miercuri, 7 ianuarie 2015

Terorism în stare pură. Islamismul și europenismul sunt incompatibile.

Paris, sediul publicației franceze de satiră Charlie Hebdo, atac terorist islamist. Oameni morți, răniți, valorile multiculturalismului european puse serios sub semnul întrebării.

Franța instituie nivelul de alertă maximă în Ile-de France. S-a trecut la aplicarea planului francez de combatere a terorismului.

CE, SUA, statele europene, inclusiv România, au condamnat actul terorist și au transmis condoleanțe familiilor îndoliate. Gest normal. Insuficient, însă.

Europa nu este pregătită să răspundă agresiunii terorismului islamist. Interesul politic al unor state europene, „campioane” ale toleranței față de importurile culturale islamiste dar și de altă natură, este una din condițiile care favorizează slăbiciunea statelor europene în fața unei culturi religioase agresive, cum se dovedește a fi islamismul militant. În timp ce Franța, Anglia, Italia și alte state europene „se luptă cu invazia” europenilor din estul Europei (românii, bulgarii, polonezii etc.), populația migratoare din statele islamice este primită cu brațele deschise. Odată cu aceste populații vine și cultura „islamismului războinic”. Franța și alte state vest-europene nu sunt la primul atentat islamist. Probabil că vor să își decimeze populația.

Am citit că teribilul Erdogan a ieșit, mai zilele trecute în media cu îndemnul către Europa cerându-i să acționeze împotriva islamofobiei ! Mă întreb acum, după ce își văd părinții, copii, soții, frații și surorile ciuruite de gloanțele islamiștilor fanatici, ce vor face francezii ? Vor lupta împotriva islamofobiei ? Ce vor face „civilizatele” state europene vecine ? Le vor recomanda, cu căldură, normal, lui Hollande și guvernului francez să ia măsuri pentru combaterea islamofobiei ?

Ce vom face noi ? Vom aștepta să avem astfel de acțiuni pe teritoriul țării ? Vom tăcea de frică să nu îi deranjăm pe jihadiști ? Sau vom acționa preventiv ?!

Undeva am citit relatarea unei stări. Nu are importanță să mă refer cu exactitate la ce anume s-a referit. Important este că fuga de realitate te face victimă. Întotdeauna, dar absolut întotdeauna, după El urmezi Tu. Împăciuitorismul, atitudinea conciliantă, lipsa de implicare în viața comunității din care faci parte te duce la sapă de lemn și mai apoi la groapă.

Acțiunea teroristă din Franța trebuie privită ca o acțiune teroristă împotriva noastră, a tuturora. Pentru că și noi, ca și francezii suntem membri ai UE, suntem membri ai NATO, suntem membri ai aceleiași culturi. Atacul terorist din Franța a fost făcut în numele unei alte culturi, o cultură care s-a declarat ostilă nouă, are un fundament religios - cu scop de impunere a islamului cu forța, la nevoie prin eliminarea opozanților !

Urmăream la Tv, cu ceva timp în urmă, un lider religios musulman din România care încerca să îi lămurească pe telespectatori că islamul este o religie a păcii. Dacă asta este „pacea” islamului, mai bine lipsă.

Sunt curios să văd ce poziție va adopta România. Eu simt acest atac din Franța ca un atac la adresa mea. Vreau să văd ce va face UE. Ce vor face, în particular, statele membre ale UE care, pentru motive de securitate internă (Acordul Schengen) s-au opus intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen (inclusiv Franța, la un moment dat).

La este avem terorism de stat din partea Rusiei. La sud avem migrație a populației din spațiul arab fugită din fața terorismului islamic. În Europa, islamiștii europeni și nu numai își fac de cap. Devenim o zonă a nesiguranței, a temerilor față de propria viață, contrar idealurilor UE. UE trebuie să acționeze. Dur. Foarte dur. Primul-ministru al Australiei i-a invitat pe cei care nu se supun legilor și culturii australiene să plece. Imediat după o acțiune a unui islamist aflat pe teritoriul Australiei. Poate că este cazul ca și Europa să facă la fel.

Niciun comentariu: