sâmbătă, 7 martie 2015

Mare înghesuială la secretariatul PNL. Somații politice peste somații politice.

Toată lumea somează PNL.

Victor Ponta somează PNL, indirect la Klaus Iohannis, să nu ocupe toate funcțiile de conducere în stat, funcții ce sunt în domeniul de competență al Președintelui României. Peste asta, somează PNL să accepte făcătura de cod fiscal a la PSD, un cod prin care sunt perpetuate racilele social-democrate, se promovează renunțarea la macrostabilitate economică și fiscală și trecerea la un deficit mai mare anulând astfel toate acțiunile de până acum ale politicilor macroeconomice. Optimiștii spun că respectivul cod fiscal ar duce la un deficit puțin peste 2% pe când în varianta mai pesimistă s-ar ajunge lejer la aproape 3%. Șansa ca deficitul să fie doar ocazional nu există. Dimpotrivă, nu există nici varianta optimistă a maturizării codului pe un fond de creștere a economiei. Nu există pentru că în afara unor promisiuni de reducere a fiscalității nu există în cod ceva care să se adreseze bunăstării populației. Nu vor scade prețurile, stimați tovarăși susținători acerbi ai acestui cod. Bașca se menține oribila practică guvernamentală de a se calcula pensiile doar pe contribuția angajatului, contribuția angajatorului ajungând în altă parte, la bunul plac al guvernantului. Dacă s-ar calcula la angajat și contribuția angajatorului, nu am avea pensii de tot râsul. Am văzut că au calculat pensii sub 700 lei ! Normal, dacă se ia în calcul doar ce a cotizat angajatul. Dacă se lua în calcul ce a cotizat și angajatorul, pensia era cel puțin dublă. Dar, ei, nu este în practica socialiștilor așa ceva.

Alături de Ponta vine Tăriceanu cu o scrisoare deschisă prin care cere liberalilor un armistițiu la codul fiscal. Oribil mesaj. Tăriceanu a devenit, așa cum spune și Alina Gorghiu, din agent electoral al lui Victor Ponta purtător de cuvânt al PSD. Jigodie umană.

PSD încearcă să impună un cod fiscal doar cu scop electoral. Sunt niște cifre acolo care vor să dea impresia că PSD aplică principii liberale. Pot înșela, sunt sigur că înșeală. Cei capabili să dea peste cap porcăria anunțată de social-democrați nu sunt în marea masă a alegătorilor. Sunt în rândul celor care au mai multă instruire în domeniu. Când apar aceștia la televizor, politicienii și alegătorii PSD se uită după țâțele VIP-urilor de la Antenele lui Voiculescu. Mai abrupt, dar mai sănătos, codul fiscal al PSD este o făcătură politicianistă care nu susține ce s-a realizat până acum, distruge în mare parte economia românească pentru a face loc „investițiilor străine”. Cei care au citit cum trebuie proiectul, în special cei ce susțin IMM-urile, au observat anomaliile. Acest cod este doar pentru „marii investitori”. Iar marii investitori sunt prietenii socialiști din străinătate ai lui Victor Ponta și ai PSD-ului. Gabriel Resurce, de exemplu.

PNL va trebui să amendeze serios acest cod. De bun ce este, proiectul PSD a primit peste 1000 de amendamente ! Chiar de va reuși PSD să îl treacă, acest cod va trebui anulat imediat ce PNL va ajunge la guvernare. Nu este admis să accepți distrugerea IMM-urilor pentru că mafia pesedistă are chef de îmbogățire.

Nu putea PNL să aibă liniște din din partea băsescienilor. Eugen Tomac, înlocuitorul lui Udrea la șefia partidulețului băsescian scrie Alinei Gorghiu să fie de acord cu proiectul depus de el pentru votul prin corespondență. Este o mai veche inițiativă a lui respinsă anul trecut dar pe care individul a repus-o la Parlament cu o zi înainte ca PNL să trimeată scrisoarea către diaspora românească pentru o acțiune comună de scriere a legii. Ba, Tomac ăsta chiar amenință că de nu va avea susținerea PNL oamenii vor afla că PNL i-a trădat.

Ieri, am văzut că a ieșit la interval și Vosganian. A cerut PNL să nominalizeze 5 personalități tinere care să fie liberali așa cum au fost el, Patriciu, Tăriceanu, Horia Rusu și Antonescu. Măi, nene, măi omule. Ai tu multe talente, dar ăsta este unul ascuns. Ce vrei tu de fapt ? Ia zi ! Vrei să discreditezi PNL, vrei să induci ideea că în PNL nu mai există liberali ? Păi bine măi beneficiar ilegal de imunitate parlamentară în PNL sunt adevărații liberali. Este Quintus, este Antonescu, sunt vechii liberali din teritoriu care nu au trădat, liberalii cei tineri sunt performanți. Niciunul nu a croit o politică publică prin care să se arunce cu banii bugetului înspre un șantajist notoriu ca Nicolae. Să îi tripleze averea. Să ducă banii de la buget la export, în prețurile de vânzare mai mici, o adevărată politică de dumping împotriva celorlalte entități europene de pe piață. Politică comunistă sadea. Tu vii să vorbești despre liberalism ? Tu și Tăriceanu, complicele devalizării bugetului din poziția de prim-ministru ? Marș.

Pe de altă parte, Patriciu nu mai era de mult timp liberal. Acum aproape 3 ani ne-a declarat nouă, bloggerilor liberali că el este libertarian, că lumea ar trebui condusă de un grup de oameni avuți iar guvernele ar trebui să aplice politicile recomandate de marea finanță internațională.

Unii se bagă în seamă. Alții simt că le fuge pământul de sub picioare. Căderea lui Ponta înseamnă prăbușirea lui Tăriceanu. Câștigarea guvernării de către PNL înseamnă și moartea PMP.

Vorba lui Iohannis. Se înnoiește clasa politică. Unii vor ajunge acasă, alții vor ajunge la pușcărie. Pentru varianta cu pușcăria sunt mulți clienți. Acum, surpriză, Ponta începe să plângă de mila hoților condamnați ! Azi îi plânge de milă lui Ridzi, mâine și-o plânge lui de milă ?

Nemernicul. În timpul guvernării de tristă amintire PDL-PSD-UDMR-UNPR s-au pus bazele jafului național. Forfetarul care a distrus peste 600 mici firme, scăderea pensiilor militarilor - au fost și morți -, scăderea salariilor bugetarilor - case pierdute, viață distrusă, copii înfometați -, în timp miniștrii Ridzi, Udrea, Vreme, Sandu, Sârbu, Ponta, Geoană și care or mai fi fost pe acolo aruncau cu banii pe apa gârlei. Prostimea poa'să moară, noi să trăim ! Așa este, Ponta ! Îți pregătești „viitorul” ?!

Niciun comentariu: