joi, 10 aprilie 2014

Victor Ponta este un jeg moral.

La lansarea candidatului PSD la președinția CJ Argeș (oare de ce nu USD ?), Victor Ponta a continuat cu tâmpenia propagandistică potrivit căreia liberalii vor vota pe 25 mai lista USD iar după 25 mai vor veni alături de USD pentru „refacerea” USL.

Agerpres: „Le-am promis românilor că vom face acea Uniune Social Liberală, care eu cred că există în continuare. Cred că sunt mulți liberali care ne vor vota pe 25 mai și care vor veni alături de noi după 25 mai, pentru că Daniel Constantin, Gabriel Oprea, eu, noi toți ceilalți care am rămas fideli promisiunilor Uniunii Social Liberale, mergem mai departe cu toate promisiunile, cu toate idealurile”.

Este clar că strategic, PSD și restul găștii politice nu au cu ce se prezenta politic. Menținerea vie a ideii de „USL”, disperarea pe care o arată încercând să inducă ideea că ei sunt urmașii și păstrătorii ideilor USL le arată și goliciunea. De fapt, fără apartenența la USL, la ideile USL, ei nu au nimic a arăta românilor. Nu sunt doar goi sunt și găunoși.

Ultimele evenimente din tabăra PNL le permit să mențină această mare minciună. Tăriceanu demisionat din PNL primește ca sinecură Senatul. Stroe anunță public, la Antena 3 că își dorește ca PNL să fie zdrobit la europarlamentare ca sancțiune că a spart USL. Este dat afară și sigur va fi alături de prietenii lui din PSD. Mircea Diaconu vrea să fie parlamentar european, nu este admis pe listele PNL, își dă demisia din partid, câștigă procesele cu ANI după ce este ajutat de PSD să strângă semnăturile necesare. Încet-încet, lângă Ponta se adună niște foști liberali iar de după niște „perdele” i se comunică că vor mai veni și alții.

Pentru înșelarea cetățenilor este suficient să se arate că destrămarea PNL se va face pentru că Ponta și ceilalți păcălici politici doresc să „reunească USL”. Mașina de propagandă a PSD speră că „cetățenii creduli” nu vor judeca, cu capul lor, situația. PSD speră că aceștia nu vor înțelege că PNL este un partid opus ideologic PSD. Ei speră că aceștia nu vor înțelege că în spatele celor plecați din PNL nu stau liberalii din teritoriu. Ei speră. Se vor înșela. Amarnic.

Mai declara Ponta: „Orice om de bună credință are de ales, pe 25 mai, în noiembrie, între a merge mai departe cu regimul Băsescu și a merge cu noi, pentru a face dreptatea aceea, așa cum am promis, până la capăt. Cred că avem o mare datorie față de cetățeni (...) să nu mai dăm niciun pas înapoi. Acum drumul este doar înainte, acum bătălia este pe final, iar eu sunt mai convins ca niciodată că o vom câștiga. (...) Bătălia nu este câștigată, dar îi avem pe oameni alături de noi, avem o alianță politică unită și avem hotărârea ca, după nouă ani și jumătate, să facem bine acestei țări”.

În prezentarea și campania pentru candidatul PSD, Ponta face campanie pentru USL ! Cere, de fapt, voturile liberalilor din Argeș pentru un președinte al CJ pesedist. Cu promisiunea că PSD, cu noul lor președinte al CJ va promova valorile USL. În condițiile în care la nivel central, al guvernului pe care îl conduce, toate valorile USL sunt aruncate la coșul de gunoi. Toate programele și proiectele legislative construite împreună cu PNL sunt stopate, modificate sau siluite după „doctrina” socialistă. În nici o lună de zile de la despărțirea de PNL, PSD și aliații au desființat tot ce s-a construit în cadrul USL.

Victor Ponta este un mare mincinos. Este, de fapt, un jegos moral. Este un pervers. Este campanie electorală însă modul în care o duce este mai dăunătoare decât lipsa de scrupule.

4 comentarii:

Anonim spunea...

imi doresc ca dna sa il aresteze pe acest jeg moral. are deja 2 dosare: ordonanta asf-chitoiu si traficul de influenta in cazul duicu. hai kovesi , pune-i catuse acestui jeg moral

Crăciun Florin spunea...

Anonim,

Și eu îmi doresc să îl văd plătind pentru minciunile și porcăriile făcute.

Unknown spunea...

Tonta chiar ne crede prosti pe toti ; chiar daca au fost multi prosti , multi s-au trezit . Dar uita ca destui de multi nu sunt prosti si se va lamurii pe 26 mai . Nu mai vorbesc la urmatoarele alegeri .

Crăciun Florin spunea...

Cornel Neagoe,

În tradiția socialistă, Ponta crede că suntem proști. Va promite „o sută de lei” în plus la pensie sau salariu și crede că va primi votul.