duminică, 9 iulie 2017

Trump: sancțiunile împotriva Rusiei nu vor fi relaxate

A fost și G20, s-au întâlnit Trump cu Putin, lumea a speculat iar acum apare bomba:

Donald J. Trump ✔ @realDonaldTrump
Sanctions were not discussed at my meeting with President Putin. Nothing will be done until the Ukrainian & Syrian problems are solved!
3:31 PM - 9 Jul 2017
  10,054 10,054 Retweets   37,849 37,849 likes

Agerpres.

Speculațiile jurnaliștilor, de pe unde or fi ei, pot fi puse la coșul de gunoi. Cum ar trebui făcut mereu.

Declarațiile „entuziaste” ale lui Trump, după întâlnirea cu Putin, ar cam trebui interpretate altfel. Cum de fapt ar trebui altfel interpretate toate declarațiile entuziaste ale lui Trump. Fantastic, fenomenal, formidabil bla, bla, bla acoperă decizii pragmatice. Unele bune pentru partener, altele nu.

Formidabil la întâlnirea Trump-Putin este că Putin a rămas „în aer”. Cu o zi înainte la Varșovia, Trump și-a manifestat sprijinul deplin pentru Polonia (probabil una din țintele Rusiei !), și-a manifestat intenția ca SUA să vândă gaz lichefiat în Europa de Est pentru a reduce influența Rusiei și dependența de gazul rusesc iar la G20 a obținut posibilitatea răspunsului țării aflată sub agresiunea dumping-ului sau politicilor economice agresive, pentru a accepta regulile de combatere a protecționismului economic.

Astăzi, Rex Tillerson cere Rusiei, de la Kiev, să facă ea primul pas:
"Este necesar pentru Rusia să facă primul pas în favoarea unei dezescaladări a situației din estul Ucrainei, în special în ceea ce privește armistițiul și retragerea materialului militar" a declarat Tillerson în cursul primei sale vizite oficiale la Kiev. Agerpres.
După acest G20 Rusia iese puțin cam șifonată. Vestul Europei îi este „închis”. Din Ucraina trebuie să plece. Nu doar din estul Ucrainei ci și din Crimeea ! Altfel, sancțiunile internaționale se vor păstra. Iar Putina simte cum cureaua s-a strâns din ce în ce mai mult. Indiferent de comunicatele oficialilor ruși, ziua în care nu mai pot mișca tancurile din Siria de pe loc din lipsa combustibilului se apropie !

Niciun comentariu: