vineri, 13 iunie 2014

Rusia lucrează în Ucraina pe ascuns.

În Ucraina, rușii duc lupte evitând expunerea directă. Este absolut anormală situația din estul Ucrainei. Cât timp forțele teroriste pro-ruse au deținut controlul asupra frontierei cu Rusia pe o distanță de 100 km, nu se știe ce s-a întâmplat. Din informațiile ajunse la presă se pot trage însă niște concluzii.

Din ziarul „Timpul” din Moldova (aici) preiau următorul text: „(UPDATE 10.43) Militarii ucraineni au distrus două tancuri care au fost aduse din Rusia pentru a-i ajuta pe teroriști. Ostaşii subordaţi Kievului au lichidat trei blindate, două camioane cu terorişti şi muniţie şi două vehicule cu mitraliere de calibru mare. "La frontiera cu Rusia, forţele Operaţiunii Antitero au capturat trei coloane auto care veneau din Rusia. Acestea transportau amuniţie şi armament destinate teroriştilor", a remarcat directorul Centrului de studii politice şi militare, anunță expertul militar ucrainean Dmitri Tîmciuk”.

În imaginea care circulă pe internet, este un tanc T-72 distrus . Este posibil să fie unul din cele 3 tancuri venite peste frontiera cu Ucraina din Rusia distruse de armata ucraineană.

NATO a luat la cunoștință despre eveniment și are o reacție prin Secretarul său general, Anders Fogh Rasmussen :

Sunt îngrijorat de informațiile potrivit cărora grupuri înarmate proruse achiziționează armament greu din Rusia, inclusiv tancuri rusești”, a declarat Anders Fogh Rasmussen într-un comunicat.

„Există informații că tancuri rusești și alte vehicule blindate ar fi trecut granița în estul Ucrainei. Dacă aceste informații se confirmă, acest lucru ar reprezenta o escaladare gravă a crizei din estul Ucrainei”.

În analiza informației trebuie să ținem cont de niște aspecte care au o greutate aparte.

Armamentul. Nu orice armament. Vorbim despre tancuri T-72, vorbim despre artilerie reactivă, vorbim despre armament greu de infanterie și muniția aferentă acestuia. Vorbim despre transportul lor (logistică militară). Nimeni nu va admite ideea că în Rusia se poate cumpăra la piață tancuri cu muniția aferentă și toate celelalte. Acestea au plecat de undeva. Au plecat dintr-o unitate militară. Cineva a aprobat „vânzarea” lor către teroriștii pro-ruși care activează în Ucraina. Nu mai spun despre faptul că tancurile au venit cu echipajele lor, persoane care au declarat că vor să sprijine pe teroriști.

Acest armament a trecut frontiera dintre Rusia și Ucraina. În afară de faptul că s-au deplasat pe teritoriul Rusiei până la frontieră, că au avut asigurată alimentarea cu combustibilul necesar deplasării, au trecut frontiera cu acordul serviciului de grăniceri și a celui vamal al Rusiei. Serviciul vamal ține de ministerul de finanțe. Serviciul de grăniceri ține de ... securitatea statului ! Având în vedere această particularitate, înseamnă că trecerea tancurilor peste frontieră și a celorlalte arme a avut acordul lui Vladimir Putin, securitatea statului în Rusia îi este direct subordonată !

Rusia nu face cadouri. Cineva a plătit. A plătit cineva interesat. Mă duce gândul la fostul Președinte al Ucrainei, Ianukovici, care a plecat cu bani grei la el. Sigur este că sunt și alți bogătași din Ucraina care susțin financiar acțiunile teroriștilor. Vor fi dat și ei niște bani. Este vorba despre milioane de dolari aici. Dolari care s-au pierdut grabnic prin intervenția în forță a armatei ucrainene.

Între timp, armata din Ucraina a preluat controlul asupra frontierei. Sunt sigur să frontiera cu Rusia, mai ales în regiunile de sud-est a Ucrainei, s-a transformat în aliniament militar de apărare. În interiorul țării, teroriștii sunt uciși fără milă. Forțele militare ucrainene recapătă controlul asupra localităților, asupra terenului. În curând, teroriștii pro-ruși vor rămâne fără muniție. Din informațiile comunicate, comportamentul lor începe să semene din ce în ce mai mult cu al unor bande de infractori demenți. Li se termină armamentul și muniția, li se termină sursele de aprovizionare, populația captivă le va deveni ostilă. Acțiunile lor nu mai au logica militară.

Eu trag concluzia că Rusia îi va părăsi în curând. Va avea de „luptat” cu celelalte state pentru Crimeea. Rusia are o mare problemă cu Crimeea. O știe și se va pregăti pentru a nu o pierde. Va încerca să lămurească celelalte state că este un teritoriu al lor, un teritoriu istoric, un teritoriu care li se cuvine. Va fi periculos un eventual accept al comunității internaționale. Pentru că va pune în discuție teritoriile deținute de Ucraina ca urmare a raptului teritorial săvârșit de fosta URSS. Toți vecinii Ucrainei au teritorii răpite de URSS care acum sunt incluse în teritoriul Ucrainei.

Preluarea frontierelor de către teroriștii pro-ruși a avut ca scop aprovizionarea din Rusia cu luptători, armament, posibil alimente și echipament. Am văzut o poză cu „ajutoare” trimise din Rusia pentru teroriști. Echipament militar. Armament și muniție. Halal ajutoare.

NATO are acum posibilitatea să verifice informația. Bila neagră o va primi Rusia.

Niciun comentariu: