miercuri, 23 ianuarie 2019

Tinta- REZERVA VALUTARA a Romaniei.


Florin Cîțu, senator PNL
Criza valutara este premeditata!

Tinta- REZERVA VALUTARA a Romaniei.

PSD+ALDE pe de-o parte striga ca pietele sunt manipulate iar pe de alta parte striga ca BNR TREBUIE sa INTERVINA sa VANDA aurul, sa VANDA euro din REZERVA si sa MANIPULEZE cursul valutar. Nu vi se pare suspect?

Optiunile pentru Romania in ceea ce priveste criza valutara.

Ce poate face BNR

- leul se depreciaza si nu intervine nimeni.

- BNR intervine si vinde euro din rezerva valutara. Implicit cresc dobanzile si taxa pe care trebuie sa o plateasca bancile. Dobanzi mari , sistem bancar pe butuci- CRIZA ECONOMICA intr-o luna.

- BNR intervine si vinde euro din rezerva valutara dar sterilizeaza interventiile (pune lei in piata in schimbul obligatiunilor). In aceasta situatie deprecierea se opreste, dobanzile cresc dar nu foarte mult DAR ROMANIA PIERDE REZERVA VALUTARA fara sanse sa opreasca hemoragia.

Acum este clar de ce asistam la aceste introxicari in ultima perioada? Dobanzile trebuie sa ramana jos pentru ca Romania sa vanda cat mai mult din rezerva. Volume mari=preturi mai mici.

BNR ramane cu singura optiune, intervine, sterilizeaza si VINDE REZERVA VALUTARA.

Cei care au premeditat aceasta criza, PSD+ALDE, stiu clar unde vor sa duca Romania. Vor sa forteze Romania sa vanda aurul ieftin.

Iar cumparatorii aurului.. acestia deja sunt pregatiti si asteapta. Cumparatorii rezervei valutare sunt cei care forteaza deprecierea in acest moment.

Este clar o problema de securitate nationala.

PSD+ALDE duc Romania intr-o criza valutara, recesiune, fara armata puternica (nu au cheltuit 2% din PIB nici in 2018) si fara rezerva valutara.

Dragnea a primit acest plan de la un grup de 5 persoane (demnitari si persoane fizice). Revin!

#RomaniaFaraPSDsiALDE

Niciun comentariu: