vineri, 21 noiembrie 2014

CCR a validat, în unanimitate, alegerea lui Klaus Iohannis.

Curtea Constituțională a confirmat la ora 10.40, în unanimitate, rezultatul alegerilor din 16 noiembrie 2014 și a validat alegerea lui Klaus Iohannis ca Președinte al României.

Ceremonia de validare, act formal, va fi la ora 12.00.

Iau de la HotNews (aici) niște detalii cu semnificație.

Zăgrean a refuzat să facă comentarii privind „incompatibilitatea” lui Iohannis și o eventuală decizie în acest sens la ICCJ. Jurnalistul sau jurnaliștii care au formulat întrebarea au probleme cu morala, cel puțin. Antena 3 și România Tv sunt pe „baricade”, lupta lor împotriva „nazistului Iohannis”, a „traficantului de copii pentru prelevarea de organe”, a „afaceristului imobiliar Iohannis”, a „familistului de joasă factură Iohannis” etc. continuă. Ei încă speră că ICCJ îl va găsi incompatibil.

Zăgrean consideră că este o zi importantă pentru țară și că are emoții, ca orice om normal. Ei bine, această stare a lui Zăgrean mă surprinde în mod plăcut. Omul nu va îndeplini doar un act formal de validare a Președintelui României, pune ceva din sufletului lui aici. Și-a dorit acest rezultat ! Are o plăcere personală în rezultatul acesta. Leg de aceasta și „satisfacția” cu care a comentat că a verificat dosarele și nu a constat existența unor date care să infirme rezultatul comunicat de BEC.

Pot merge și mai departe cu interpretările, pot face supoziții, legate de mediul judiciar însă mă opresc.

Dacă ar fi câștigat Ponta, mai era atât de volubil și satisfăcut Zăgrean ?!

Niciun comentariu: