sâmbătă, 22 martie 2014

Prostie și ticăloșie la superlativ.

Postul lui Dan Voiculescu este unul comercial. De știri, însă comercial. Problema lui este însă aceea că el nu mai adună și comunică „știri” ci le colportează. A devenit un post Tv de știri care „produce” știri. A devenit, de fapt, un post Tv de propagandă politică.

Difuzând știri modificate, nu mai este o televiziune de informare. Nu mai este o instituție de presă, așa cum a fost înscrisă la înființare. Este ca o gazetă de perete a Partidului Conservator. Partid care este, la rândul lui, altceva decât ar trebui să fie. Nu este un partid în sensul real al cuvântului pentru că nu a ieșit în fața electoratului pentru a fi confirmat. S-a înființat, a lucrat și este un grup de interese care a găsit în mediul politic o sursă de bani. Partidul Conservator a ajuns să fie confundat cu postul de televiziune Antena 3. Mai mult, în foarte rarele ieșiri publice ale „politicienilor” conservatori aceștia nu comunică decât ceea ce „jurnaliștii” de la Antena 3 au comunicat anterior. Înclin să cred că persoanele care lucrează la Antena 3 formează, de fapt, strucurile de decizie politice ale Partidului Conservator.

Antena 3 nu mai este credibilă. Mă îngrijorează, fără a mă surprinde, numărul relativ mare al celor care urmăresc programele acestui post specializat în deformarea informațiilor. Îi pun deoparte pe cei care urmăresc emisiunile critic. Nu sunt telespectatori ai Antena 3. Fac parte din altă categorie. Aceștia urmăresc la fel de atent și alte posturi Tv precum și presa, fie tipărită, fie în format electronic. Ceilalți însă sunt suficient de mulți încât să îmi pun întrebări cu privire la educația lor, la instruirea lor, la idealurile lor. Ajung, de voie de nevoie la concluzia că sunt persoane de o calitate îndoielnică. Este ciudat și faptul că cei care urmăresc Antena 3 nu sunt și votanți ai Partidului Conservator. Pentru că PC nu s-a dus în fața electoratului singur de ani buni, nici nu știu care ar fi electoratul acestui partid. Scăderea severă a numărului de telespectatori ai Antenei 3 după destrămarea USL și începerea atacurilor Antenei 3 asupra PNL, îmi arată că acei telespectatori pierduți erau simpatizanți ai PNL. Nu este exclus ca restul să fie simpatizanți ai PSD sau persoane care îl detestă pe Traian Băsescu. Dacă stau să mă gândesc și la modul în care își țin emisiunile moderatorii Antenei 3 chiar am această convingere.

Mihai Gâdea se folosește de tehnici religioase de influențare a psihicului auditoriului. Ține predici ca la biserică. Nu spune „Amin”, nu își face cruci însă nu m-ar mira să aflu că o parte a telespectatorilor lui Gâdea își fac cruci după câte o tiradă a ipochimenului sau nu spun „Amin”. Mircea Badea se adresează „miștocarilor”, celor care simt o satisfacție în bălăcărirea unora sau altora. Stoiceasca mai are puțin și ne duce la plenarele fostului Partid Comunist. Grecu ne duce în mahala, printre tarabele țațelor pornite să facă politica înaltă. Ici colo mai apare câte un moderator care se vrea serios, cum ar fi Ursu însă este prea puțin din moment ce apare și la Gâdea alături de Ciuvică și alte figuri de coșmar.

Acum fac o campanie ticăloasă. Se folosesc de un om deosebit, Mircea Diaconu, aflat în dificultate din cauza unei greșeli personale, comisă cu ani în urmă. Nu a făcut pasul în lateral din funcția de director la teatrul „Nottara” după ce a ajuns senator. ANI a profitat și a obținut o decizie definitivă și irevocabilă de incompatibilitate la ICCJ. Potrivit legi și interpretării dată de ANI, MD are o interdicție legală de a mai ocupa o funcție similară în următorii 3 ani de la data constatării incompatibilității. Din moment ce este o sancțiune legală, nu mai poate fi vorba despre o încălcare a unui drept. Este o prevedere constituțională care permite suspendarea unui drept pentru o perioadă limitată de timp. Art. 53 - Restrângerea unor drepturi și libertăți.

Prin acțiunea de „promovare” a candidaturii lui MD, Antena 3 atacă, neagă prevederile legii în materie însă ce este mai grav, susține nerespectarea Constituției prin ideea că lui MD i se încalcă un drept. Tocmai Antena 3 care și-a făcut un titlu de glorie din a scoate în evidență, zi de zi, încălcările prevederilor constituționale de către Traian Băsescu. Acțiunile Antenei 3 sunt și prostești și ticăloase. Antena 3 nu apără o nedreptate făcută omului, actorului, politicianului Mircea Diaconu, instigă la comiterea unor nedreptăți asupra tuturor celorlalți cetățeni ai României prin negarea unor convenții sociale, cum sunt Constituție și legile, construite tocmai pentru a asigura un echilibru social și egalitatea între cetățeni. Campania Antena 3 îl culpabilizează și pe Mircea Diaconu atât față de toți cetățenii țării cât și față de partidul în care a funcționat, partid care a devenit prin campania Antena 3 „vinovat” pentru că nu l-a susținut pe MD în acțiunile lui de încălcare a Constituției și legilor țării.

În „Cotidianul” este un material bun cu privire la Antena 3 și campania acestei gazete de perete Voiculesciene „în sprijinul” lui MD.

Alta era situația dacă Antena 3 aborda altfel problema. MD vrea să obțină o clarificare judiciară a prevederilor legale privind suspendarea unor drepturi în urma constatării stării de incompatibilitate. Alegerile europarlamentare pot fi un bun prilej pentru a obține o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă specială în timp scurt. Antena 3 ar deschide o acțiune de sprijinire fără însă a nega legea și Constituția. Din prostie și ticăloșie, Antena 3 a ales să compromită Constituția, legile țării iar în final îl va compromite și pe Mircea Diaconu, ca om. Păcat. Toate astea pentru a lovi mediatic în PNL și Crin Antonescu care au devenit adversari ai PSD și PC.

Antena 3 comite astfel de fapte reprobabile iar cei din PSD și PC își freacă mâinile de bucurie. Trist. Este foarte trist pentru că de au o astfel de mentalitate, atunci Constituția și legile țării sunt în pericol. Cu atât mai mult cu cât PSD și PC ne guvernează !

Niciun comentariu: