luni, 3 martie 2014

Prin acceptarea UDMR la guvernare, Ungaria devine statul suzeran față de România !

SUZERÁN, -Ă, suzerani, -e, s. m., adj. 1. S. m. (în Evul Mediu) Mare senior de care depindeau alți seniori, ca urmare a relațiilor de suzeranitate. 2. Adj. (Despre state) Care exercita autoritatea asupra unui stat mai slab, amestecându-se în politica internă a acestuia și impunându-i anumite obligații politice și financiare. — Din fr. suzerain.
Sursa: DEX '09 (2009)

UDMR este o uniune de formațiuni politice formate pe criteriul apartenenței la etnia maghiară. Mare parte, dacă nu toți politicienii maghiari din UDMR au și cetățenie maghiară, cerută de ei la deplina maturitate, prestând jurământul de credință față de statul ungar.

Acceptând UDMR la guvernare, oferind funcții și demnități publice cetățenilor statului maghiar, Partidul Social Democrat pune România în inferioritate față de Ungaria, guvernul român devenind, astfel, o anexă a guvernului ungar. În cel mai deplin înțeles al definiției de mai sus din DEX. Statul ungar va controla România prin miniștrii maghiari din Guvernul României.

Partenerul PSD, UNPR este format, în mare parte, din foști ofițeri ai Armatei României. Ca militar îi voi judeca cu maximă asprime. Participarea lor la această formulă de guvernare este un act de înaltă trădare. Îi pot înțelege pe civili, nu toți au noțiunea de onoare națională, nu pot accepta însă de la militari un astfel de comportament. Iar generalul izmenelor Gabriel Oprea poate face ceva pe stele alea de general primite pentru trădările succesive în plan politic.

Este timpul radicalizării. Alături, în Ucraina, un viceamiral și-a trădat țara trecând în slujba Rusiei. Aici, la noi, gl. Oprea și partenerii lui politici trădează România subordonând-o intereselor Ungariei. Nu se mai poate.

Niciun comentariu: