miercuri, 23 aprilie 2014

Mircea Diaconu atacat din partea UNPR ! De aliați ?

Agerpres. Comunicate de presă. Deputatul UNPR de Maramureș Nuțu Fonta, fost al PPDD, îl atacă pe Mircea Diaconu într-o declarație politică. Are vreo semnificație ? Nu știu, deocamdată. Totuși, Mircea Diaconu a fost sprijinit intens de televiziunile PSD pentru adunarea semnăturilor. Să se fi terminat marea iubire a USD pentru Mircea Diaconu iar acum să fi primit UNPR sarcina de partid și de stat de a împiedica votarea lui de către sentimentalii susținători ai USD ? Tot ce este posibil.

Interesantă caracterizarea făcută lui Mircea Diaconu de parlamentarul UNPR: „ ... a cărui activitate politică este pigmentată din plin de aspecte de incompatibilitate”.

Este interesant și faptul că maramureșanul dă prioritate interpretării legii incompatibilităților după modelul ANI și nu instanței de judecată. M-am uitat la CV-ul lui, ca să înțeleg de unde atâta „înțelepciune juridică”. Aiurea. Este evident că individul nu are legătură cu dreptul. Atunci mi-am pus întrebarea: cine este în spatele maramureșanului ? USD sau ANI ? Nu cumva sunt amândouă, strâns legate în interese politice ? De ce nu ?! USD împreună cu UDMR au o majoritate parlamentară care poate asigura protecția lui Horia Georgescu (înțeleg că este un partener de tenis pentru Ponta !) iar ANI poate „răsplăti” grija ce i se poartă prin acțiuni asupra unor ținte politice cu semnificație pentru USD. Cumva, Mircea Diaconu este subiectul unui exercițiu de colaborare. O merită.

Deputatul maramureșan mai comite una groasă. Emite o critică la adresa instanței de judecată care a validat demersul juridic al lui Mircea Diaconu printr-o declarație politică. Practic, individul critică Justiția pentru că nu a dat o soluție așa cum a fost ea cerută de ANI ! Politicul ia de urechi Justiția ! Asta este o mare problemă. Politicianul fiind din partea USD, putem extrapola interpretarea în sensul că USD și aliații vor să pună Justiția „la punct”, să o oblige să „joace” după cum au ei interesul.

Citind textul comunicatului am impresia că în spate este ANI. Acum nu știu dacă este cu voie de la Ponta și Oprea. Nu este exclus ca Oprea să aibă anumite interese să joace cum cântă ANI. Nu este exclus ca Ponta și ai lui să fi hotărât să scape de Mircea Diaconu. Poate omul a devenit incomod între timp. A fost bun un timp, a ajutat la scăderea în sondaje a PNL și a lui Crin Antonescu acum gata. Ce este prea mult strică. Bașca faptul că a mai bate apa'n piuă cu Mircea Diaconu în plină campanie electorală nu mai este în folosul USD.

Uite așa află Mircea Diaconu cum este cu răsplata trădării.

13 comentarii:

ADRIAN spunea...

Teoria "tradarii" nu cred ca se poate aplica lui Mircea Diaconu. Sau daca i se aplica atunci i se aplica invers. Adica el a fost tradat de PNL si nu el partidul. Si parca nu l-am auzit pe Mircea dIaconu ponegrind PNL dar am auzit membri importanti ai PNL sarind la gatul lui. In contextul asta zic sa nici nu dam atentie unui PPDDist ajuns UNPRist. Insusi acest traseu politic spune ca n-are sens sa ne batem capul daca omul intelege legea sau nu. Nici macar daca a fost la scoala nu are relevanta ...

Crăciun Florin spunea...

Hei, hei ! Partidul, ca sumă a tuturor membrilor și simpatizanților săi, nu poate trăda pe un membru sau fost membru. Iar aici ... hm, sunt unele informații în contradictoriu.

Părăsit de PSD și Antena 3 nu văd ce mare scofală va face MD.

ADRIAN spunea...

Corect, partidul ca suma nu dar un grup nechibzuit de la conducere da. Parerea mea e ca Antonescu s-a inconjurat de niste "sfetnici" aroganti nefericiti care mai sunt si incompetenti juridic nu numai politic. Sa asteptam sa vedem. Cred ca MD nici n-are nevoie sa iasa la TV. E suficient sa stea linistit si sa fie pe lista. Sa vedem cine are dreptate :) Am anticipat eu corect cu actiunile Rusiei in urma cu aproape trei luni, doar n-o sa gresesc in evaluarea asta ...

Crăciun Florin spunea...

MD a fost printre cei care au făcut parte din anturajul lui CA. De fapt, și acum cei care sunt la vârful PNL speră la întoarcerea lui MD. Alta este însă situația membrilor simpli ai PNL și a simpatizanților acestuia care nu îl văd cu ochi buni pe MD, politicianul.

Pe facebook sunt comentarii negative la adresa lui MD. Situația poate fi asemănătoare și pe alte rețele de socializare. Partea proastă pentru MD este aceea că a fost susținut foarte puternic de către simpatizanții PSD și mai ales ai PC. Acum îl vor critica și aceștia din teama că MD le va lua din voturi. Fără un sistem de susținere politic, MD nu prea văd să aibă șanse.

ADRIAN spunea...

Mie imi plac chestiile astea. MD e nashpa pentru ca-l sustin altii, ceea ce e cu siguranta din vina lui. "Comentarii negative". OK. Avand la baza CE? Ca MD considera ca i s-a facut o nedreptate, a demisionat si candideaza independent? Pentru ca indrazneste sa ridice capul in loc sa stea in genunchi cum a facut PNL (mult prea mult, ruperea de PSD e mult prea tarzie, ea trebuia facuta dupa promovarea lui Kovesi). Ca vad comentarii negative basiste din plin dar asta nu inseamna ca le iau in calcul pentru ca se bazeaza exclusiv pe "cacarau", "adormit" si alte stupiditati care erau oricum in arsenalul securistilor din '90 cand stim ca la Universitate se vindeau droguri, Liiceanu se vantura cu camasa verde cu diagonala, Ratiu impartea dolari in stanga si-n dreapta ca oamenii sa fie impotriva emanatului sarac si cinstit ... De cand am ajuns sa evaluam situatia DE DREPT pe baza comentariilor de pe facebook !?

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Când pui într-un taler pe MD și în celălalt taler un partid ca PNL nu poți avea înțelegere din partea interlocutorului. Mai ales a unuia care este liberal pentru PNL (nu mai spun „din”).

MD este o valoare. Artistică, deocamdată. A fost la PD ani de zile. A trecut la PNL unde „a primit” în locul altora mai vechi și poate mai merituoși (din punct de vedere al contribuției la păstrarea și creșterea PNL și a liberalismului). A accepta distrugerea PNL (chiar și mediatică) pentru MD este inacceptabil.

Pentru mine, unul dintre susținătorii lui MD și chiar unul dintre cei care au sperat că MD va reveni în PNL după europarlamentare, MD nu mai reprezintă mare lucru. Să știi că urmăresc ce spune MD. Zilele trecute a vorbit iar la Antena 3 fără a ataca PNL. A explicat de ce a trebuit să se separe de PNL pentru a putea duce o acțiune în justiție clarificatoare. Tu acum pui în stare de conflict pe MD cu PNL. Dacă îl susții, nu crezi că îi faci astfel un rău ? Are cumva MD intenția de a intra în conflict cu liberalii ? Eu unul nu cred. Chiar dacă l-am văzut alături de Tăriceanu și Dragnea plus alți aliați ai PSD la unele campanii de promovare a USD. Era în frunte, în primele rânduri, alături de Dragnea, Oprea și Tăriceanu. Imagine neplăcută pentru liberali.

ADRIAN spunea...

N-am ai urmarit A3 in ultima vreme deci nu stiu ce a spus. Dar stiu ca niciodata cand a aparut n-a dat in PNL. D'aia nici nu inteleg de ce unii oameni importanti in PNL dau in el.
Nu inteleg de unda pana unde pun eu in conflict pe MD cu PNL !?? Ce am zis in sensul asta !??
In ce priveste activitatea lui anterioara la PD, recunosc ca nu o cunosc, poate pentru ca o fi fost "lowprofile" pe atunci. Frunzaverde e mai valoros inteleg. Poate Dan Mihalache e mai consecvent liberal, nu stiu ... Petre Roman si-a cerut vreodata scuze pentru comportamentul sau din '90 fata de liberali, aia "care si-au dat arama pe fata" atunci cand veneau minerii? Dl. Pardau de Suceava e mai bun? Astia n-au primit nimic inaintea altora din PNL?

Crăciun Florin spunea...

Se pot purta și discuții în contradictoriu. În general este bine. Acum chiar că ma faci să îmi pun întrebarea : de ce MD și nu altul ? Ce aduce MD pentru PNL ? Pentru că PNL i-a dat loc de senator, i-a dat funcție de ministru etc.

Nu sunt adeptul „cultului personalității”, nu îmi place acest cult, am fugit întotdeauna de el, am ocolit colectivele în care se promova „cultul personalității”. Am ajuns să văd cum se promovează cultul unei personalități în dauna unei întregi comunități. Indiferent ce decizii ia acea comunitate, că plac sau nu altora (chiar din interiorul comunității), nu consider a fi corectă criticarea acelei comunități pentru a face „cultul unei personalități”.

Chiar că încep să cred că față de astfel de „personalități” care îți pun în pericol imaginea publică trebuie să fii tranșant. Acum mi-a venit în minte ! MD nu a făcut nimic pentru a clarifica situația lui reală pentru a combate nedreptățile făcute imaginii PNL și lui Crin Antonescu în „numele” lui ! Le-a lăsat să curgă liniștit în toate emisiunile Antenei 3 și în reluare, dimineața, la Antena 1, plus la România Tv. Până acum nu m-am gândit la asta. Am fost mai mult de partea lui.

Bună intervenția ta. Voi aborda situația lui MD când se va ivi ocazia de pe alte poziții.

pozeDECAT spunea...

MD - care este. Pentru ca este. Aici nu e vorba de MD in particular ci de atitudinea slinoasa,umila,ingenuncheata pe care a avut-o partidul retragandu-l de pe lista. Daca nu-l punea in prima instanta atunci nu ar fi fost nicio problema din punctul meu de vedere. Busoi era minunat. Insa ca l-a pus si l-a abandonat cand era limpede ca un abuz in cazul lui, asta e problema pe care o vad eu. Abandonul. Pentru ca-l asociez in modul cel mai direct si cu abandonul luptei promise la referendum, pentru ca-l asociez cu inghititul promovarii lui Kovesi si liotei basiste, pentru ca-l asociez cu absolutul flaps al majoritatii (incredibile altfel) de a face "dreptate pana la capat". Prin urmare sprijin pe cineva care intruchipeaza victima care sunt si eu in aceeasi masura. Nu valoarea lui in sine care pentru unii este pentru altii este mai putina. Nicidecum sansa sau ce ar putea "sa faca" in sovietul suprem EU. Nu e vorba deci despre niciun cult al personalitatii. Daca am vorbi de asa ceva ar trebui sa vorbim mai curand de Crin Antonescu. Sau cel putin asa se vede de pe margine, ca e un om infailibil, care nu poate avea decat dreptate iar cei care critica ce face nu pot fi decat exclusi pana la urma (sau unii prea tarziu - vezi franarul Stroe; nici azi nu stim cati votam cu adevarat). Nu vad exact ce era de combatut de catre MD !? S-o fi facut de dragul onoarei? E candidat, mi se pare decent ca nu spune nimic impotriva PNL spre deosebire de Orban sau Manescu, reprezentad PNL in a-l pune la zid pe el. "Situatia lui reala" nu trebuia rezolvata la timpul ei de catre majoritatea parlamentara care ar fi trebuit sa raspunda Curtii Constitutionale cand, am eu impresia, a adresat intrebarea de a lamuri situatia in ce priveste "incompatibilitatea" iar majoritatea indolenta n-a raspuns si n-a facut nimic sa clarifice situatia de abuz promovat de ANI? Face PNL ceva sa fie pedepsit jegul ala de la ANI acum ca instantele l-au infirmat in mai multe cazuri de evidenta politie politica? Eu vad ca nu. Suntem ca la intrebarile care incearca sa lamureasca daca oul a fost inaintea gainii sau invers.

ADRIAN spunea...

Scuze, eram conecat in contul celalalt, cel cu pozele :))

Anonim spunea...

adriane, se vede ca esti inca spalat pe creier de antene. mircea diaconu a atacat pnl , chiar daca voalat. este un tradator egoist. crin l-a facut senator, ministru si el umbla dupa banii de la bruxelles si a devenit si unealta turnatorului voiculescu in lupta sa cu justitia. ma bucur ca varanul intra in puscarie in cateva zile(expira amanarea de o luna a sentintei)

Anonim spunea...

UN AVAR ,IN GOANA DUPA EUROI ,ASA E ACTORULE

Anonim spunea...

SI ACOLO TE DUCI CU TEATRUL ? ASA FACEAI CAND ERAI IN PARLAMENTUL ROMANIEI ....PRIN GERMANIA ......HAPSAN ....