisiceala lui Carmen Dan nu mai are sens. Investigațiile Rise Project au sesizat din oficiu procurorii DNA iar aceștia au un prim rezultat. Inculparea „locotenenților” infractorului Liviu Dragnea din Teleormam:
fostul deputat Simionescu Adrian Constantin, Fișcuci Marian alături de alții care, evident, au făcut parte din „echipa de acțiune” a baronului local infractor Liviu Dragnea.

Inculparea de către DNA a indivizilor arătați mai sus este și o acuză adusă MAI ca instituție ! MAI nu și-a îndeplinit atribuțiile legale ! În loc să apere interesele generale ale societății, în loc să impună supremația legii, a protejat infractorii ! Asta spune inculparea de către DNA a celor din dosarul deschis ca urmare a investigației Rise Project. Iar noi suntem în fața unei prime cauze ! Pentru că este evident că sunt mult mai multe acțiuni cu miros de putregai în investigația Rise Project. Le vine și lor rândul, pe măsură ce procurorii specializați în combaterea infracțiunilor economico-financiare vor lua la puricat fiecare acțiune în parte. Poate nu ar strica o cercetare și a celor care aveau obligația, din partea MAI, la nivel local, județean sau național să descopere astfel de acțiuni ilegale și nu a făcut nimic pentru a le descoperi !


Niciun comentariu: