marți, 4 iulie 2017

Ce nu te omoară, te'ntărește. Epopeea de la DNA spre final

Obiectivul politic ascuns al guvernărilor PSD, debarcarea din fruntea DNA a Laurei Codruța Kovesi, are mari șanse să devină un „pod prea îndepărtat”. „Luptătorii”, de toată mâna, au toate șansele să devină victime ale propriei neputințe. Și prostii, în egală măsură.

CSM a dat verdictul, după o ședință secretă, cu un ton politicos dar și foarte dur: sunt revocați din funcțiile deținute la DNA procurorii Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga (adusă în DNA de Țuluș, după propria declarație !).

Mihaela Mororau Iorga, Doru Țuluș (Adina Anghelescu)
Am ales această poză găsită pe Google. În partea dreaptă se vede o geantă. Posesoarea însoțește pe cei doi procurori ai DNA la CSM. Este o jurnalistă de la Luju.ro. Adina Anghelescu, care se vede mai bine într-un video la Mediafax.

Ei bine, prezența Adinei Anghelescu de la Luju.ro lângă cei doi procurori, ca însoțitoare, ca prietenă, ca sfătuitoare a agitat clopoțelul de alarmă. Luju.ro era foarte bine documentat din interiorul DNA cu nemulțumirile procurorilor față de conducerea dictatorială a Laurei Codruța Kovesi ! Ca să vezi minune ! Cei doi sunt sursele jurnalistei. Dar nu doar ale ei.


Adina Anghelescu și Răzvan Savaliuc
Ci și a lui Răzvan Savaliuc, cel aflat în proces cu Laura Codruța Kovesi alături de „colegii” de platou de la Antena 3 pentru campania denigratoare împotriva șefei DNA.

Inima mă îndeamnă să fac asocieri. Or fi bune, or fi mai puțin bune, eu le fac.

Atacurile la adresa Laurei Codruța Kovesi sunt de multă vreme. De la instalarea ei în primul mandat la DNA. O oponentă activă a aducerii lui Kovesi la DNA a fost nimeni alta decât Mihaela Moraru Iorga care susținea sus și tare că șef al DNA ar trebui numit un membru al DNA. Mintea mă duce către alesul ei, Doru Țuluș, foarte apropiat de Daniel Morar, la rândul lui foarte apropiat de Traian Băsescu !

După alegerea lui Klaus Iohannis ca Președinte al României, furia atacurilor la adresa lui Kovesi și a activității DNA a crescut exponențial. Vârful de lance a fost Antena 3 consiliată de Luju.ro. Adina Anghelescu a fost o prezență permanentă, alături de Răzvan Savaliuc, la emisiunile de demascare ale abuzurilor lui Kovesi fără a neglija pe Livia Stanciu, pe atunci președinte al ICCJ !

Eu consider că prezența Adinei Anghelescu alături de Iorga și Țuluș este un semn sigur că aceștia doi dar și alți procurori de la DNA (unii și-au depus destul de repede cererile de încetare a activității la DNA !) au fost sursele Antenei 3, Luju.ro, Evenimentul Zilei, B1Tv, România Tv etc. Iar de când Traian Băsescu s-a alăturat PSD și ALDE în lupta contra Laurei Codruța Kovesi, foștii „dușmani” au dat mâna „ca frații întru suferință”. Sub deviza „totul pentru front, totul pentru victorie”, Traian Băsescu alături de infractorul Liviu Dragnea, inculpații CAP Tăriceanu și VV Ponta și-au unit „trupele” și au purces la „marele asalt”. Asalt care face astăzi „fâsss” !

Decizia CSM este a CSM. Iar dacă CSM a luat o astfel de decizie, atunci sunt sigur că motivele au fost întemeiate. Chiar dacă motivul imediat folosit de Kovesi a privit exclusiv activitatea profesională a celor doi, incalificabilă din punct de vedere profesional, este evident că la nivelul procurorilor din țară se știa că la DNA sunt biserici și bisericuțe. Ei bine, cea mai nocivă a fost spartă astăzi. Din punctul de vedere al organizației, decizia CSM este mană cerească ! Iar „știrile” difuzate de Antena 3, Luju.ro, alte publicații asociate confirmă cumplita deziluzie a colportorilor.

Pentru susținătorii Justiției, au fost foarte bine venite declarațiile Președintelui Iohannis dar și ale procurorului general al României, Augustin Lazăr.

„Am fost informat despre aceste abordări media (n.r. — înregistrările cu procurorii) și cred că este bine să se verifice. Din informațiile mele, se fac verificări și în interiorul DNA. De asemenea, CSM se ocupă de anumite aspecte și am luat act de faptul că ministrul Justiției a solicitat o inspecție de management atât la Parchetul General, cât și la DNA. Aceste demersuri vor clarifica toate aceste aspecte. În ceea ce privește activitatea și a Parchetului General și activitatea a DNA, eu m-am exprimat în mai multe rânduri și pot să repet — eu sunt foarte mulțumit de activitatea acestor instituții și de activitatea conducerilor acestor instituții. Am auzit prea multe așa zise interceptări, ascultări, interpretări ca să mai cred în ele. Cei îndrituiți de lege să verifice aceste lucruri vor face verificările de rigoare și la final vom afla cu toții care este adevărul”

Agerpres.

„Sugerați dvs. că există scandalul în DNA. Scandalul există în jurul DNA, adică există un bruiaj, un zgomot mediatic deosebit de interesat, care ar vrea să găsească vulnerabilitățile unei instituții de elită a Ministerului Public, vulnerabilitățile și posibilele radicalizări ale unor persoane care sigur că ar putea să aibă anumite frustrări de-a lungul timpului acumulate, însă eu vă asigur că DNA este o structură de elită a Ministerului Public, în care UE a investit bani mulți. (...) Așa că scandalul este în jur, este produs nu dezinteresat de anumite canale media. Evident că avantajează pe cei care doresc oprirea luptei anticorupție

După ce la DNA se va pune la punct ordinea interioară, după ce vor fi luate măsuri acolo ele se impun, vom rămâne doar cu presupunerile celor de la Luju.ro și Antena 3 cu privire la „dictatura instaurată” de Laura Codruța Kovesi și la scenele comice cu Traian Băsescu dând sfaturi Președintelui Iohannis cum să reformeze Justiția.

Să nu uit ! Dosarele lui Udrea vor fi redistribuite altor procurori, acum că Iorga a fost revocată ! Mă întreb dacă Elena Udrea, Traian Băsescu și alții și-au dorit acest deznodământ ? În locul procurorilor care au luat-o la fugă din DNA vor veni alții care vor dori să se afirme, aplicând riguros legea. Iar DNA va reîncepe să obțină rezultate. Așa cum a declarat Laura Codruța Kovesi în scrisoarea către procurori !

Niciun comentariu: