marți, 4 martie 2014

Mafia fotbalului după gratii. Sentințe cu executare.

Final de judecată. Dosarul transferurilor fraudate, cu fraudarea nu doar a cluburilor de fotbal ci și a statului a ajuns la final. Toți inculpații au primit sentințe cu executare. Consecințele se pot bănui, parte dintre ele, altele vor ieși la iveală în timp. Printre consecințe pot fi extinderea unor cercetări în cloaca „Becali”, unde sunt sau au fost persoane care au participat, într-un fel sau altul, la actele infracționale. Pentru că acum vorbim, cert, despre acte infracționale.

Sentinţele anunţate în Dosarul Transferurilor:

George Copos - 3 ani şi 8 luni cu executare
Mihai Stoica - 3 ani şi 6 luni cu executare
Cristi Borcea - 6 ani şi 4 luni cu executare
Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni cu executare
Victor Becali - 4 ani şi 8 luni cu executare
Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni cu executare
Gică Popescu - 3 ani şi o lună cu executare
Gigi Neţoiu - 3 ani şi 4 luni cu executare

O primă constatare, este reunirea familiei Becali la Poarta Albă. Probabil. Alături de Gigi becali vor veni verii săi, Ioan și Victor Becali. Ca un bonus, alături de Gigi va veni și „fratele lui de suflet”, Mihai Stoica. Bănuiesc că jurnaliștii sportivi vor da un banchet în „onoarea” evenimentului.

Steaua București se vede nu doar fără „patron” ci și fără „legătura spirituală” cu patronul. MM Stoica părăsește banca tehnică a Stelei. Unii suporteri se vor bucura, alții se vor întrista. Reghe va ieși supărat la presă și va dedica victoriile Stelei nu doar lui Gigi ci și lui MM. Pe undeva, Reghe fie va căpăta mai multă autoritate fie va fi obligat să plece. Dacă Gigi nu vrea să piardă bani, pentru că acum va pierde din ce în ce mai mulți pentru că MM vine lângă el împreună cu verii lui care cât de cât mai manevrau în numele și pe seama lui Gigi banii, ar trebui să îl lase pe Reghe la cârma echipei cu drepturi mai mari. Este treaba lui. Eu oricum sper ca epoca Becali la Steaua să se termine odată și odată.

Gică Popescu își încheie campania pentru cucerirea FRF. Iese din calculul câștigătorilor. Ies, în același timp, apropiații lui. Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Balint ... Vor fi repoziționări. Va fi ca la balamuc.

Va fi mare bucurie pe piața samsarilor din fotbal. Va fi și mare tristețe în presa sportivă. Odată cu condamnările fraților Becali, a lui Nețoiu, Copos dispar și stipendiile pentru presa comandată. Cel puțin o perioadă de timp. Așa că nu vom mai avea o presă absolut dementă în favoarea fotbaliștilor impresariați de frații Becali sau a celor care reprezentau un interes pentru Nețoiu sau Copos. Probabil că vor apare, ca din pământ, fotbaliști merituoși de pe te miri unde. Acum suntem „sclavii” imaginii explozive a unor fotbaliști care abia își mai târă bășinile pe teren, dau o dată cu piciorul în minge pe meci iar jurnaliștii sportivi văd „o pasă genială” sau „un șut senzațional” chiar dacă este prins de portarul advers cu lejeritate.

Îmi doresc ca un grup de procurori să se specializeze pe murdăriile din fotbal. Poate așa vom avea și noi o națională competitivă și un fotbal intern care să urmărească interesul național. Pentru că eu judec aducerile în fotbalul românesc a unor străini de doi bani bucata ca parte a unor manevre financiare oculte. Aduc unii și alții tot felul neica-nimeni, îi promovează agresiv în presă și îi vând „glorii” care ajung fie pe tușă imediat ce sunt cumpărați de alții fie sunt dați afară și considerați afaceri nereușite.

Îmi este teamă că îndrăznesc prea mult dacă sper că fotbalul nostru se va curăța de bălării cu ajutorul Justiției.

Niciun comentariu: