sâmbătă, 8 decembrie 2018

Somația președintelui Ludovic Orban

DECLARAȚIE DE PRESĂ A PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN

SOMEZ GUVERNUL DĂNCILĂ SĂ IA DE URGENȚĂ ATITUDINE FAȚĂ DE CONFISCAREA ÎN MASĂ A AUTOMOBILELOR ROMÂNILOR DIN ITALIA

Guvernul României a atins un nivel de nepăsare și incapacitate cronice, nefiind în stare să mai apere interesele românilor din străinătate sau măcar să fie la curent cu modul în care le sunt încălcate drepturi fundamentale, precum cel la proprietate sau liberă circulație.

Începând din 4 decembrie, în Italia a intrat în vigoare o modificare a Codului rutier italian prin care românilor le este interzis să mai conducă autoturisme înmatriculate în România, dacă respectivii români au o rezidență care este mai mare de 60 de zile. În caz contrar, acestora le sunt confiscate mașinile, iar măsura este pusă în aplicare chiar în aceste zile.

Pentru informarea celor din Guvernul României care încă nu au aflat, este vorba de Legea nr. 132 din 1 decembrie 2018, publicată în Monitorul Oficial al Italiei în 3 decembrie 2018.

Somez Guvernul să întreprindă toate demersurile necesare față de autoritățile italiene pentru a opri discriminarea la care sunt supuși cetățenii români, care ar trebui să se bucure de aceleași drepturi în cadrul Uniunii Europene.

Este vorba de încălcarea gravă a două principii fundamentale, cele referitoare la dreptul de proprietate și la libera circulație. Implicit, este vorba de încălcarea Tratatului Uniunii Europene prin care probabil sute de mii de români sunt prejudiciați și puși într-o situație extrem de dificilă în pragul sărbătorilor.

Ludovic Orban,
Președintele PNL
 

Niciun comentariu: