vineri, 18 aprilie 2014

Suntem în țara lui „Papură Vodă” ? Sau a lui Păcală și Tândală ?

Gabriela Firea a depus plângerea penală împotriva lui Băsescu.

Procurorii au suspendat urmărirea penală, chiar dacă au înregistrat plângerea pe motiv că Traian Băsescu are imunitate. Agerpres.

Treaba pute. Sincer. Așa mi se pare mie. Pute rău.

Suspendarea imediată a UP fără a verifica existența faptei, pentru că ar fi trebuit să vadă dacă fapta există, înseamnă că procurorii sunt dispuși să considere că fapta este reală, că Traian Băsescu a proferat amenințări la adresa Gabrielei Firea ... Înseamnă că procurorii au făcut o analiză a emisiunii de la Realitatea Tv și au ajuns la concluzia că Traian Băsescu se face vinovat de „amenințare și șantaj”. Suspendarea nu se poate motiva altfel.

Această situație absolut ciudată într-un stat de drept (cum ne place nouă să spunem mereu că avem), situație în care procurorii trec direct la acuzarea unei persoane fără a vedea dacă fapta pentru care este incriminată există, îmi confirmă mie faptul că procurorii României au schimbat stăpânul. L-au părăsit pe Băsescu și au trecut la Ponta. Justiție independentă ? Sufletul ! Când executau ordinele lui Băsescu făceau la fel. De aceea sunt enorm de multe cazuri în care procurorii au construit dosare politice pentru a motiva acțiunile politice ale lui Traian Băsescu și ale camarilei care îl acompania, dosare infirmate la instanțele de judecată competente. Acum, Băsescu va deveni una dintre „victimele” sistemului impus de el. Probabil că după ce s-a deschis „vânătoarea” la Băsescu se va deschide vânătoarea și la acoliții lui. Pe unii va bucura. Pe mine, nu. Pentru că voi avea din nou în fața ochilor o Justiție coruptă politic.

A doua „glumă” o aflu din același comunicat al procurorilor. La Parchetul general a fost înregistrată o nouă plângere penală, semnată de un număr mare de parlamentari prin care se cere urmărirea penală a lui Traian Băsescu pentru „agresiune” la parlamentarul Gabriela Firea ! De aici, trebuie să înțeleg că Parlamentul se consideră „persoană vătămată” ca urmare a „amenințării” adresate de Traian Băsescu senatorului Gabriela Firea, membru al unei comisii de anchetă. Ponta și semnatarii plângerii penale se cred deștepți ? Ei bine, sunt proști ca noaptea.

Ponta și ai lui sunt caraghioși. În primul rând, ei nu se pot adresa Parchetului General în numele Parlamentului. cel mult în numele unei majorități parlamentare. Pentru a face o plângere penală în numele Parlamentului ar fi trebuit să existe o hotărâre a Parlamentului prin care să fie condamnată fapta Președintelui României. Așa ceva nu există. Pentru că o hotărâre a Parlamentului ar fi trebuit să fie discutată, acuzele la adresa lui Băsescu ar fi trebuit formulate cu claritate iar hotărârea adoptată cu majoritate de voturi (au de unde) ar putea fi atacată la Curtea Constituțională pentru neconstituționalitate. Mai mult, nu este exclus ca parlamentarii care ar ataca HP să îi fi acuzat pe inițiatori de abuz, abuz ce poate fi constatat de CCR și care ar fi dus la inutilitatea oricărui demers Ponta-Firea pentru atragerea votului sufletelor miloase la europarlamentare.

Pe de altă parte, este de un caraghioslâc nebun plângerea „Parlamentului” la Parchetul General împotriva Președintelui României ! Dacă Parlamentul consideră că prin actul săvârșit Președintele României a încălcat legea, atunci a încălcat și constituția, pentru că Președintele României depune un jurământ prevăzut de Constituție în care, cu mâna pe Biblie, jură „... să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor ...” ((art. 82 alin. (2)). În această situație, Parlamentul României are la îndemână procedura suspendării din funcție a Președintelui României.

De ce nu respectă PSD-ul lui Victor Ponta și Gabriela Firea Constituția României ?! Pentru că poporul „lacrimogen” cere spectacol. Pentru că poporul „lacrimogen” vrea autovictimizare. Iar Ponta și PSD se întrec în „autovictimizare” la greu. Cu toată puterea la îndemână, ei joacă teatru.

Suntem în fața unei farse politice și juridice de cel mai jos nivel. După modelul „patentat” de Ponta și cei care l-au însoțit în această aventură putem avea plângeri penale ale celor 3 (trei) puteri ale statului una împotriva celeilalte. Deși, nota bene, avem o Constituție în vigoare, avem legi și avem proceduri ce trebuiesc urmărite și respectate cu fidelitate pentru a ne încadra în limitele statului de drept. Ar fi culmea ca ICCJ să dea în judecată Parlamentul pentru că nu a legiferat astfel cum ar vrea conducerea ICCJ, sau ICCJ să dea în judecată Guvernul pentru că nu introduce o inițiativă legislativă sau nu construiește bugetul după cum vrea ICCJ, la fel putem avea plângeri ale Parlamentului împotriva Guvernului pentru că nu a făcut nu știu ce.

PSD face zi de zi dovada că este incapabil să conducă o țară. Au fost slabi, sunt dovediți ca lacomi și mafioți iar acum se dovedesc și proști sau perverși.

Din nefericire, pesedeii au mulți susținători.

Niciun comentariu: