marți, 17 decembrie 2013

Dacă se va continua „așa”, este posibil ... Crin Antonescu.

Forțând nota, PSD a ajuns mai departe decât și-a propus. A ajuns aproape de ruperea USL. PNL nu acceptă să devină un partid de umplutură la o guvernare de fațadă a USL însă una puternică a PSD. Declarația lui Crin Antonescu trebuie înțeleasă în acest sens. Proiectul de lege al amnistiei, proiectul de lege pentru Roșia Montană, proiectele de lege pentru modificările la Codul penal au fost doar ocaziile care au declanșat reacția. În spatele lor sunt multe, foarte multe acte anti-PNL comise în Guvern, în ministere (de ex. epurările liberalilor de către PSD-iști pentru a face loc pesedeilor și, chiar grav, a aduce niște PDL-ei reevaluați de PSD ?!), în consiliile județene unde liderii locali ai PSD cu acordul tacit sau explicit al celor centrali au „reorganizat puterea locală” eliminând PNL și aducând în loc PDL sau PPDD. Atacurile la nivel local ale PSD asupra PNL, atacuri capabile să schimbe structura politică rezultată la alegeri este una dintre cele mai grave fapte comise de social-democrați. Să nu uităm declarațiile liderilor PSD cum ar fi Ilie Sârbu, Mircea Geoană, Ioan Rus, Radu Mazăre, Marian Oprișan, Olguța Vasilescu etc. care au incitat la ruperea USL și au devenit campioni la discreditarea lui Crin Antonescu și a PNL. Să nu uităm nici campania în media cu sondajele contrafăcute ale consilierilor lui Victor Ponta și promovarea lor în presa anti-PNL controlată de Traian Băsescu. Să nu uităm pactul de coabitare și aranjamentele lui Victor Ponta și a altor pesediști de seamă pentru controlul asupra Ministerului Public în cârdășie cu Traian Băsescu etc.

Sunt mult prea multe. Să nu uităm campania anti-PNL dusă de Dan Voiculescu și PC prin intermediul Antena Grup, în special Antena 3 și Mihai Gâdea. Nu mai spun de ceilalți jurnaliști ai Antena 3 care preiau mereu și mereu „șopârlele” colegului lor Iosif Buble, un fel de purtător de cuvânt al IRL-ului lui Chiliman.

Nu trebuie să uităm. Nu trebuie nici să ne facem că nu vedem sensul în care presa, băsistă sau voiculesciană sau pontistă promovează „știrile”. Cum apare o reacție a PNL la câte o făcătură a PSD, hop și respectiva așa-zisa presă pomenește de „ruperea USL”. Când sunt relatate „faptele de arme” ale PSD în cârdășie cu PC și UNPR la care PNL reacționează ... pauză. Nici vorbă de ruperea USL. De parcă așa ar trebui să fie. De parcă PNL ar trebui să înghită toate măgăriile făcute de ceilalți pentru că, asta este realitatea, în USL există o majoritate „absolută” controlată de PSD.

În acest sens, afirmația lui Crin Antonescu capătă greutate. O greutate apăsătoare. O greutate care nu poate fi ignorată. Majoritatea din USL controlată de PSD va avea mereu tendința de a lovi în PNL și în liderii acestuia pentru a impune puncte de vedere proprii. Evident că PNL nu va tolera. Evident că pus în fața faptului împlinit PNL va arăta presei care îi sunt punctele de vedere și va acționa în consecință. Nu este mult până când PNL va vota în Parlament împotriva unor inițiative mânărite de PC sau UNPR cu sprijinul PSD.

Aseară, la Mihai Gâdea, Victor Ponta a vorbit „a împăcare”. Nu îl cred. Îmi este imposibil să cred că Victor Ponta dorește pacea. Cel mult un armistițiu. Îmi este imposibil să cred că Victor Ponta vrea să respecte protocolul încheiat cu PNL pentru actuala guvernare și alianță parlamentară. Îmi este imposibil pentru că el vorbește împăciuitorist la Gâdea în timp ce responsabilii cu comunicarea din PSD dau ca linie directoare discreditarea lui Crin Antonescu și a PNL pe baza sondajelor consilierilor lui Ponta. Nu merge. În plus, cei care folosesc internetul și sunt susținători ai PSD au dat în clocot împotriva lui Crin Antonescu și a PNL legând reacțiile liberale de nerealizarea obiectivului „Jos Băsescu !”. Este chiar culmea ! PNL împiedică PSD și aliații lui să îl „termine” pe Băsescu ! Este de râsul curului. Cine sunt cei care spun asta ? Cei care sunt susținătorii pactului de coabitare, cei care au guvernat cu Băsescu până la moțiunea de cenzură contra guvernului MR Ungureanu (adică UNPR-iștii !). Cam prea mult.

Niciun comentariu: