marți, 22 ianuarie 2019

Apel liberal pentru depolitizarea Curții Constituționale

Comunicat de presă al deputatului PNL Florin Roman: 
Ii solicitam președintelui CCR, Valer Dorneanu, sa respecte Constituția

Curtea Constituțională este prima care ar trebui sa respecte Constituția României! Și nu o respecta. Constituția spune ca mandatul unui judecător nu poate fi mai mare de 9 ani. Valer Dorneanu, care se comporta ca un fidel soldat al PSDragnea, refuza sa respecte Constituția și sa vacanteze mandatul lui Petre Lazaroiu, care are 10 ani la CCR. In aceste condiții, întreb și eu: de ce nu respecta Valer Dorneanu Constituția și legile țării, este cumva mai presus de lege? Sunt constituționale deciziile plenului de 9 judecători? Mai este Curtea Constituțională a României sau este Curtea Constituțională a PSD?

Fără a comenta deciziile cu iz politic ale CCR nu pot sa nu constat ca la ora actuala criminalii, tâlharii și hotii zburda in libertate pe străzi și pentru ca Legea recursului compensatoriu a fost declarată constituțională de CCR, in urma atacului PNL la curte. Rezultatul: 200 de noi crime, violuri și tâlharii pana acum. Multe din deciziile CCR au dat peste cap întreg sistemul juridic al statului de drept. Este regretabil ca in loc sa acționeze ca un garant al respectării cu sfințenie a Constituției, multe din deciziile CCR nu sunt decât părtinitoare, in favoarea PSDragnea și in defavoarea poporului roman. Depolitizarea acestei instituții trebuie făcută urgent, pana când dl Dorneanu nu o compromite total.

Florin Roman,
Deputat PNL
***

Eliberarea din penitenciare a infractorilor, în special a celor care au comis fapte grave, înainte de împlinirea termenului de pedeapsă stabilit prin lege (în unele cazuri pedeapsa este mult prea mică față de gravitatea faptelor comise!), se dovedește a fi o încălcare gravă a principiilor constituționale, a drepturilor și libertăților fundamentale. Obligația de a le asigura aplicarea revine statului, stat care este reprezentat de Președinte, Parlament, Guvern, Justiție alte instituții cu atribuții constituționale.

Justiția aplică legea, propusă de Guvern și adoptată de Parlament. Guvernul și Parlamentul sunt principalele organisme ale statului care ar trebui să urmărească ca drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor să nu fie afectate. Legea recursului compensatoriu a permis încălcarea gravă a acestor drepturi. Cele peste 200 de noi crime, violuri și tâlhării comise de infractorii eliberați din penitenciare sunt, fiecare în parte, acte de agresiune ale Guvernului și majorității parlamentare PSD-ALDE-UDMR împotriva cetățenilor României.

Art. 22 – Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.
(3) Pedeapsa cu moartea este interzisă.

Art. 26 – Viaţa intimă, familială şi privată
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.

Niciun comentariu: