luni, 19 ianuarie 2015

DNA pe post de glaspapir.

Zilnic, aproape, avem știri cu DNA. În acțiune. În mai toate colțurile țării apar procurorii DNA hotărâți să mai „radă” un strat de corupție.

Dosarelor în curs de finalizare li se adaugă noi dosare. Lângă corupții promovați de Băsescu apar corupții promovați de Ponta. Deja se văd niște tipare. Pe lângă politicieni și clienții lor politici, apar, constant, polițiștii. Asta îmi spune că Poliția Română s-a politizat pe deplin.

Parlamentari, miniștri, secretari de stat, directori din ministere, șefi ai instituțiilor publice deconcentrate, prefecți, președinți de consilii județene, consilieri locali, polițiști ... o lungă și înspăimântătoare listă care ne arată că statul român este „ocupat”, dirijat de infractori. De aceea acțiunile DNA sunt benefice. Curăță „jigodia” adunată în timpul regimurilor infractoare. Pentru că așa a fost la noi, că ne place sau nu. Până de curând. Regimul lui Băsescu nu s-a deosebit de regimurile Iliescu. Băsescu a înlocuit corupții lui Iliescu cu ai lui. Dacă nu i-a preluat cu totul. Prin traseismul politic.

Nu am fost și nu sunt de acord cu statura DNA de parchet separat în Ministerul Public. Nu consider nici această specializare ca fiind necesară. Consider că procurorul poate acționa într-o structură specializată doar în urma unei distribuții a muncii în cadrul Ministerului Public. Nu pot însă să nu constat, totuși, că existența DNA are și o latură pozitivă. Independența instituției permite refuzul tutelei politice. Mâine, după ce „curățirea” straturilor de putere ocupate de jigodii se va apropia de o anume normalitate, DNA va trebui să revină normalitate. La fel ca ANI, la fel ca alte instituții create ca urmare a unei stări speciale a societății. DNA, ANI etc. sunt, pentru mine, ca tribunalele extraordinare create în condiții de război.

Comunicatele DNA dar și comunicatele DIICOT încep să „mă bucure”. Înseamnă că se lucrează la asanarea țării.

Niciun comentariu: