vineri, 21 martie 2014

PSD poate să scadă la europarlamentare dacă se prezintă la vot mai mulți alegători !

Cu ocazia unui interviu dat „Evenimentului Zilei”, Marian Petrache a pronosticat că o prezență mai mare la vot a populației va duce la scăderea procentului pe care îl va obține PSD.

Nu credeţi că PSD are capacitate foarte mare de mobilizare?

- Cea mai mare. PSD are un număr de votanţi, depinde la ce se raportează acel număr de votanţi. Dacă şi celelalte partide îşi aduc oamenii la vot nu au cum să ia peste 40%. Niciodată PNL nu s-a mobilizat bine la europarlamentare. De data asta, PNL are toate motivele să fie foarte bine mobilizat şi să ne aducem şi noi măcar 90% din cei care au intenţia să ne voteze”.

Eu sunt convins că dacă toate partidele își aduc oamenii la vot iar campania electorală are succes cu chemarea oamenilor la urne, vom avea surprize mai mult decât plăcute.

PSD nu va ajunge la 40%, fără să mai vorbim de ținta lor de 50%. Fără să mai vorbim de 48% cât au acum în diferite sondaje. Eu înclin să cred că o participare majoră la vot duce PSD undeva spre 30%.

O altă consecință va fi procentajul UDMR. Nu este exclus ca UDMR să ia sub 5%, poate chiar 4%. Nu este exclus ca UDMR să nu prindă nici un europarlamentar !

Pe partea drepată a eșicherului politic, o prezență mai mare la vot poate sancționa toate partidulețele care intoxică mediul politic. Cum ar fi PNȚ-CD Pavelescu sau Forța Civică. PDL și PMP își vor împărți voturile fără însă a avea un viitor împreună, pe termen scurt.

Cea mai bună strategie este să stimulăm venirea la vot a cât mai multor oameni. Doar așa poate fi împiedicat PSD să acapareze toată puterea în România.

Un comentariu:

marco spunea...

Situatia nu-i chiar frumoasa, dar nici tragica, dreapta poate strange 40% din voturi, iar electoratul udmr mereu a votat un candidat al dreptei.

Alt aspect ar fi ca psd pana acum practic nu a avut opozitie in strada. uitati-va la Blaga, mai multa opozitia facea Neamtu de unul singur decat juma de pdl.

Nu prea exista pe net. crimele comunistilor, sau daca exista sunt insuficient de putine locuri. Tot mai multi tineri incep sa cocheteze cu idei de stanga.