duminică, 23 martie 2014

Ciudată opoziție a Armatei Ucrainei !

Agerpres: „Navele ucrainene atacate primiseră ordinul să deschidă focul, dar nu au făcut-o”.

Situația din Crimeea este complexă. Știți că în ultimele zile navele au fost blocate și apoi preluate (de ruși), în ciuda faptului că toți comandanții au primit ordinul să folosească armamentul din dotare” a declarat ministrul apărării Ucrainei, Igor Teniuk.

În fapt, comandanții navelor militare ucrainene au trădat. Majoritatea lor. Au predat navele Armatei Ruse. Puțini sunt comandanții care s-au opus și au păstrat navele militare ucrainene pentru apărarea Ucrainei.

De ce au trădat ? Pentru că aveau familiile la țărm, pentru că familiile lor erau la cheremul bandelor de demenți care grăbeau ocuparea Crimeii de către Rusia. Comandanților ucraineni le-a fost teamă pentru familiile lor, nu este exclus ca acei comandanți să fi acceptat întoarcerea Crimeii la Rusia ... Este evident că Ucraina a avut o armată doar pe hârtie. Pentru că realitatea din teren ne arată că Armata Ucrainei nu are capacitatea de a duce o acțiune de luptă.

Comunicatele belicoase ale guvernului Ucrainei au fost de fațadă. Au vrut să încurajeze populația dar ne-a dezinformat pe noi, străinii care am urmărit evenimentele și am crezut că Ucraina va dovedi că este capabilă să își apere interesele. Ei bine, nu. Ucraina nu este capabilă. Ucraina va deveni un sac fără fund dacă nu vom ști precis ce este capabilă să facă. Nu este exclus ca actuala conducere să nu fie capabilă să facă ce a promis statelor membre UE de la care va primi ajutoare financiare.

Să vedem cine va câștiga la alegerile viitoare. Până atunci, Ucraina nu este credibilă. O țară incapabilă să se apere, nu să câștige un război, să se apere pur și simplu, să se opună invadatorului, nu este o țară credibilă.

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

Romania plecand din Moldova 1940.

Crăciun Florin spunea...

Da.