vineri, 4 noiembrie 2011

Piedone a defectat

Cristian Popescu Piedone a reușit. S-a tranferat la UNPR, cu chiu cu vai, cu mari eforturi, fiind în pericol să își rupă gâtul mutând brusc privirea când la brânză când la slănină, când la UNPR când la PDL. Până la urmă a ales brânza, pe stânga. Stânga-stânga, nu stânga cu un singur trandafir, a PDL. Putea și acolo, se pare, Teo Trandafir ar fi pus o vorbă bună, mai știi ?! Dar o face el mare brânză ? I s-a dat campania pentru capitală, a fost onorat cu noi și îmbătătoare cuvinte frumoase de la generalul izmenelor, Oprea. Of ! Dar dacă are el în intenție să ajungă general, așa cum au ajuns Onțanu și alții ? Nu este mare lucru pentru Oprea și, normal, Băsescu. Marile merite în ale trădării se cuvin a fi prețuite la adevărata lor valoare.

Undeva, într-un colț, la Partidul Conservator, Daniel Constantin își varsă năduful. Susținând, politic, mofturile lui Piedone era să se rupă alianța cu PNL. Ce mai scandal a fost, ce mai tevatură. Ce întâlniri de taină cu vorbe „dulci” și cât a mai scris presa. Când te gândești că cei din PC au făcut din Piedone port-drapelul lor de competență în administrație, pe modelul lui cerând posturi de primari în mai multe localități importante din țară ...

Nu poți califica conservatorii după „modelul” Piedone, nu pot zice că toți conservatorii sunt traseiști politici, unii au lăsat, cel puțin până acum, impresia unor oameni de toată isprava. Totuși, având în minte exemplul lui Piedone și o informație de la Arad potrivit căreia USL (PNL) a desemnat drept candidat pentru primărie un fost liberal (până acum 3 luni - dat afară pentru pupături sârguincioase date papucilor lui Falcă !), trecut la conservatori și cerut de ei pe baza algoritmului parcă îmi vine să ... fac ceva pe o astfel de alianță și algoritmul ei.

Piedone a trădat și s-a dus la partidul trădătorilor. Spune-mi cu cine te'nsoțești ca să spun cine ești. Nu este nici primul și nici ultimul. Dacă USL îl lăsa doar primar la S4, PDL și UNPR i-au promis mai mult. Trădătorii se cumpără. Întotdeauna. Nu există trădător fără un preț al trădării. Dar asta este treaba lui Piedone. Revine PC (USL) sarcina de a găsi un alt administrator care să impresioneze votanții sectorului 4 și să câștige. Abia atunci Piedone va pierde. Până atunci, în plan personal, Piedone va fi în câștig. Mai cred eu că PC va trebui să îl excludă din partid, cu tam-tam mediatic, în special în sectorul 4, pentru a obișnui lumea cu adevărul că Piedone este al lui Băsescu, Udrea și Oprea. Pentru că altfel, te pomenești că va fi reales de către unii care nu știu că Piedone s-a alăturat celor care le-au tăiat salariile și pensiile, celor care le aduc frigul în case în această iarnă, celor care sunt adevărații vinovați pentru dezastrul țării.

Ce va face PC ? Dumnezeu știe. Eu sper. Oricum, Piedone a fost un mare risc pentru relația PC cu PNL.

9 comentarii:

ADRIAN spunea...

Nu-i nicio mirare pentru mine. Nu ma indoiam de caracterul lui. Pe de alta parte este destul de dibaci sa faca lucrurile vizibile incat cetatenii sa aiba senzatia ca le gadila talpile din pur devotament. Si a facut unele lucruri in S4 care nu s-au facut la timpul lor. Nu ma indoiesc insa ca toate au avut un pret. Mereu spun ca Piedone este dintre cei care "ciugulesc" dar si fac ceva. Ma tem ca s-ar putea sa ajung in situatia sa trebuiasca sa aleg intre el si Oprescu ... Iar n-o sa am cu cine sa votez.

ADRIAN spunea...

http://semanticu.wordpress.com/2011/11/02/recensamantul-lectii-invatate/
Am aflat de aici ca inventia cu CNP e via CPT, prin ordonanta inca din 2007 ... Mare mahnire mi-a produs

Crăciun Florin spunea...

Adrian, tu chiar ai o problemă la capitală. Nu agreezi pe nici unul. Mare lucru de nu or fi cei doi.

ADRIAN spunea...

Pai bineinteles ca cei doi vor fi. E limpede si nu trebuie niciun sondaj pentru asta. Ma tem insa ca s-ar putea sa castige Piedone ... Chiar am o problema ca nu exista niste candidati care sa fie mai mult "vizionari" si mai putin "gospodari".

Crăciun Florin spunea...

La capitală nu cred că va câștiga Piedone. Sincer. La S4 însă, este posibil. Iar cu vizionarii, la nivel de capitală, stăm prost. Tare prost. Dacă există, iar eu cred că ar putea să existe, nu vor să joace după „melodii” politice. Până când un independent, vizionar, va cuceri capitala, va trece timp. Poate prea mult pentru mine.

Lilick Auftakt spunea...

Si daca vom avea si noi, liberalii, un candidat? :D

Lilick Auftakt spunea...

Cineva a citit initial.. defecat. :)) Da, ar fi fost o stire.

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

Pentru turul ce urmează s-a bătut palma.

Am văzut.

Anonim spunea...

@Adrian,
daca tot nu avem si un candidat liberal (din pacate zic) si ar trebui sa aleg intre Oprescu si Piedone, parca inclin spre Piedone. Din pacate,Bucurestiul conteaza mai mult din punct de vedere politic pentru viitoarea configuratie, nu este doar cea mai mare unitate administrativa. Si, nu stiu, daca nu cumva aceasta palarie politica nu este cam prea mare pentru Piedone.