miercuri, 25 iunie 2014

Declarația PNL privind demisia lui Traian Băsescu. De acord.

Parlamentarii PNL au o altă declarație politică prin care cer demisia lui Traian Băsescu. Nu ocolesc nici ei rezultatul votului la referendumul din 2012 însă nu este atât de slabă ca tâmpenia încropită de Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, chiar dacă declarația politică a liberalilor nu va fi asumată de Tăriceanu și PSD, liberalii vor vota pentru demisia lui Traian Băsescu ca act politic.

Senatorul Puiu Hașotti a prezentat presei poziția parlamentarilor liberali:

PNL cere demisia de onoare a domnului preşedinte Traian Băsescu. 

Nu este o decizie de moment generată de iniţiativele lui Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu, ei neavând ţinuta morală şi statutul în raport cu justiţia să ceară PNL o atitudine faţă de grava situaţie în care a fost adusă România de familia preşedintelui Traian Băsescu şi dosarele ei penale

Îi cerem demisia de onoare domnului Traian Băsescu pentru că suntem consecvenţi cu milioanele de români care ştiu cine este acesta şi s-au exprimat prin vot răspunzând la întrebarea: «Merită Traian Băsescu să fie preşedinte al României, sau nu?» 

Îi cerem demisia pentru că ţara nu poate fi reprezentată în Europa şi în lume de un astfel de preşedinte, cu un astfel de dosar penal în care sunt subiecţi fratele şi ginerele domniei sale. 

Politica externă şi imaginea României trebuie să fie apărate şi reprezentate cu demnitate, iar domnul Traian Băsescu nu mai este, în opinia PNL, cel îndreptăţit moral şi politic să o facă

Iată de ce, dincolo de orice conjunctură de moment, PNL a decis să ceară demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu”.

Este evident că Tăriceanu și Ponta plus parlamentarii care îi însoțesc nu vor admite o astfel de declarație. Nu știu dacă vor prelua din ea. Este de observat faptul că PNL dă o declarație de sine stătătoare în care este evidențiată „ținuta morală și statutul în raport cu Justiția” ale inițiatorilor declarației politice tăriceniste, Tăriceanu și Ponta, persoane care ar trebui să îl însoțească pe Traian Băsescu într-un eventual demers al demisiei, fiind la fel de imorale față de funcțiile de demnitate pe care le dețin.

În esență, PNL scoate în evidență aspectul moral și special al poziției Președintelui României, Traian Băsescu, aflat în mijlocul unui scandal public generat de rudele sale acuzate de acte de corupție și abuzuri. Nu este un atac asupra persoanei ci o poziție de apărare a instituției Președintele României, instituție care nu mai poate avea în frunte o persoană ca Traian Băsescu.

Sunt de acord cu declarația politică a PNL.

Un comentariu:

ADRIAN spunea...

oricum ar fi, a lu' Tariceanu, a lu' Hasotti, tot prostie este. Pentru ca pe Bas o sa-l doara in cot si, bineinteles, n-o sa demisioneze. N-a demisionat el dupa 7,4 milioane de cereri, daramite la cererea unora pe care ii numeste in toate felurile. Si e trist pentru ca este umilitor pentru parlament sa vada cum i se ... in cap jigodia de la Cotroceni. Niste rahati fara oua. Trebuia sa-l suspende din nou de cand cu tricoul PMP nu sa-i ceara demisia. Umilitor, penibil, de curtea scolii.