vineri, 7 decembrie 2018

Orlando Teodorovici nu se dezminte

Iar aduc o postare a lui Florin Cîțu, senator PNL. Ultima ispravă a lui Eugen Orlando Teodorovici,  ciudatul ministru de finanțe în la fel de ciudatul Guvern Dăncilă!

S-a intors Circul Orlando!

Dupa mult timp, m-am intalnit cu povestitorul care imi spune ce se mai intampla in MFP.

Asta o sa va placa.

Asa zisul ministru al finantelor i-a pus pe oameni din finante sa calculeze veniturile care ar ajunge la buget din impozitarea activelor si tranzactiilor bisericii si a activelor si tranzactiilor din armata. A dat dispozitii clare ca in cazul in care intreaba cineva sa zica ca este propunerea ANAF. Asa se razbuna el si pe ANAF.

Lucrurile sunt seriose. A cerut o situatie a impozitarii celor doua domenii in tarile din UE si a avut discutii neoficiale pe acesta tema cu omologii sai din alte tari UE. S-a ars cu TVA defalcat si acum vrea sa para transparent.

Impozitarea bisericii si armatei reprezinta din punctul sau de vedere, o solutie pe care sa o foloseasca in situatia in care deficitul bugetar pentru 2019 trece peste 3% datorita veniturilor la buget in scadere ca urmare a crizei economice din Romania.

In aceste conditii este clar ca TVA nu mai scade in 2019, impozitul pentru medici nu este eliminat, ramanem cu supraacciza la combustibil si supraimpozitarea contractelor part-time.

Disperarea este atat de mare incat nu renunta nici la TVA defalcat, chiar daca urmeaza sa fim sanctionati si financiar de CE.

#RomaniaFaraPSDsiALDE #2020RomaniaLiberala #RomaniiTrebuieSaStie”

Biserica are patrimoniul ei. Mai peste tot în lume, Biserica nu este impozitată. Dar Armata?! Armata este a poporului, patrimoniul Armatei este al statului, nu al instituției, instituția se folosește doar de acest patrimoniu pentru a realiza una dintre cele mai importante funcții ale statului: apărarea națională!

De fapt, Teodorovici vrea să ia de la Armată din cei 2% din PIB alocați pentru apărare! Practic, Teodorovici vrea să reducă alocarea de 2% din PIB pentru apărare, convenită de statele membre NATO, indirect! Idiot!

Un comentariu:

Adrian Stoica spunea...

La ce vă referiți, domnule Crăciun, când vorbiți de "apărare"? La sicriele numite pompos Avioane, care, însă, nu sunt capabile să se ridice de la sol? La tancurile care au pană(?!)
Suntem zero barat la apărare. Și nici nu știu dacă mai avem vreo Ecaterina Teodoroiu sau vreun batalion dispus să lupte în izmene. Acel 2% invocat este "taxă de ciumeg".