joi, 12 iunie 2014

Ultima zvârcolire pontisto-tăricenistă. Lansarea unui eșec politic.

Acum văd mai bine imaginea capturată. Este cam „șui” băiatul. După cum îi este și mintea.

Mai zilele trecute mi-am șoptit în barbă să nu mă mai ocup de can-can-uri. Ce fac acum, este dovada că nu mă țin de cuvânt.

Nevasta, supărată foc, este cauza scrierii. L-a văzut pe prof. Daniel Barbu vorbind la întrunirea respectivă. Am fost luat pe sus, băgat la „mașina de spălat” morală și acuzat de toate cele. Are dreptate. A dat votul pentru USL și pentru candidatul la Senat Daniel Barbu pentru că era în PNL și era prezentat ca unul dintre intelectualii de frunte atrași în partid. Nu i-a dat votul pentru ca acum să se ducă în gașca lui Tăriceanu. Eh, femeile, sunt mai decise în apărarea pozițiilor pe care le adoptă la un moment dat.

Poziția PNL este prezentată de Cristina Pocora (aici). Este normal să vedem scopul inițiativei lui Tăriceanu și să nu punem accent pe gargara cu pioneze din poveștile politice ale participanților. În esența lui, actul „politic” de azi prezentat cu mare pompă de Antena 3 și RTV, dar și de către ceilalți, este ce sintetizează Cristina Pocora: „Anunţul construcţiei unei aşa-zise iniţiative care să reformeze liberalismul nu este altceva decât o nouă rată a trădării, plătită conştiincios PSD de către domnul Călin Popescu-Tăriceanu, în contul funcţiei de preşedinte al Senatului, oferită de partidul-stat. Este, de asemenea, o încercare disperată a lui Victor Ponta de a opri unificarea dreptei, proces care, prin rapiditatea şi seriozitatea sa, dă adevărate coşmaruri socialiştilor în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale”. Simplu. Adevărat.

Dacă ținem cont și de cele declarate de Chițoiu presei (aici), nici nu mai trebuie nu știu ce efort de gândire:

Daca la Congresul PNL din 28-29 iunie se ia decizia sa mearga cu PDL si sa se alature PPE, vom fi in afara PNL si infiintam alt partid, pentru ca nu mai impartasim principiile si valorile care vor fi adoptate la Congresul din 28-29 iunie. Daca vom reusi sa convingem majoritatea liberala sa pastram identitatea liberala si valorile la care noi tinem, atunci nu mai iesim din PNL”.

„Peste 200 de alesi locali, primari, consilieri judeteni si consilieri locali fac parte din acest grup de initiativa. Nu s-au alaturat unui nou partid pentru ca nu este constituit deocamdata. Credem ca dupa Congres majoritatea alesilor locali si membri PNL vor impartasi parerile si principiile noastre”.

Este mai mult decât clar. Sarcina lui Tăriceanu stabilită de PSD este fie să „cucerească” PNL fie să-l rupă. Chițoiu, ca un contabil ce se află, este abrupt. Dacă nu luăm partidul, facem altul. Scopul final este păstrarea funcției de Președinte al Senatului pentru Tăriceanu și funcții în administrația publică centrală și locală pentru cei care îl însoțesc pe Tăriceanu. Cât despre cei „200 aleși locali membri ai inițiativei” - primari, consilieri județeni și locali - să acceptăm fără nici o ezitare vorba onorabilului Mircea Ionescu-Quintus : „200 de alesi locali nu reprezinta mai nimic”.

Plecând de la declarația lui Chițoiu, mai avem de așteptat până după Congres. După cum „curg apele”, la Congres se va aproba fuziunea cu PDL, trecerea la familia popularilor europeni (PPE) și alegerea unui singur candidat comun pentru prezidențiale după o evaluare a candidaților PNL și PDL. Până la Congres, PSD va comite acte de presiune asupra aleșilor locali ai PNL în vederea susținerii inițiativei lui Tăriceanu. Pentru consilierii locali și județeni favorabili inițiativei situația nu este roză. Vor fi demiși din PNL și își vor pierde locurile în consiliile locale. Le vor pierde și dacă vor vota în favoarea inițiativelor PSD. Primarii PNL care susțin inițiativa se împart în două. Cei care au consilii locale majoritare cu PSD pot face jocul pentru Tăriceanu. Cei care însă au în față consilii locale cu majoritate PNL-PDL fie se repliază fie vor fi obligați să aplice programul impus de consiliul local majoritar. Nasol.

Nu pot trece cu vederea o ipocrizie maximă a lui Tăriceanu. S-a referit la numărul celor care au votat pentru PNL la alegerile europarlamentare. Peste 800 mii. I-a confiscat și pe aceștia așa cum a confiscat Senatul. S-a pus în fața acestor alegători afirmând cu tupeu de neegalat că el le reprezintă interesele cu această inițiativă. Mare porc. Dar mare de tot. El, Călin Popescu Tăriceanu este cel care a văduvit PNL de un număr apreciabil de voturi, toate plecate către PSD (sunt sigur că și el a votat tot PSD). Mai mult, mai toți cei care îl însoțesc, chipurile, nu au făcut campanie pentru PNL la aceste alegeri. Ba, dacă este să îmi ascult „inima”, cred că au făcut campanie anti-PNL cu dorința aprigă de a provoca demisia sau demiterea lui Crin Antonescu. Cei peste 800 mii de votanți PNL au dorit să împlinească speranțele lui Crin Antonescu de a obține pentru PNL peste 20% din voturi astfel încât procesele politice viitoare (unificarea dreptei, în primul rând) să pună PNL într-o poziție mult mai avantajoasă. De forță. Este inadmisibil ca acești așa ziși liberali care au lucrat până mai ieri pentru slăbirea PNL și la aservirea lui intereselor PSD să își propună „salvarea” lui !

PNL nu se va rupe. Curățirea PNL de gruparea Tăriceanu nu este rupere. Este o curățenie necesară.

Captura de la Antena 3 are un enunț de groază. Nu o să pot dormi la gândul că Băsescu își vede planurile date peste cap de inițiativa lui Tăriceanu. Ce are sula cu prefectura ?!

Ba eu cred că mișcarea asta a lui Tăriceanu este chiar pe sufletul lui Băsescu. Așa cum este și pentru suflețelul coabitantului Ponta. Dacă ar avea forță, mișcarea lui Tăriceanu ar salva și pe cei din PSD de un adversar politic puternic, ar salva și PMP-ul care se tot destramă din cauza unificării dreptei, unificare între PNL și PDL.

Agentura de propagandă PSD-istă devine și băsistă. ca între „coabitanți”.

5 comentarii:

Anonim spunea...

sebastian ghita l-a manevrat pe tariceanu inca din 2013.pur si simplu ghita vrea sa controleze pnl-ul

Crăciun Florin spunea...

Posibil. A găsit tăntălăul perfect.

ADRIAN spunea...

Eu zic ca e game over in orice situatie. Lose-lose. Pentru ca aia care voiau sa inghita PNL in 2009 si care au starnit manie si opozitie la Bas in PNL, sunt acum de fapt in PNL, ca unii descinsi in fapt de noapte din Calul Troian, deschizand portile celor impotriva carora erau vehement, pe buna dreptate: Macovei, Boc, Stolojan, tradatori precum Predoiu si alti onorabili domni. Au castigat cartitele basiste, game over. Daca nu castiga, reiese oricum ca au voci astia precum Chitoiu, neasteptat de neonorabilul domn Tariceanu, lucratorul de dinauntru catre deschiderea usilor in fapt de noapte din burta altui cal Troian, PSD - Radu Stroe (la votul odios in parlament impotriva reveniri la finantarea monumentelor din fondurile loteriei numai Stroe a votat contra partiduli si ca PSD, Orban s-a abtinut). La care se adauga si multi fripturisti sau inexplicabile vedete precum primarul meu zero barat in patru - Manescu. Game over. Asa mi se pare, oricat de onorabil e prezentat acum Crin Antonescu, el tot o lovitura pe la spate a aplicat. Loveste si fugi. Alt game over, deceptie tip Mona Musca ... Cred,prin urmare, ca partidul se alatura PNTcd in drumul spre gloria cartii de istorie.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Văd că te alături „bocitoarelor” care văd dispariția PNL. Din întâmplare, cei care „plâng” dispariția PNL sunt mai degrabă adversarii politici. Interesant.

Tăriceanu a adunat în jurul lui persoane care în PNL nu au o imagine bună. Sunt nemulțumiții care nu au mai primit funcții publice și politice. Sunt respinși de propriile organizații pentru că nu s-au implicat în viața organizațiilor.

Dacă faci excepție de anumite persoane, vei observa că fuziunea dintre PNL și PDL (sub sigla PNL !) aduce împreună câteva sute de mii de oameni care până acum au fost adversari politici. Cu idei politice asemănătoare. O risipă. După fuziune, PSD nu va mai avea în față două partide care se luptă între ele ci un singur partid cu care va trebui să se lupte. Eu sper ca fuziunea să aducă în prim-plan experiența pozitivă a fiecăruia. În plus, PNL va câștiga enorm la capitolul organizare și mobilizare unde cei din PDL sunt evident mai buni.

PNL nu dispare, Adrian, PNL se dezvoltă.

ADRIAN spunea...

De ce trebuie ca intotdeauna cei care nu sunt cu noi sa fie impotriva noastra? Nu sunt niciun adversar sunt un vesnic potential votant care de fiecare data e luat la misto de cei pe care ar vrea sa-i voteze, atata tot. Nu plang deloc, constat ceva si comunic impresia mea. Nu-mi mai place Tariceanu din acelasi motiv pentru care nu-mi mai place Antonescu. Despre Barbu am spus mai apasat unele lucruri mai din timp, cand altii il mangaiau pe crestet si spuneau ca ce bun e. Motive destul de apropiate pentru care nu am nici cea mai mica incredere in Ponta sau pentru care il cam urasc pe Basescu. Cam toti au senzatia ca ma pot lua de prost si se pot usura pe mine. Ei bine, mie nu-mi place asta si am constatat la ultimele alegeri ca sunt extrem de multi carora nu le place asta. Adica, dupa cum am mai spus, asa interpretez eu cele 13 % compuse din Mircea Diaconu si voturile anulate, o suparare. Nu dau doi bani sub sigla sub care se ascund niste serpi pe care am cautat sa-i strivesc iar ei stau acum la panda sa ma muste.