miercuri, 23 ianuarie 2019

Deputații opoziției au semnat pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului

COMUNICAT DE PRESĂ AL PRIM-VICEPREȘEDINTELUI PNL RALUCA TURCAN: 

DEPUTAȚII OPOZIȚIEI AU SEMNAT PENTRU CONVOCAREA UNEI SESIUNI EXTRAORDINARE A PARLAMENTULUI!

114 deputați ai PNL și ai partidelor de opoziție USR, PMP și neafiliați aparținând ProRomania, au semnat pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

Domnii Dragnea și Tăriceanu, plecați în vacanțe, nu au răspuns solicitării PNL de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinara.

Astăzi, am depus solicitarea și lista de semnături cu mai mult de 1/3 dintre deputați pentru convocarea, de urgență, a unei sesiuni extraordinare pentru:

•             respingerea Ordonanței lăcomiei PSD-ALDE, ordonanța care a aruncat în aer cursul leu/euro, care sărăcește populația, blochează creditarea și alungă investitorii;

•             abrogarea legii privind recursul compensatoriu și stoparea de urgență a infracțiunilor săvârșite de eliberații lui Tudorel Toader care pun in pericol zi de zi siguranța și integritatea fizică a românilor;

•             dezbaterea și adoptarea Bugetului de stat și al asigurărilor sociale pe 2019, bugetul care trebuia să fie deja aplicabil pentru a da drumul investițiilor, pentru predictibilitate în mediul economic și social.

PNL a strâns 114 semnături de la deputații PNL, USR, PMP și Pro România pentru convocarea unei sesiuni extraordinare. Președintele Camerei Deputaților este obligat să convoace o sesiune extraordinară atunci când cel puţin o treime din numărul deputaţilor solicită acest lucru!

Parlamentul trebuie să iasă din vacanță și să ofere soluții la Legea recursului compensatoriu care, prin eliberarea a 14.000 de deținuți, a creat un haos în toată țara. Nu este săptămână în care să nu auzim de un incident major în care să fie implicat un deținut care a fost eliberat de prevederile acestei legi.

De asemenea, să stopeze efectele OUG lăcomiei lui Dragnea-Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă care a împins cursul Euro la cel mai mare nivel din istorie, a adus sistemul energetic în colaps, a îngenuncheat băncile românești prin taxe suplimentare, a stopat orice investiție a operatorilor de comunicații și vor produce scumpiri în lanț pentru populație la toate facturile.

Nu în ultimul rând, Parlamentul trebuie să primească și să dezbată Bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. România are nevoie de un buget de dezvoltare. Atenție! Buget de dezvoltare - nu buget de subzistență pentru români și pentru căpătuiala baronilor.

Dacă Dragnea a închis ușa avionului privat și a plecat în vacanță, este treaba lui. Însă, Dragnea nu poate închide și ușile Parlamentului, ci este obligat, prin semnăturile Opoziție să deschidă lucrările Camerei Deputaților și să dezbată de urgență aceste legi.

Ordinea de zi pe care noi o propunem pentru perioada 28-31 ianuarie 2018 este:

1)            Dezbaterea și respingerea în procedură de urgență a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene;

2)            Dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență a următoarelor inițiative legislative:

-Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi pentru modificarea Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal;

- Propunerea legislativă pentru abrogarea Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare și de completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal;

3)            Dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență a Proiectului legii bugetului de stat pe anul 2019;

4)            Dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență a Proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019.

Raluca Turcan
Prim-vicepreședinte PNL

Niciun comentariu: