joi, 19 iunie 2014

Traian Băsescu în lacrimi. Fratele, Mircea, a aruncat un hârdău cu rahat în capul familiei.

Azi, 13.30. Traian Băsescu la Cotroceni are o reacție la dezvăluirile presei cu privire la activitățile ilegale ale fratelui său, Mircea Băsescu.

În esență, Traian Băsescu concluzionează: „Vă asigur că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg consolidarea justiţiei” (aici).

Figura lui spune multe. Nu are ce face. Trebuie să își salveze pielea, pe de o parte și „domnia” pe de alta. Speră ca fratele lui să aibă dreptate însă nu are siguranța „dreptății”. Lasă Justiției mână liberă. Nu mai poate interveni. Nu mai are timp. Domnia îi este pe sfârșite. Nu mai constituie o tentație, nici pentru acei magistrați care vor o funcție mai mare, o instanță mai importantă, o sinecură pe ici-colo ... Bașca faptul că o implicare a lui pune în pericol pe termen lung restul familiei. Nu știe ce va urma. Nu mai are siguranța zilei de mâine. Nu știe ce va urma pentru el. Pentru că și el este implicat în mai multe cauze penale care așteaptă terminarea mandatului său pentru a putea fi începute, reluate, finalizate. Nu știe ce au de gând adversarii lui. Mare lucru de nu cumva se vor depune alte plângeri penale împotriva lui pe care nu le-a prevăzut.

La B1Tv se încearcă, chiar în aceste momente, spălarea „domniei” lui Băsescu și a lui, cumva. B1Tv va intra la concurență cu Antena 3 și România Tv într-o campanie pro și contra Traian Băsescu. La fel Evenimentul Zilei. Se pare că Elena Udrea care deține controlul asupra presei băsiste va încerca să facă tot ce este posibil pentru a atenua impactul murdăriilor lui Mircea Băsescu asupra lui Traian Băsescu. Are un interes maxim. Partidul Mișcarea Populară pe care l-a primit cadou de la Băsescu are ca obiectiv politic continuarea politicilor lui Traian Băsescu și menținerea acestuia în prim-planul politicii românești. Dacă Traian Băsescu pică, PMP se duce de râpă. Dispare.

Dimineață, Mircea Băsescu a făcut primul pas. A dat un comunicat prin care încearcă să îl scoată pe fratele său, Traian Băsescu, din cauză (aici). Al doilea pas, în ton cu comunicatul lui Mircea Băsescu, l-a făcut Traian Băsescu. Mare parte din discursul lui a fost axat pe neimplicarea lui în afacerea murdară, de trafic de influență, prezentată de presă. Este evident că cei doi frați și-au jucat rolul convenit în noaptea ce a trecut. Este evident, din discursul lui Traian Băsescu că acesta îl crede vinovat pe fratele său pentru că altfel nu se justifică esența discursului.

Unii îi cer demisia. Este posibil să și-o dea. La fel de posibil este să încerce să își termine mandatul. Cu toate garanțiile lui date în discurs, cu toate chemările lui către polițiști, procurori și judecători, de va apare ceva dubios în cauză, va fi obligat să își dea demisia.

Urât se mai termină „domnia” lui Traian Băsescu. Nu este învins de politic, este învins de murdăria din propria familie. Mare lucru de nu vor mai apare murdării comise de membrii familiei, fratele Mircea fiind, se pare, un „expert în murdării”.

Niciun comentariu: