duminică, 6 noiembrie 2011

Clona PDL, căpușă pentru PNL

După mai multe intervenții ale unei membre a Noii Republici pe blogul meu la comentariul făcut de mine cu privire la această posibil viitoare formațiune politică, care se vede, cum este tradiția la clonele pedelepriste, pe la 10% din intențiile de vot, s-a conturat și mai bine concluzia că PDL și-a construit o clonă care să căpușeze electoratul PNL. Gargara cu pioneze din declarațiile lor sforăitoare trebuie dată la o parte. Intenția PDL este să acapareze electoratul liberal până în 50 de ani. Iar această, zicese, Nouă Republică, are acest obiectiv. Îl și declară. Nu degeaba au preluat și idei expuse în mediul public de conu Dinu Patriciu - sfârșitul statului social, statul minimal, reducerea birocrației -, ba chiar și de alți lideri ai PNL, cum ar fi Ludovic Orban, de exemplu, cu referire în special la faptul că PNL ar fi trebuit să nu formeze alianțe politice cu PC și PSD. Ei știu că cei doi la care m-am referit au susținători în PNL. Mulți. Eu unul, de exemplu, sunt un mai vechi admirator al lui Dinu Patriciu fără însă a fi de acord cu el în tot ceea ce spune. La fel, admir enorm pe liberalul Ludovic Orban. Dar, la fel ca la Patriciu, nu sunt de acord cu el în totalitate. Mă bucur însă că el există în PNL pentru că este cel care are capacitatea de a alege o altă cale în diferitele momente în care PNL trebuie să ia o decizie.

Cu nick-ul „Ioana”, portocalizata din Noua Republică răspunde observațiilor din textul comentariului meu și postărilor cititorilor cu sloganuri din propaganda PDL anti-PNL: desconsiderarea lui Crin Antonescu ca lider politic, alianța cu FSN s.a. Plus poziția de victimă a comportamentului necivilizat ce caracterizează pe liberali ! Vezi doamne, noi am fi „primitivi”, insuficient de dezvoltați pentru a accepta criticile ce ne sunt aduse. Nu trebuie exclusă placa cu deziluzia provocată de PNL.

Aici noi greșim dacă o să stăm, în continuare, să tot primim bobârnace de la fiștecine. Cu referire la sloganul „deziluziei produse de PNL” trebuie să îi atenționăm pe mâncătorii de rahat că nimeni nu poate fi deziluzionat de ceva dacă nu are treabă cu acel ceva. Poate fi deziluzionat un liberal din interiorul partidului de conducerea acestuia, iar aceștia sunt probabil destui, dar nu poate fi deziluzionat pe partid ca atare, pentru că partidul este o comunitate de oameni care au îmbrățișat niște idealuri politice dar care știu și că acestea nu se realizează fără lupte politice și compromisuri cu alte formațiuni politice pentru a accede la putere. Cum poate fi deziluzionată o persoană care, așa cum declară, a votat cu PNL ? Doar dacă PNL nu și-ar fi respectat angajamentele asumate atunci când a fost la guvernare. Dar pentru că în propaganda PDL nu există argumente pentru astfel de nerealizări, au apelat la generalități și atacul la persoană. Păi bine madam, tu, proaspătă membră a unei viitoare formațiuni politice vii să mă critici pe mine, liberalul aflat în opoziție, cu sloganuri construite de propaganda PDL ? Și să te mai cred că vrei să fii ceva deosebit de PDL ? Ba dimpotrivă, eu cred că PDL sau Noua Republică este tot un drac.

De pe blogul lui Turambar iau și o parte dintre motivele pentru care PDL a creat clona Noua Republică cu care să căpușeze PNL.

Alegătorii până în 50 de ani votează, majoritar, cu PNL. Cele două imagini de mai jos preluate de la Turambar sunt edificatoare.


După cum se observă, până spre 50 de ani alegătorii se orientează către PNL. La alegerile de peste un an, la prezidențiale, situația este aproximativ aceeași.


Profitând de acest studiu, putem vedea ce se ascunde după gardul cu stejarul Noii Republici. Ținta lor este electoratul până în 45 de ani, format intelectual, cu profesii liberale (cu predilecție), cu excluderea bugetarilor și a altor categorii sociale care au creat dificultăți actualei conduceri cretinoide de la Cotroceni sau Palatul Victoria.

Lucrurile se leagă.

PDL nu are o astfel de evoluție, portocaliul fiind aproape de linia continuă. Otova. PDL nu crează emoții, speranțe, așteptări, viziuni. Membrul este oportunist sau sinecurist, nu are treabă cu vârsta sau cu profesia.

Dacă vrem să ne protejăm liberalismul, trebuie să combatem, în special în rândul tinerilor, în special al celor liberali, manevrele perverse ale acoliților lui Mihail Neamțu.

Și, apropo, Ioana spune că Neamțu este doar „purtătorul de cuvânt” al noii formațiuni. Cine o fi viitorul Președinte ? Sau cumva Secretar General ?

8 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Da, sigur ca asta e scopul. Se pare insa ca nu le iese. Liberalii si simpatizantii liberali se dovedesc o nuca foarte tare. In plus, cu un miros foarte fin. Cum simt duhoarea de basism cum fug. Nu acelasi lucru putem spune despre electoratul volatil pdl. Astia ar cam merge si dupa Noua Republica. Lucrul asta il face azi, pe Bleen, sa turbeze. Citeste postarea cu Alba ca Zapada. :))

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

Bine că mi-ai dat ideea. Mă duc să citesc.

Micawber spunea...

Ma indoiesc ca incropeli gen Noua Republica ar mai putea smulge un numar semnificativ de votanti de la PNL. Cei care s-au rupt, sedusi de discursul basist (sau, de ce nu, de unele avantaje) au cam plecat cand cu cacealmaua PLD. Cei cativa ametiti care voteaza bazaconia asta de acum puteau la fel de bine, cu aceleasi argumente ale propriei ignorante, sa voteze un ipotetic partid al celor care mananca mamaliga numai miercurea :)

Crăciun Florin spunea...

Micawber,

Pe undeva ai dreptate. Însă eu cred că NR s-a format pentru a rupe electorat de la PNL, în special. Fie să îi reducă procentele la parlamentarele de anul viitor, fie să îl slăbească în baza lui, tinerii. Chiar dacă această formațiune pare, la prima vedere, o încropeală.

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

Am citit la Bleen, plus comentariile. La unii or fi reacții sincere, dar am bănuiala că practică dezinformarea în rândul alor lui, pe de o parte să îi țină acasă, pe de alta să dea impresia altor cititori că NR este în conflict cu PDL. Faptul că NR s-a format, în principal, cu membri sau simpatizanți ai PDL nu trebuie să ne mire. De undeva trebuia să se disponibilizeze niște oameni pentru a demara mișcarea. Ca la campania pentru EBA la parlamentarele europene. Când obiectivul este atins, NR dispare, nu se mai formează ca partid sau se lasă absorbit în PDL.

Lilick Auftakt spunea...

Da, asa e.

Arogantu' spunea...

"Argumente" de genul celor folosite de "Ioana" devoaleaza instantaneu orientarea ideologica a emitentului. Motiv pentru care nu merita sa intri in dialog cu asemenea specimene (insalubre pentru societatea normala, dar utile pentru propaganda basista).

Lilick Auftakt spunea...

Nici macar nu e in stare sa intre pe bloguri cu vorbele ei. Auzi: "PNL a dezamagit.." :)))