marți, 25 noiembrie 2014

ICCJ a admis în principiu recursul ANI cu privire la presupusa incompatibilitate a lui Iohannis.

"Admite în principiu recursul declarat de Agenția Națională de Integritate împotriva Sentinței nr.235 din 25 septembrie 2013 a Curții de Apel Alba Iulia — Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Fixează termen de judecată pe fond a recursului la 14 ianuarie 2015 — Completul de judecată nr.2. Cu citarea părților", se arată în decizia instanței (aici).

S-a discutat mult pe temă. O neclaritate sau o voită neclaritate a legii (după cum au citit legea cei de la ANI !) a dus la două soluții diferite la Curțile de Apel de la Constanța - pe care se sprijină ANI - și cea de la Alba care a dat câștig de cauză lui Iohannis (dar și altor primari !).

Pe undeva, pentru actul de justiție, acest recurs este necesar. Cum este corect să fie interpretată legea în materie (a administrației publice locale) ? Cum scrie în lege sau cum dorește ANI, printr-o interpretare extinsă ?! Care Curte de Apel are dreptate ? Cea de la Constanța sau cea de la Alba Iulia ?

PNL a dat un comunicat în care își exprimă speranța că ICCJ va judeca corect această speță.

În cazul în care ICCJ dă câștig de cauză ANI, sute și poate peste o mie de primari își pierd funcțiile. În cazul în care ICCJ dă câștig de cauză lui Iohannis, primarii care au fost deja sancționați civil vor redeschide procese pentru recăpătarea drepturilor civile suspendate ca urmare a uneia dintre cele mai proaste norme de lege. Cea din art. 25 a legii ANI.

Niciun comentariu: