Delegatia PNL a discutat cu Traian Basescu. Dupa discutia cu PDL in urma careia s-a ajuns la o trimitere la Basescu - este de ras, daca te gandesti ca pana la insistenta PNL ca PDL sa accepte un independent, PDL o tinea gaia-matu ca au o hotarare a partidului care nu le de voie si, hodoronc-tronc, ii trimite pe liberali la Basescu sa ceara voie de la acesta pentru a ajunge la o solutie de compromis cu premier independent. Dar, in fine, "reconcilierea" a esuat.
A esuat nu doar la intalnirea cu PDL ci a esuat si la intalnirea cu Basescu care, nici mai mult - nici mai putin, a cerut liberalilor sa accepte sa se angajeze "slugi" la PDL pentru ca, chipurile, asa cere poporul.
Liberalii au spus pas si i-au comunicat nasparliului cotrocenist ca este un risc pentru democratia din Romania, la fel ca partiduletul prezidential si ca liberalii vor ramane in opozitie.
Este evident ca ramanerea PNL in opozitie deranjeaza PDL si pe Basescu. Sunt o multime de legi organice care cer, imperativ, o majoritate parlamentara de peste 70%, iar o opozitie de aproape 50% poate rupe, la nevoie, o guvernare slaba, asa cum se prefigureaza guvernarea Boc nr. "x".
Schimbul de replici intre Crin Antonescu si Traian Basescu a facut deliciul multor telespectatori. Se pare ca liberalii au mai castigat niste aderenti cu aceasta ocazie, intalnirea devenind, poate ca asa s-a si dorit, un meci castigat, evident, de Crin Antonescu.
Noi, sustinatorii liberalilor suntem multumiti. Crin Antonescu si PNL nu au parasit "Romania bunului simt" si proiectul "O altfel de politica".
Pentru Basescu si PDL vin vremuri grele. Spunea cineva, pe buna dreptate, ca nici un razboi nu a fost castigat cu tradatori. Acum, PDL si Basescu au parte de un numar mai mare de tradatori. Cat timp ? Pana la alegeri anticipate cand, mare parte dintre acestia vor parasi scena politica lasand locul politicienilor din partidele tradate. Nu de alta, dar odata cu tradatorul nu au trecut in tabara PDL sau Basescu si votantii acestuia ! Acesti tradatori, chiar daca au grade militare - o blasfemie -, nu au viata lunga.
13 comentarii:
Tizule,
Am o presimţire: ieri, ştii şi tu, afară ploua! Azi, ninge! Mâine, însă, există toate premisele că va tuna şi va fulgera!
Antonescu, Crin Antonescu, va câştiga tot timpul în faţa uzurpatorului Pârţescu.
Asta o ştiu toţi portocalii, şi de asta de este cel mai frică.
Campania a murit, trăiască campania!
Lupta adevărată abia începe!
La arme, cetăţeni! Adică la tastaturi, la pixuri, la microfoane...
Din iarna asta ieşim flămânzi, dar învingători!
Buna dimineata,
Florine,
Sigur va tuna si fulgera. Parlamentul nu este favorabil puterii basesciene. Este suficient pentru legile ordinare, insuficient insa pentru legile organice. De aceea i-a dorit atat de intens Basescu pe liberali in barca PDL.
Si teoretic si practic, noua guvernare basesciana este la limita inferioara a puterii. Opozitia va avea un cuvant greu de spus la trecerea legilor.
Toni,
Crin Antonescu a devenit noul lider national. Este cel care il inlocuieste pe Basescu, aflat la capat de drum. Cu consecintele politice evidente. PNL va creste.
Noi vom lupta. Avem mult de lucru. Alegerile parlamentare pot veni mai repede decat le este sorocul si trebuie sa fim pregatiti.
Negocieri:
"R. nu are guvern de 3 luni"
"Criza ec. are nevoie de guv. cu puteri depline"
"Prioriotatea majora: guvern.."
"Astept punctele dvs. de vedere"
Raspunsul bunului simt:
"Ne vreti colaboratori sau chiar complici"(cu accent pe complici)
"Aveti mijloace .. sa ne impiedicati ..."
"Conform teoriilor trebuie sa decideti totul.."
"Dvs. ... prezentati niste riscuri, niste amenintari la adresa statului de drept."
"alte grupuri parlamentare, legitime sau mai putin ..."
...
Mai exista afirmatii indoielnice si de o parte si de alta ("va rog sa intrati la guvernare cum a "dictat" electoratul" iar greseala asta a fost taxata cu "ati castigat niste voturi ... aratand ca unii ca noi nu trebuie sa conduca.")
Stimate domnule Craciun Florin, nu am auzit cuvantul "slugi", scuze poate am eu un defect de auz, nici sinonime (servitor, angajat, subordonat, om de serviciu, poslusnic, biris, argat, celednic).
In schimb o gramada de insinuari (directe sau mai putin directe) la dictatura, putere absoluta, ilegitimitate, etc... Toate luate de bune, netestate, neargumentate, adevaruri absolute, parca asistam la un delir gen vadim, dar mai imbracat, mai european.
In afara de "Noi nu vrem cu tine", nimic din "noi vrem sa facem ceva".
Scuze domnule Craciun, gestul domnului Crin, de a arunca acuze nefondate, este echivalentul de marlanie al domnului Basescu de a refuza sa dea mana cu Iliescu si Constantinescu de ziua nationala.
Este parerea mea.
Inchie aici si pentru ca ieri cand am postat, m-am cam grabit, sa titi ca nu ma ascund sub anonimat ci am uitat sa semnez, fac azi rectificarea necesara.
Sarbatori fericite! O zi buna, o saptamana fericita, un an bogat.
Suhanea Dan (senior@suhanea.ro)
Sa speram ca asistam la intarirea democratiei, nu la moartea ei ...
Ieri aveam chef să mă reconciliez cu cineva, da' eram beat...
Multumesc pentru postare dle Suhanea Dan.
Se cunvine sa va raspund, chiar daca cu intarziere, pentru ca sunt obligat, in calitate de gazda, pe de o parte, si pentru a detalia niste aspecte ale modului meu de exprimare si gandire, pe de alta parte.
Eu consider ca principala problema a Romaniei acum nu este criza sau un guvern pentru criza ci protejarea relatiilor sociale corespunzatoare unui stat democratic. Acestea sunt puse in pericol prin determinarea lui Traian Basescu de a modifica forma de republica in Romania. Mai mult, eu nu cred ca un guvern poate lupta cu criza. Poate, cel mult, facilita prin legislatie, posibilitatea luptatorilor impotriva crizei de a obtine victoria, mai devreme sau mai tarziu. Iar cei care pot lupta impotriva crizei sunt investitorii, angajatii acestora sau cei care reusesc sa inoveze in domeniul bunurilor si al serviciilor. Mai cred ca statul, nu guvernul - luat in sensul strict al cuvantului -, trebuie sa isi mentina functiile la un nivel cat mai inalt, functie de posibilitatile pe care le are: invatamantul, santatea, ordinea publica, apararea si securitatea nationala.
Faptul ca nu avem un guvern cu competente depline de peste trei luni nu este un capat de tara. Deranjeaza efortul lui Basescu de a limita interesul national la obtinerea unui guvern. Uite ca l-a obtinut insa este slab, cu mari sanse de a pica. Mai grav este faptul ca in fruntea lui a fost pus cel mai imcompetent premier de la '90 incoace ! Si mai grav este faptul ca Basescu a facut, inca odata, dovada ca nu are de gand sa respecte regulile minime ale democratiei. A continuat sa sustina, chiar si pe timpul discutiilor cu delegatia PNL faptul ca el hotaraste cum va fi, negand astfel pozitia si rolul stabilit de Constitutie petru Presedintele tarii.
Crin Antonescu a reactionat, spun eu, corect. A observat ca Basescu incearca sa elimine, din opozitie PNL, momindu-l la guvernare, sub controlul lui, PNL devenind astfel "o sluga" care ar fi suportat, "in solidar" cu "patronii" basescieni, esecurile unei guvernari inceputa deosebit de prost in 2008. Daca PNL ar fi acceptat acest rol, pana in 2012 ar fi disparut de pe scena politica.
Va urez si eu, din toata inima, sarbatori fericite si succes !
Draga Alexandru,
O democratie este puternica daca exista o opozitie puternica. Sunt sigur ca democratia se va intari. Va fi o opozitie puternica facuta de cele doua partide doctrinare din Romania - PNL si PSD -, contra unor formatiuni politice care nu au o doctrina. PDL este basescian (doctrina inca neinregistrata oficial) iar UDMR este o formatiune care cuprinde doctrinele politice de la extrema stanga la extrema dreapta practicate de cetatenii etnici maghiari. Maghiarii din Romania care au ales doctrinele politice ca atare sunt membri ai PNL, PSD, UDMR, PC si alte partide neparlamentare.
Eu cred ca vom asista la intarirea democratiei.
@Vania,
De la tuica de caise ?
Buna, Florin. Ai o leapsa la mine. :)
CEPECA,
Eu nu stiu daca ai prins de veste, dar ciracii lui Basescu sunt chititi sa se apuce sa plateasca "constiincios" politze tuturor celor ce au indraznit sa joace contra PDL si Basescu la precedenta campanie electorala. So just watch out my friend..
In alta ordine de idei doresc sa te invit fara sa ma refuzi in grupul de discutii Cafeneaua Politica. Cumva cumva trebuie sa ne adunam si sa ne organizam "otravirea fantanilor si arderea recoltelor" astia cativa, exceptiile ce intaresc regula consacratei lasitati din gena nationala. Pentru asta urmeaza te rog: http://groups.yahoo.com/group/cafeneaua_politica/
"unul dintre egali"
Lilick,
Am postat la tine raspusul.
Platon,
Sorine vin. Va fi interesant. Eu liberal, putin mai radical, in discutii cu social-democratii tineri (unii ca varsta, altii ca mentalitate).
Trimiteți un comentariu