duminică, 2 martie 2014

Un militar trădează în Ucraina ! Oribil gest.

Amiralul Denis Berezovski, comandantul Forțelor Navale Ucrainene, a anunțat că se supune ordinelor autorităților pro-ruse din Crimeea.

Este un act de înaltă trădare. Este oribil. Bănuiesc că amiralul este rus. Este fost militar rus care a rămas în Crimeea, în componența Ucrainei la fel ca mulți alți ruși care nu au dorit sau nu au avut unde să plece. În condițiile agresiunii rusești asupra Ucrainei, amiralul a trecut de partea rușilor. ce este mai grav, este faptul că el s-a supus unei autorități nerecunoscute de puterea centrală a Ucrainei.

Situația asta mă duce iar cu gândul la noi, la prevederile Constituției României care impune cetățenia română pentru cei care ocupă funcții și demnități publice. Nu poți fi fidel unei țări din moment ce ești cetățean și al altei țări. Cum avem situația parlamentarilor UDMR care sunt și cetățeni ai Ungariei. Probabil că mai sunt cetățeni români în funcții publice care au și cetățenia altor state.

Exemplul sinistru din Ucraina va trebui să ne trezească la realitate. Nu poți pune supusul unei alte țări în funcții și demnități din propria țară. Nu poți pentru că istoria ne arată că aceștia vor putea trăda la cel mai profitabil moment. Mai mult, punând în funcții și demnități publice cetățenii altei țări nu este exclus ca aceștia să servească interesele țării care i-a acordat cealaltă cetățenie. Iar cu privire la UDMR este evident că mă gândesc la distrugerea sistemului sanitar sub guvernarea Boc prin închiderea spitalelor astfel că informația ulterioară potrivit căreia niște ong-uri maghiare racolează medici și asistente din România pentru sistemul de sănătate din Ungaria capătă o altă însemnătate. Și mai sunt bănuieli care se chinuie să se afirme sau infirme.

5 comentarii:

ADRIAN spunea...

Cum am spus si la postarea anterioara, concluzia cu cetatenia este gresita. Exemplu: Arnold Shwarzenegger a fost guvernator al Californiei in timp ce este si cetatean austriac. Iar Pacepa nu cred ca era ungur. Si nici Petru Groza sau Mihail Sadoveanu. Tine de caracter sau de conjunctura politica si nu de cetatenie.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Judeci greșit. Complet. Pur și simplu accepți actul de trădare națională.

Amiralul ucrainean a distrus sistemul de apărare al țării sale și la pus la dispoziția agresorului rus.

Și în postarea mea anterioară am punctat faptul că o persoană cu două cetățenii se obligă să fie fidel fiecărei țări a cărei cetățenie o are. Dacă devine demnitar al uneia dintre țări, înseamnă că este pregătit să acționeze chiar împotriva celeilalte țări a cărei cetățenie o are. Dar este așa ? Nu. Va căuta să împiedice țara al cărei demnitar a devenit să lucreze împotriva celeilalte țări din poziția de demnitate publică pe care o are.

Eu nu sunt de acord ca persoana cu dublă cetățenie să aibă funcții și demnități ale statului român pentru că statul meu va fi în pericol să nu își poată îndeplini obligațiile față de mine.

ADRIAN spunea...

Cum adica accept actul de tradare national !??? De unde rezulta asta din ce am spus? Am vrut doar sa arat ca cetatenia romana nu i-a impiedicat pe aia sa tradeze asa cum originea de pe alte meleaguri si duba cetatenie nu i-a impiedicat pe unii straini sa fie mai romani decat multi dintre romani. Si, oricum, ori suntem europeni ori nu mai suntem ? - ca sa parafrazez un clasic in viata

ADRIAN spunea...

"Alături de partidele de la guvernare, o trădare a intereselor naţionale moldoveneşti au înfăptuit-o membrii Curţii Constituţionale. Special am menţionat – interesele naţionale moldoveneşti, fiindcă există şi alte interese naţionale – româneşti. Pe acestea din urmă membrii Curţii Constituţionale le-au respectat. Ei toţi sunt cetăţeni români. Ei au jurat devotament statului român. Aceşti membri ai Curţii Constituţionale slujesc, de fapt, statul român. Iată la ce a dus avansarea în posturi a persoanelor cu două cetăţenii. Cînd au avut de ales între interesele României şi ale Republicii Moldova, membrii CC au ales să reprezinte interesele României." Citat din Igor Dodon, comunist din RM.

Crăciun Florin spunea...

Pe undeva, Dodon confirmă ceea ce eu afirm. Dubla cetățenie duce la favorizarea altui stat decât a celui căruia îi aparții. Numai că Dodon s-a pronunțat asupra unei controverse interne a R. Moldova cu privire la limbă. Iar judecătorii lor au ales varianta prezentată de Academia de Științe a R. Moldova, nu au făcut un favor statului român.