marți, 25 decembrie 2018

„Hipopotamul” spațial, „vizitatorul” din spațiu pe 22 decembrie 2018

These three radar images of near-Earth asteroid 2003 SD220 were obtained on Dec. 15-17, by coordinating observations with NASA's 230-foot (70-meter) antenna at the Goldstone Deep Space Communications Complex in California and the National Science Foundation's (NSF) 330-foot (100-meter) Green Bank Telescope in West Virginia.
Credits: NASA/JPL-Caltech/GSSR/NSF/GBO
O știre NASA. Holiday Asteroid Imaged with NASA Radar.

Asteroidul 2003 SD220 a trecut în jurul datei de 22 decembrie destul de aproape de Pământ. La doar 2,8 milioane km. Va mai trece pe lângă Pământ abia în 2070, la o distanță ceva mai mică. Din calculele oamenilor de știință, aceasta a fost cea mai apropiată trecere a asteroidului în 400 de ani!

Informațiile din articolul NASA sunt la dispoziție atât în articolul pentru care am pus legătura cât și mai ales în legăturile puse la dispoziția cititorilor de către cei care administrează site-ul NASA.

Curiozitatea constă în imaginea oferită de prelucrarea radar (cea mai bună de până acum, la nivelul stațiilor de pe navetele spațiale!). Un hipopotam văzut în apă, de sus. Destul de mare, în jur de 1,6 km, asteroidul este unul foarte serios pentru viața pe Pământ dacă ar ajunge pe planetă! Creasta care se vede la unul dintre capetele asteroidului are o înălțime de 100 m!

Pentru cei mai curajoși, „vise” plăcute!

Sărbători fericite!

Niciun comentariu: