marți, 22 februarie 2011

Harababură

Nici nu știu de care să mă leg și cu care să încep.

Guvernul paiațelor portocalii își angajează răspunderea pe Codul muncii clocit pe undeva pe la niște multinaționale și pus în brațele pedeliștilor de la Cotroceni care, după o anume prelucrare, l-au trimis spre executare, după mimarea dialogului cu sindicatele și patronatele, Guvernului Boc. Sindicatele au făcut propuneri, celelalte patronate (altele decât cele reprezentate de (Sp)Agathon) au făcut propuneri, opinia publică a evidențiat bulibășeala din noul Cod, presa a dezbătut aprins iar Guvernul a respins tot. Tot ce a venit peste voința cotroceniștilor portocalii. Aseară, la RTv, niște ăștia ai puterii mai că nu au sărit la bătaie contra celor care criticau „minunăția” care va afecta o întreagă țară. Iar noi adăugăm încă un act normativ care va suferi severe amputări după ce portocalii și udemeriștii vor fi debarcați de la putere cu, normal, daunele ce urmează a fi plătite de stat pentru cei care vor suferi din cauza voințelor băsesciene.

Fără a face un calcul, nu pot să îl fac pentru că este imposibil acum, constat că statul adaugă la datoria publică aproape cât a împrumutat de la FMI. Sunt daunele provocate românilor de săvârșirea abuzurilor guvernării băsesciene. Instanțele naționale dau hotărâri pe bandă rulantă în favoarea celor afectați de legile anti-naționale ale băsescienilor portocalii, instanțele europene au admis sau sunt pe cale să admită acțiunile românilor care reclamă încălcare Convenției Europene asupra Drepturilor Omului și a tratatelor europene la care România a devenit parte, mai ales după aderarea la Uniunea Europeană. Statul este găsit vinovat, statul este pus să plătească daunele, inclusiv cele morale, iar noi suntem cei care în loc să beneficiem de folosirea chibzuită și eficientă social a banilor din bugetul național vom vedea cum acesta, ani și ani de zile, va avea ca primă obligație achitarea datoriilor acumulate cu inconștiență de guvernarea portocalie.

Statul este pus la plată însă refuză. Băsescu, pe de o parte, Isărescu pe de alta, Mungiu pe alături și tot felul de alți analiști cu aură portocalie acuză Justiția că prin hotărârile ce le ia afectează politica economică a statului condus de guvernarea portocalie. Critica induce o idee falsă. Este o continuare a unui concept potrivit căruia „economicul prevalează în fața juridicului”, concept expus în notele de fundamentare și expunerile de motive cu care actuala guvernare și-a susținut majoritatea actelor normative prin care au fost desființate drepturi ale cetățenilor și au fost modificate, substanțial, reguli după care societatea românească a funcționat de ani și ani de zile. Practic, prin conceptul promovat de Isărescu și Băsescu se desființează statul de drept și se introduce statul de „drepți”, „economicul” și interesele acestuia fiind stabilite la nivelul BNR și al partidului de guvernare iar juridicul, legile în vigoare, este supus schimbării funcție de cum reacționează Isărescu sau Băsescu la o stare sau o situație economică dată. O tâmpenie. Băsescu, Isărescu și restul de handicapați care participă la actuala guvernare acționează pentru distrugerea, din temelii, a statului român și doresc să îl reconstruiască, dacă pot spune așa, după niște modele preluate de aiurea pe considerentul că „schemele” folosite în alte state sunt mai bune ca ale noastre. Mai pe de-a dreptul, incapabili să participe la o construcție națională vor să ne cloneze, ca stat, după un model cotrocenist care folosește elemente disparate luate de la mai multe state. Iar modelele lor sunt azi, din informațiile pe care presa le pune la dispoziție, în situația în care își reanalizează organizarea statală, au loc consultări lungi cu populația prin intermediul presei locale și a întâlnirilor comunale, iau în considerare ca fiind obligatorie tradiția culturală locală și iau decizii abia după ce întreaga populație este convinsă că pasul „X” poate fi făcut fără a afecta substanțial drepturile și libertățile civile și ordinea de drept locală. Ce mai, altfel de țari, altfel de conducători.

Constat că nu există nici o diferență între comportamentul lui Bercea Mondial și Traian Băsescu. Din motivarea instanței la admiterea cererii procurorului pentru arestarea preventivă a acestuia rețin ideea că individul are o atitudine dominatoare față de cei din jur și că se folosește de relațiile pe care și le-a format în timp pentru a arăta că el este exonerat de răspunderea penală. Mă întorc la Traian Băsescu și constat că individul nu diferă, de loc, de tipul reprezentat de Bercea Mondial. Ca relații la care a apelat Băsescu pentru a arătat că are susținere (europeană și mondială) au fost pomenite de individ dar și de aliații lui „marele licurici” de peste ocean, Sarkozy, Merkel, Berlusconi și alte figuri politice ale momentului. Nu trebuie să îi uit pe vizibilii parlamentari europeni ai popularilor, indivizi excentrici, în mijlocul cărora evoluează EBA, fiica incultă a cotrocenistului șef, procuroarea stalinistă Monica Macovei, aiuritorul de cuvinte fără conținut Cristian Preda, aburitoarea „speranță” la guvernare Teodor Stolojan etc. Nu degeaba Băsescu a fost gratulat cu epitete semnificative de către majoritatea românilor: derbedeu, golan, javră ordinară etc.

În afara arestărilor din punctele de trecere a frontierei, arestări spectaculoase însă nelămuritoare pentru cineva care are cunoștințe de drept, cât de cât, se vehiculează în presă unele informații despre încercările cotrocenistului șef de a reface imaginea șifonată a PD-L în vederea obținerii unui scor bun la alegerile din 2012. Prioritatea o reprezintă schimbarea lui Boc din fruntea Guvernului, obstrucționarea grupării BVB de a pune mâna pe putere în partid, modificările legislative necesare pentru a da mai multă siguranță poziției de Președinte al României, în condițiile în care se prefigurează posibilitatea ca o majoritate parlamentară ostilă să poată dispune suspendarea lui Traian Băsescu iar aceasta să fie confirmată prin referendum. O astfel de acțiune este posibilă.

Schimbarea premierului nu este dorită de PD-L, UDMR și UNPR. Plus minoritățile. Caut un răspuns. Posibil ca un nou premier să aibă o altă abordare a problemelor. Să respecte cererile lui Băsescu însă să afecteze pe unii și alții aflați la guvernare. Premierul are o putere imensă în Guvern. Miniștrii nu pot promova sau vota ceva în ședința de Guvern dacă premierul nu este de acord. Mai mult, ministrul care nu joacă cum vrea premierul poate fi schimbat urgent. Dacă Băsescu nu joacă cum vrea premierul, acesta are la îndemână cel nai puternic argument: demisia. Iar demisia premierului poate duce la alegeri anticipate ceea ce nu este de dorit. Bașca faptul că premierul nou, tehnocrat să spunem, poate dispune ca folosirea fondurilor bugetare să aibă o altă abordare și, așa, să excludă de la „țâța vacii” profitorii portocalii. O eventuală analiză pe oportunitatea politicilor bugetare dă fiori portocaliilor guvernanți și parlamentari. Există pericolul ca sălile de sport, patinoarele, parcurile comunale cocoțate în vârf de munte, telegondolele și alte aiureli promovate de puterea portocalie ca „programe de investiții” să fie stopate iar multe dintre ele desființate. Să vedem cine va câștiga. Băsescu sau partidul ? Nu mai spun de faptul că UDMR așteaptă și el anumite pomeni politice, pomeni ce pot fi înlăturate de un nou premier. UNPR are, la rândul lui, alte așteptări. Un tehnocrat în funcția de premier cu sprijinul lui Băsescu este un mare pericol pentru întreaga suflare verde-portocalie.

Trag concluzia că PSD lucrează la fragilizarea USL. Acordurile locale între organizațiile PSD și cele ale PRM fac rău alianței. UDMR dă semnale clare că nu poate veni alături de cei care colaborează cu PRM. În aceste condiții, obiectivul alianței de dărâmare a guvernului în acest an pică. PRM nu are reprezentare parlamentară și nici nu cred că sondajele îl vor duce în Parlament. PRM în vecinătatea alianței poate însă fragiliza PNL. Iar PNL trebuie să aibă o poziție. Asocierea, chiar conjuncturală, a PNL cu PRM este de neacceptat. Se poate păstra alianța abia încropită cu o declarație comună a conducerii USL că alianțele politice locale ale PSD cu PRM nu aduc PRM în cadrul alianței USL.

PSD a mai jucat murdar și anul trecut. Unele moțiuni de cenzură au picat iar unele legi au trecut din cauza lui Ponta și a parlamentarilor PSD care simpatizează cu PD-L și Traian Băsescu. Acum PSD joacă iar murdar. Păcat. Lacomi, pesediștii au șansa să distrugă USL. Posibil că o vor face dacă analizele le spun că împreună cu PRM obțin o majoritate relativă în viitorul Parlament.

PNL tace și nu este bine. Sunt probleme la care trebuie reacționat cu fermitate. Voi urmări să văd cum decurg treburile.

7 comentarii:

Hendrix spunea...

Mare harababura, asa este! Iti dau dreptate atunci nici nu stii cu care sa incepi. In mod normal ar trebui sa incepi cu subiecte cu adevarat importante si sa termini cu cele mai facile oridiversiunile orchestrate chiar de ba-secu.
Aparent este un haos, sunt multe subiecte pe piata mediatica, dar cred ca avem de-a face cu un haos ,,organizat''. Din punctul meu de vedere toata tevatura ce are loc acum in vami este o uriasa DIVERSIUNE, dupa cum am mai scris pe acest blog, pentru simplul fapt ca actiunea pompieristica a porc-urorilor este doar una de IMAGINE, nicidecum indreptata adevaratei mafii, cea coordonata politic chiar de pedelepre! Ce face presa, inclusiv A3 si Irealitatea? Fac jocul pedeleprelor si nu cred ca o fac in necunostinta de cauza.
Un alt FALS SUBIECT este cel legat de interlopul Bercea Mondial si tevaturii legate in jurul lui. Cancan ieftin, show mediatic portocaliu! Stii de ce imi aminteste arestarea lui? De cea a lui fecali in 2009 sau a lui diaconescu OTV in vara anului trecut. Va fi un mare fasss! Pacat ca si A3 intra in acest joc infect.
Un alt FALS SUBIECT mi se pare ,,schimbarea lui bok". Mascarada basesciana extrem de ieftina, care prinde perfect la prosti! Inutil sa-ti mai spun ca gogoasha a fost bine intretinuta cu cele 2 televiziuni de stiri!!!
Nici pactul psd-prm la nivel de Ilfov nu merita atentia presei. Eu zic ca liberalii bine au procedat IGNORAND acest subiect de cancan politic. Atata timp cat nu exista o alianta la nivel central intre USL si prm cred ca orice discutii sunt futile.
Concluzia? Singurul subiect adevarat este proiectul Codului Muncii. Aceasta monstruozitate portocalie nu putea sa nu primeasca riposta cuvenita. Pedeleprele vor sa treaca din nou prin asumare Codul,ca dovada ca pentru ei este un target la fel de important ca legile educatiei sau pensiilor care au trecut tot prin asumare, cu tamtamul corespunzator. Adevaratul scandal aici este, aici ar trebui sa insisti! Nu-ti pierde energia atacand false subiecte, ataca si tu adevarata tinta a pedeleprelor, acest Cod absolut monstruos!

Crăciun Florin spunea...

Hendrix,

Noul Cod are și părți bune dar și rele. Conceptul este rău. Angajatul nu este un partener al angajatorului ci un sclav, o unealtă de care un angajator se folosește atât timp cât vrea. Noul cod nu obligă la statut egal între angajator și angajat. De aici se nasc toate monstruozitățile găsite de unii și alții.

Cu privire la USL și PRM văd că PNL, prin Crin Antonescu, a făcut deja precizarea că nu se pune problema cooptării PRM în USL și mai văd că Vadim Tudor a avut o reacție, proprie personajului, cu privire la Crin Antonescu și USL. Se pare, până la urmă, că scopul dementului a fost să fie inclus în USL. Altfel, reacția lui nu avea atâta intensitate.

În rest, pomenesc de unele și altele pentru că le văd ca „principale” subiecte de știri în media de azi.

Hendrix spunea...

@Cepeca Evident ca scopul lui wc tudor era acela sa compromita USL, intrand in alianta! Tu nu vezi ca deja goarnele portocalii au inceput sa urle despre ,,noua alianta'', sa-i balacareasca pe liberali ca iata cu cine s-au ,,aliat''! Lucrurile sunt extrem de simple. La nivel LOCAL s-a convenit ca sunt posibile orice aliante in vederea eliminarii pedeleprelor de la putere.
Cu titlu informativ te anunt ca in Maramures liberalii au facut front comun cu peremistii impotriva pedeleprelor si totul a fost OK. Subiectul este o diversiune, ce are ca scop proiectarea unei false imagini A usl in ochii fraierilor, doar atat!
NICIODATA Crin nu va face alianta cu securistii lui wc tudor, de asta era asa turbat dementul! Din partea mea poate sa urle la luna. Intamplator am vazut emisiunea de vineri seara cand wc tudor arunca ,,marele'' eveniment din Ilfov, ce urma sa aiba loc a doua zi. Doar anul asta cred ca wc tudor a fost promovat de cel putin 3 ori. Tu intelegi ceva?

Crăciun Florin spunea...

Hendrix,

Înțeleg că împotriva lui Băsescu o parte a presei este în stare să promoveze pe oricine are „cuvinte de laudă” la adresa individului.

Donkeypapuas spunea...

PeDe-L fiind un partid de extrema stângă nu face decât ceea ce învăţat de la tătuca Marx, şi anume că un stat, un popor se subordonează - în "societatea capitalistă" - Kapitalului, finanţelor. i că asta s-ar numi în plus, ideologie "de dreapta". De fapt avem aceiaşi kominternişti ori odrasle d-ale lor ce încearcă să subjuge ţara unor interese străine (colaborate, bineînţeles, aşa cum se cade unor demni urmaşi şi de ciocoi fanarioţi, cu îndestularea poftelor proprii, cu umplerea fără limite a conturilor din străinătăţuri).
Este nevoie de o alianţă (fie ea şi tacită) a tuturor organismelor politice cu un suprins cât de cât naţional pentru a-i arunca pe ăştia nu numai de la putere ci şi din ţară. Altfel devenim o colonie nu pentru o sută de ani (cum am fost pe vremea fanarioţilor) ci poate pentru totdeauna.
Iar începutul cred că trebuie făcut prin scoaterea la suprafaţă a MINCIUNII ideologice: Marxismul este o aberaţie iar conceptele cu care lucrează acesta sunt nişte fabulaţii. NU există "societate capitalistă" (şi prin urmare nu poate exista nici una socialistă ori comunistă) ci există state naţionale ori multinaţionale cu diverse interese proprii, adeseori antagonice; NU există "luptă de clasă" (ori ce este această învrăjbire între categoriile sociale promovată de ani încoace de turbatul din aleea Modrogan decât o reflexie a "conflictului antagonic" promovat de Marx? Acest marxism remanent îmbrăcat în nişte haine înşelătoare devine un pericol cu atât mai mare cu cât este şi unealta foarte lesne de utilizat a Imperialismului aparent tehnocratic dar îndreptat spre anihilarea naţiunilor, nivelarea lor, comasarea şi apoi nimicirea şi a componentei umane care este PERSOANA spre a deveni insul aplatizat lipsit de drepturi, umplut numai de datorii, un sclav pentru totdeauna. De aici vin şi noianele de şuvoaie cu lături aruncate spre Biserică (Ortodoxă în cazul nostru, dar puteţi observa atacuri concertate şi asupra confesiunilor sau religiilor dominante în alte părţi ale lumii). Pentru că distrugând Creştinismul, se distruge şi fundamentul teoretic despre OM, PERSOANĂ şi DREPTURILE ce îi revin. Nu visează bolnavul o Republică a "chelnerilor şi mecanicilor auto" şi nu una a elitelor profesionale, a stimulării valorii şi creativităţii?

Crăciun Florin spunea...

Donkey,

Interesant punct de vedere. Și eu am mai spus că Băsescu și ai lui sunt neo-comuniștii României.

Sustin Romania spunea...

Buna ziua!

Reprezint site-ul sustin.ro, un site non-profit, preponderent de campanii umanitare (dar nu numai!).

Fiecare campanie de pe acest site are disponibile diferite bannere de sustinere.
Ceea ce este unic fata de alte site-uri este ca puteti sa adaugati pe site-ul dvs. un banner rotativ cu diverse campanii umanitare - sau eventual, un banner single prin care sa sprijiniti alta campanie - de ex. interzicerea etnobotanicelor etc.

Va invit sa accesati site-ul, care va ofera posibilitatea de a opta pentru un banner de urmatoarele marimi: 125x125, 150x150 sau 200x200.

Daca alegeti sa sprijiniti cu banner o campanie sustin, site-ul dvs. va fi listat automat pe site-ul nostru, in footer (vizibil pe toate paginile).

Pentru mai multe informatii va stau la dispozitie.

Va cer sincere scuze daca mesajul meu v-a deranjat, nu aceasta a fost intentia. Intentia este aceea de a face un bine si ajuta anumite persoane care au nevoie de sprijinul nostru.

PS: V-am scris fiindca am vazut ca suportati pe site-ul dvs. diferite campanii sociale cu banner.

Toate cele bune!
Vlad, sustin.ro