duminică, 16 martie 2014

Opoziția europarlamentarilor PDL, PRM și UDMR la egalitatea în drepturi între femei și bărbați !


Șocant. Sunt pur și simplu șocat. Uniunea Europeană nu s-a despărțit de „cultura cavernelor”.

La recomandarea europarlamentarului liberal Renate Weber am citit un articol din „Adevărul” -  „Unii europarlamentari sunt de pe Venus sau Marte, alţii de pe Terra”, de astăzi, semnat de Oana Băluță.

Eurodeputatul comunist Ines Cristina Zuber, raportor la „Raportul referitor la egalitatea dintre femei și bărbați în Uniunea Europeană - 2012, (2013/2156(INI))”, care se poate citi aici, a aflat pe propria piele că eurodeputații reprezentanți ai popoarelor europene au rămas la nivelul de cultură al omului cavernelor. Inspirat a procedat jurnalista readucând în actualitate un moment din viața României de la 1918:

„„Pe când scriam acest text, mi-am adus aminte de ceea ce spunea Alexandru Vlahuţă  prin 1918 în articolul "Drepturile femeii" publicat în revista "Asociaţia pentru emanciparea civilă şi politică a femeilor române" : 

"Din fericire "pentru ambele părţi", argumentele pe care ne-am sprijinit până azi în susţinerea vechii teze moştenite de la omul cavernelor : că o jumătate de omenire are dreptul de a porunci, iar cealaltă numai datoria de a se supune (...) s-au dus de-acum şi ele cu cele din urmă sfărâmături ale unei lumi, despre care multe se vor putea spune, dar mai ales aceasta : c-a trăit prea mult."”

Mai avem puțin până la a împlini 100 de ani de la acel articol pentru a constata că ilustrul nostru înaintaș a fost foarte optimist. Vechea teză moștenită de la omul cavernelor este încă vie, are pui, femei și bărbați deopotrivă.

Are pui în toată Europa modernă, o Europă cu pretenții de civism, o Europă care a născut tratate pentru promovarea și apărarea drepturilor omului, o Europă care se vrea socială.

Raportul este concludent. Lumea în care trăim este deformată, rău de tot. A picat însă, a picat pentru că i-au lipsit 10 voturi.

Au votat pentru raport, din partea europarlamentarilor români cei din PNL, PSD și PC. Au votat împotriva raportului cei din PRM, PDL și UDMR. Unii europarlamentari români au lipsit, alții nu au votat sau s-au abținut.

Au votat "împotrivă":

- Vadim Tudor, Dan Zamfirescu (PRM – neafiliaţi). 

- Elena Băsescu, Sebastian Bodu, Petru Luhan, Monica Macovei, Jean Marinescu, Lucian Niculescu, Theodor Stolojan (PDL – PPE). 

- Iuliu Winkler, Csaba Sogor, Iosif Matula (UDMR – PPE). 

- Laszlo Tokes (PPE).

S-a votat politic. Dreapta „europeană” adunată în PPE dar și alte făcături politice extremiste, au votat împotriva recunoașterii egalității între bărbați și femei. Creștin-democrația vrea femeia la cratiță, vrea femeia „om de rangul II”, vrea femeia slugă. Extremiștii vor la fel.

Ce vom vota la europarlamentare ? Pe liberali sau pe oamenii cavernelor ? Nu mă refer la social-democrați și susținătorii lor, ei au electoratul lor, mă refer la cei care se declară liberali însă votează cu PDL sau cu scursurile băsesciene. Este evident că pe dreapta, în țară, îi avem pe liberali însă îi avem și pe oamenii cavernelor. Cum, vorba aia, corb la corb nu-și scoate ochii, vom vedea câți români preferă cavernele și câți preferă libertatea reală, după voturile ce vor fi date.

Mă gândesc la faptul că de 1 martie, popularii europeni din România au oferit femeilor flori și cadouri, de 8 martie le-au copleșit cu prețuirea lor ca pe 12 martie să nu accepte că între femei și bărbați se poate pune semnul egalității ! Sinistru.

Niciun comentariu: